Tri nedelje do derbija, da li se već znaju startne postave, gde ima najviše dilema?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.02.2019.
10:55
Izvor: Sportske.net

Posle nekoliko jakih provera koje su imali i crno i crveno-beli na pripremama u Turskoj, neki zaključci se već naziru.

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Zimske pripreme polako ulaze u završnu fazu, a Crvenu zvezdu i Partizan očekuju još po dve utakmice do povratka u Beograd.

Zvezda će sutra odmeriti snage sa Rabotničkim, a generalnu probu imaće protiv Maribora, 8. februara.

Partizanu predstoji duel sa ruskom ekipom Krila Sovjetov 6. februara, a dan kasnije crno-beli stavljaju tačku na pripreme duelom sa ekipom Mladosti iz Dobija.

Ipak, iz onoga što je do sada već viđeno, mogu se već naslutiti i postave za koje će se odlučiti Vladan Milojević i Zoran Mirković za predstojeći 159. večiti derbi, koji je na programu 27. februara na ''Marakani''.

Dva Zvezdina pojačanja već su došla su izražaja, to su štoper Nemanja Milunović i krilni fudbaler Erik Jirka i kako sada stvari stoje, njih dvojica imaju realne  šanse da budu starteri tokom proleća, samim tim i u derbiju.

Sve ostalo je uglavnom ono što smo gledali i tokom jeseni, jedino ostaje da se vidi da li će tandem centralnih vezista biti Jovičić i Jovančić, kao i da li će napad predvoditi Boaći ili Pavkov.

Što se Partizana tiče, crno-beli su ostali bez Marka Jankovića, Danilo Pantić je veći deo kontrolnih mečeva propustio zbog povrede, pa ostaje dilema kako će trener Mirković reorganizovati vezni red, ali utisak je da neće biti nekih većih iznenađenja, pogotovo što se do sada novajlije nisu preterano istakle.

Nemanja Nikolić se ozbiljno nameće na aktuelnim pripremama, to je pokazao juče protiv Šahtjora, ali teško je očekivati da će biti u prednosti u odnosu na Rikarda, najboljeg strelca iz jesenjeg dela sezone. Ipak, ne treba odbaciti ni opciju da će možda delovati iz drugog plana, ali u tom slučaju bi neko iz trilinga Zakarić-Pantić-Tošić bio prekobrojan.

Druga dilema je levi bek, crno-belih ih opet imaju trojicu, od kojih bi možda mogao da na proleće odskoči mladi Zlatan Šehović, a za mesto u startnoj postavi bore se i Slobodan Urošević i Nemanja G Miletić.

Možda je preuranjeno, ali u ovom trenutku nam se najizglednijim čine ove startne postave crveno i crno-belih.

Crvena zvezda
sastav fkcz

Partizan
sastav fkp

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Monday, 04.02.2019
18:26

ako sudjenje bude kako treba, a naravno da nece. partizan ce izgubiti nazalost. sem rikija niko ne uliva nikakvo samopouzdanje. uprava napolje!

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 04.02.2019
16:15

Sve manje od dva gola razlike za nas smatracu neuspehom u datom trenutku jer stvarno ne vidim kako bi mogli da nam se odupru ovaj derbi,ali derbi je derbi i sve je moguce i svasta moze da se desi,da izgubimo necemo sigurno.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.02.2019
13:58

Obrnite Zakarica i Tosica, a iskreno se nadam da Nema nece poceti na beku kao i da ce igrati neko umesto Scekica.

avatar
RIP KOBE
Monday, 04.02.2019
18:27

zasto da obrnemo? tosic je pre bolje igrao levo!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.02.2019
20:29

Samo sto je to ''pre'' bilo pre deset i kusur godina:-D Eto, samo zbog tebe cu pristati da ostane ovako LOL

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Monday, 04.02.2019
19:55

Scekica I Kosovica moraju da guraju zbod CG, tako da ,100% neko od njih igra u prvoj

avatar
Grb partizana 1997?
Monday, 04.02.2019
12:30

Da se ne lazemo, partizan nema nikakve sanse ni u derbiju niti da osvoji titulu. Cak sta vise, ocekujem laganu Zvezdinu dominaciju naredne 3-4 godine. Za dalje cemo videti. Ako zabodemo na leto ponovo ucesce u LS, napravice se veliki jaz izmedju nas i ocekujte istorijsku Zvezdinu dominaciju koja nece skoro da se zavrsi.

avatar
Monday, 04.02.2019
14:06

Pa... srecno :D

avatar
NikkiCFC
Monday, 04.02.2019
14:32

Zvezdina dominacija ce trajati dok ON traje. Dakle da verovatno 3,4 godine. Zanimljivo po ovom sastavu ispada da Partizan nema nijednog novog igraca hahah ne znam ne pratim ne deluje mi realno.

avatar
Südkurve München
Monday, 04.02.2019
12:23

Igra li Tosic ????

avatar
Rajko Mitic
Monday, 04.02.2019
15:46