Trenutak odluke - Ko počinje odlučujući meč za "Orlove"?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.10.2017.
09:21
Izvor: Sportske.net

Drugi put u četiri dana reprezentacija Srbije igraće za plasman na Mundijal, a čitava nacija veruje da će puleni Slavoljuba Muslina večeras biti uspešni.

Epa/Lisi Niesner
Epa/Lisi Niesner

Povezane vesti

Više od osam godina prošlo je od poslednjeg učešća fudbalske reprezentacije Srbije na jednom međunarodnom takmičenju i zbog toga ne čudi što vlada velika euforija uoči večerašnje utakmice sa selekcijom Gruzije.

"Orlovi" su u petak doživeli prvi poraz u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji i to baš u momentu kada su pobedom mogli da overe plasman na planetarnu smotru.

Vremena za analizu poraza u Beču biće više nego dovoljno ali tek nakon što se okonča večerašnji meč na stadionu "Rajko Mitić" koji ponovo sa sobom nosi epitet odlučujućeg.

Naš nacionalni tim došao je u poziciju da uoči poslednje utakmice u okviru kvalifikacione Grupe D svoju sudbinu drži u sopstvenim rukama i to je nešto na šta smo čekali dugo vremena, pogotovu ako uzmemo u obzir da poslednji rival ne spada u red najkvalitetnijih evropskih selekcija.

Prvi meč u Tbilisiju odigran je 24. marta tekuće godine, a Srbija ga je dobila rezultatom 3:1 (1:1) nakon šokantno primljenog gola i preokreta koji su "Orlovi" kompletirali u drugom poluvremenu.

Poraz u Beču i taj meč u Tbilisiju trebalo bi da budu dovoljna opomena da naši reprezentativci u večerašnju utakmicu moraju da uđu maksimalno, a isto se očekuje i od navijača koji će se naći na trbinama našeg najvećeg stadiona.

Selektor Slavoljub Muslin najavio je promene u timu u odnosu na sastav koji je počeo utakmicu u Beču, a to u principu znači da će mesta u startnoj postavi zauzeti Nikola Maksimović koji je izdržao suspenziju, kao i Filip Kostić koji zbog dopisa HSV-a nije bio u timu za duel sa Austrijom.

Na ostalim pozicijama ne bi trebalo da bude promena, počeće igrači koji su bili u startnoj postavi za pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama što će reći da bi tim za duel sa Gruzijom trebalo da izgleda ovako:

Očekivana postava za večeras

A post shared by Sportske.net (@sportskenet) on Oct 9, 2017 at 12:17am PDT


Utakmica počinje u 20:45 uz direktan prenos na prvom programu Radio televizije Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pes Pirot
Monday, 09.10.2017
17:17

Nasu reprezentacijubprave menadzeri a ne selektor. On je tu samo marioneta. SMS ne igra samo zbog Kezmana. Da je tu Ramadani ne bi ga izgurali iz prve postave. Ja sam za da se uradi seca knezova. Da Ivanovic,Kolarov,Stojke dobiju po medalju casti i da se prilika pruzi tolko mladim talentima koje imamo. Ako ne mogu da odrade scouting sa 10k+ fudbalera koje Srbija ima onda ne znam sta da kazem. Ovaj mali iz Zvezde kida. Jeste da se povredio ali nap trebaju takve radilice. Koji i na 6:0 i 0:6 ima da grize. Trci vise od 11km po utakmici a ne da se vuce ko creva neka. Ako prodjemo na SP ima da budemo hrana za ajkule sa ovakvom igrom.

avatar
Milos90
Monday, 09.10.2017
17:04

Mitrovica bih izbacio pod hitno. Protiv austrije prvi put potrcao u 85 minutu. Jednu utakmicu pocne sa klupe da vidi da nije nezamenljiv pa ce posle vise da se trudi

avatar
НемојВрућВоде
Monday, 09.10.2017
15:25

Играч мора да буде чигра да би како треба покрио позиције Рукавине/ Коларова у оваквом систему. Њих двојица то нису и не треба њих кривити него тренера који гура тај систем (систем који није упалио против Аустрије којој није требало ништа а фалило 4-5 играча). Хвала селектору ето идемо у Русију, никад нисам гајио неке илузије о нашем реп.фудбалу али ови играчи које сад имамо морају се боље искористити.

avatar
Malo veliki covek
Monday, 09.10.2017
14:02
avatar
Manitu
Monday, 09.10.2017
13:16

Ljajic rezerva Gacinovicu a ovaj Kosticu.Povratak Maksimovica cisto da ne igra ona rupetina Mitrovic ali ima jos takvih pola ekipe.Prijovic zasluzio da mu se ukaze sansa jer Mitro zaboravio da daje golove.Bez SMS, Zivkovica i Maksimovica momaka koji su nam doneli naslov prvaka Sveta pre dve godine.Aleluja

avatar
Amar Zornic
Monday, 09.10.2017
17:09

Maksa nmz da se izbori ni za poluvreme u Valensiji tako da nena sta da trazi trenutno

avatar
Manitu
Monday, 09.10.2017
20:56

Maksimovic moze mnogo da pruzi i bez nekog standardnog igranja za Valensiju.

avatar
dany89
Monday, 09.10.2017
12:02

Idemo na SP :) Samo ta cinjenica treba da nas raduje, tamo ne treba nikakav rezultat ocekivati... mi smo mala zemlja i to je to. Nas fudbal je katastrofa ali bicemo na SP. CILJ ISPUNJEN posle 7 godna

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 09.10.2017
11:55
avatar
magister
Monday, 09.10.2017
10:56

Ta postava jeste verovatna, ali se ipak nadam čudu, pobedi razuma nad sujetom kod Muslina i bilo kom sastavu sa 2 stopera i više ljudi koji igraju fudbal i osvajaju teren... Ja bih igrao: Stojković - Ivanović, Maksimović, Nastasić (Milunović), Kolarov - Matić, Ljajić, Tadić - Gaćinović, Mitrović, Kostić, uz obećanje Ljajića, Gaćinovića i Kostića da će se vraćati da igraju duple bekove, odnosno zadnje vezne i nedozvoljavati da nam teren bude pun rupa, kao protiv Austrijanaca.

avatar
LuckyStrike
Monday, 09.10.2017
10:45

Muslin takticar... :-D SMS se ne uklapa u sistem igre... e moj ti... Navijam za svoju zemlju kako god da igra i voleo bih da se plasiraju.. ali ovim sistemom igre nece uraditi nista na svetskom..

avatar
Vidicnemanja
Monday, 09.10.2017
10:00

Leva strana je veoma slaba jer je nastasic kiksara i uvek primimo gol njegovom krivicom.Sad je pitanje da li mozemo da damo vise golova nego sto mozemo da primimo

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Monday, 09.10.2017
09:32

Stojkovic- Ivanovic, Tosic/Maksimovic (Milunovic), Nastasic- Gacinovic, Maksimovic (Milivojevic), Matic, Kolarov- Tadic, Ljajic- Prijovic/Mitrovic.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 09.10.2017
09:29

Ko je menadzer Rukavini,Kosticu i Mitrovicu pa ih samo povreda moze izbaciti iz prve postave? Mitrovic u svom klubu igra svaku dvadesetu utakmicu,Kostic svaku trecu,a Rukavina ne treba ni u Macvi da igra,jos prvu dvojicu ne bi Sent Etjen doveo za dzabe da moze. Umesto Kostica Zivkovic,umesto Rukavine moze drvo,a umesto Mitrovica,licno bih Pavlovica zvao,jer em igra redovno,igra i LS i daje golove.