Trener Voždovca: ''Vojvodina je u rangu Zvezde i Partizana!''

Autor: Beta Beta
subota 01.04.2017.
22:05
Izvor: Beta

Trener fudbalera Voždovca Ilija Stolica rekao je da je današnja pobeda njegovog tima protiv Vojvodine od veoma velikog značaja zbog borbe za ulazak u plej-of Super lige Srbije.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Voždovac je danas u 28. kolu Super lige Srbije sa 4:1 pobedio Vojvodinu, a trener "zmajeva" kazao je da "rezultatski deluje da je utakmica bila mnogo lakša, nego što je bilo na terenu".

"Utakmica je za nas imala veliki značaj zbog borbe za ulazak u plej-of. Bitna pobeda. Mislim da je prelomni trenutak meča bio taj crveni karton Vojvodine i direktan gol iz slobodnog udarca. Drugi gol je dodatno doprineo da se utakmica odvija u našu korist. Žao mi je što smo zbog jedne neopreznosti s igračem više primili gol iz kontranapada. Uspeli smo da prevazidjemo taj pad koncentracije i da s dva gola privedemo meč kraju u našu korist", rekao je Stolica posle utakmice.

"Vojvodina je u rangu Crvene zvezde i Partizana. Oni su fenomenalna ekipa i imaju fantastičan individualan kvalitet. Čestitam mojim igračima na pobedi, ali i igračima oba tima na borbi i zalaganju", rekao je Stolica.

Voždovac dva kola pre kraja regularnog dela šampionata zauzima sedmo mesto sa 40 bodova, tri više od Spartaka koji je deveti i čija pozicija vodi u plej-aut prvenstva Srbije, dok je Vojvodina treća sa 57.

Trener Vojvodine Dragan Ivanović rekao je da njegova ekipa nije iskoristila šanse koje je stvorila u prvih pola sata meča protiv Voždovca i dodao da je, nakon što su ostali sa igračem manje, bio vidljiv umor kod igrača. 

"Čestitam ekipi Voždovca na zasluženoj pobedi. U prvih pola sata, Vojvodina je dosta dobro igrala i napravili smo nekoliko šansi, iz kojih nismo postigli gol. Zbog neopreznosti poslednje linije, ostali smo sa igračem manje i odmah iz slobodnog udarca smo primili gol. Evidentan je umor Antića, koji je u utorak odigrao 90 minuta za mladu reprezentaciju, a drugi gol na meču je prelomio", rekao je Ivanović posle meča.

On je naveo da Vojvodina ima problem sa defanzivnim veznim igračima, a da je "iskusna ekipa Voždovca dobro čuvala loptu i koristila svaku grešku". 

"Međutim, čak i sa devetoricom igrača u polju, desetak minuta pred kraj uspeli smo da smanjimo na 2:1 i koliko-toliko smo se ponadali da možemo da izjednačimo. Ipak, očigledan je bio umor, a problema smo posebno imali po levoj strani, odakle su pali treći i četvrti gol, čime smo pokvarili utisak. Veliki deo utakmice smo igrali sa fudbalerom manje i žao mi je igrača, ali moramo dalje", rekao je Ivanović. 

Kao i na prethodnoj utakmici protiv Mladosti, on je i ovoga puta na poluvremenu iz igre izveo kapitena Dejana Melega.

"I sada je bila identična situacija kao prošli put. Imamo problem sa defanzivnim veznim igračima, a on fizički nije potpuno spreman. Sem toga, kad ekipa počne da gubi, onda i on psihološki malo pada, tako da je to bio jedini razlog što sam ga izveo", rekao je Ivanović.

Narednu utakmicu fudbaleri Vojvodine igraju u sredu u četvrtfinalu Kupa Srbije, kada će se na svom terenu sastati sa ekipom Borca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 02.04.2017
12:10

Ovaj kao onaj Rus što kaže da su oni protiv kojih su igrali u u rangu Evropslih ekipa...Valeta i ostali...Karabag ,Ludogorec je krem de la krem.Oni su prejaki.

avatar
Revolt revolta
Wednesday, 05.04.2017
02:42

Shamrok i Zaglebje ili kako se vec zove su tek velikani,najvece sile u Evropi,samo uspehe nizu.Umalo da zaboravim veliku Artmediju,Flumuntari,Cibaliju(valjda si toliko star i njih da se setis),Petah Tikvu,velike bodove protiv Nefcija

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 05.04.2017
15:52

Ti pratiš decenijama ,ja samo poslednjih petnaestak godina...niste drugo kolo prošli

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Sunday, 02.04.2017
08:11
avatar
Saturday, 01.04.2017
23:21

UEFA rang lista baš potvrđuje tvoje reči, kako da ne. SL odavno već nije merodavna, naravno zbog zvezde, a Vojvodina gotovo je uvek bila slabija od Partizana.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Saturday, 01.04.2017
22:15

Vojvodina je bila i bolja od nas dok nam se nije vratio Nikolic, sad sigurno vise nije, tesko da je cak i podjednako kvalitetna kao i mi jer mi na primer nikad ne bismo izgubili 4:1 od Vozdovca, da ne idem dalje sa elaboratom :-) Sto se tice cz, njih tesko da mozemo da poredimo sa drugim timovima u ligi, oni su van konkurencije, ali ne zato sto su dobri i jaki nego zato sto za njih ne vaze ista pravila kao i za ostalo, uvek privilegovani, uvek veoma pazeni i negovani. Sreca pa Evropa uvek koriguje te enormne anomalije...