Trener Vojvodine pred meč sa Zvezdom postavio ključno pitanje!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.04.2019.
12:34
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Vojvodina je veoma loše startovala u plej-ofu, sutra ovu ekipu čeka najteži posao. Šta se može očekivati?

Screenshot/YouTube/Fk Vojvodina
Screenshot/YouTube/Fk Vojvodina

Povezane vesti

Decenijama su Zvezdina gostovanja u Novom Sadu imala epitet derbija kola, sada se zbog aktuelnog odnosa snaga i položaja na tabeli to dovodi u pitanje, iako duel Vojvodine i Crvene zvezde i ovoga puta privlači dosta pažnje.

Utakmica je na programu sutra od 16 časova na ''Karađorđu''. Vojvodina je u prva tri kola plej-ofa upisala sva tri poraza, dok je Zvezda sve bliža novoj šampionskoj tituli.

Svoja očekivanja od sutrašnje utakmice danas je pred novinarima u Novom Sadu izneo trener ''Lala'' Radovan Krivokapić.

''Mislim da o našem sutrašnjem protivniku ne treba previše trošiti reči, jer neću reći ništa što već niste čuli, pošto je poznato da Crvena zvezda predstavlja vrh našeg fudbala, a i šire.

Ono što je najvažnije naglasiti jeste to da našoj mladoj ekipi treba pružiti podršku, kako bi dali sve od sebe i pružili ono najbolje što umeju.

U Novom Sadu nas sutra očekuje praznik fudbala i dobar ambijent, a naši mladi igrači imaće priliku da uživaju u fudbalu i odmeravanju snaga sa velikim protivnikom, odnosno da se u najlepšem svetlu prikažu našoj publici.

Posle malog predaha koji smo imali zbog praznika, na trening su svi došli spremni i orni. Za koliko će to biti dovoljno, videćemo posle meča, ali po njima vidim da imaju veliku želju da daju sve od sebe.

Osim povređenog Zlomislića, koji neće igrati do kraja sezone, svi ostali su spremni i u konkurenciji za tim, tako da na Crvenu zvezdu idemo sa svim raspoloživim snagama'', kaže Krivokapić.

Pred svoje igrače ne želi da stavlja bilo kakav rezultatski imperativ, ali očekuje da oni koji budu zaigrali pruže svoj maksimum na terenu.

''Odlika velikih ekipa i jeste u tome da pobeđuju čak i onda kada nisu u formi, odnosno kada ne igraju dobro, što demonstrira i Crvena zvezda. Međutim, uzdam se u našu želju i mladost.

U ovom trenutku, rezultat nam čak ni nije toliko primaran, koliko to da ti mladi igrači nauče nešto i pripreme se za narednu sezonu.

Naravno, to ne znači da ćemo se unapred predati, jer igramo za Vojvodinu, a Vojvodina sebi nikad ne sme da dozvoli da izađe na teren sa razmišljanjem da će da izgubi.

Siguran sam da će svaki od naših igrača na teren istrčati sa velikom strašću da se pokaže u najboljem svetlu, jer za njih su ovo jedinstvene utakmice i prilika da se suprotstave jednoj velikoj ekipi'', naglašava Krivokapić.

Kraj sezone je blizu, Vojvodini ostaje da do kraja proleća pokuša da popravi utisak, ali pravo pitanje je šta se od Vojvodine može očekivati sledeće sezone. Krivokapić je i to pitanje pokrenuo na današnjoj konferenciji za medije.

''Rezultati pokazuju da smo, u ovom trenutku, daleko iza Crvene zvezde. Ranije sam spominjao nešto čemu mislim da nije pridato dovoljno važnosti, a to je činjenica da Vojvodina i dalje nema jasan plan za sledeću sezonu.

To je veliko pitanje koje treba da se reši, a ja već danima ponavljam da Vojvodina mora da bude konkurentna Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Mi se jesmo radovali ulasku u plej-of, jer je takav cilj bilo gotovo nemoguće ostvariti, ali ime i istorija kluba nalažu Vojvodini da uvek mora da se takmiči za mnogo više ciljeve. Krajnje je vreme da se sedne, razgovara i napravi sistem, kako bi se znalo kuda ide Vojvodina'', ističe Krivokapić.

Nedavna pobeda nad Partizanom dala je nadu navijačima Vojvodine da se ekipa polako budi, ali onda su tri vezana poraza ponovo pokvarila utisak.

''Posle utakmice protiv Partizana, među svima u klubu je došlo do blage euforije, pa se desio psihološki pad i zato nismo bili na nivou kao na mečevima u kojima se odlučivalo o plasmanu u plej-of.

Međutim, naravno da utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana, a u ovom trenutku čak i protiv Radničkog, podižu moral kod svih, tako da će i pristup sigurno biti drugačiji nego što je bio na prethodna tri meča'', izjavio je Krivokapić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke