Trener Šarlroe o Sumi i istoriji...

Autor: Darko Mitrović
petak 25.09.2020.
11:14
Izvor: Sportske.net

Još korak do ostvarenja sna.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

"Pisaćemo istoriju ako pobedimo i sledećeg četvrtka", poruka je trenera Šarlroe Karima Belosina posle sinoćnje pobede njegovog tima protiv Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

O Partizanu se pohvalno izrazio, uz posebno isticanje Sejdube Sume i problema koje im je ofanzivni vezista crno-belih zadavao od ulaska u igru u drugom poluvremenu.

''Odlično smo ušli u utakmicu, bili smo i u igri i u duelima. Nije se to promenilo nakon vođstva, ali posle pauze naš protivnik je izašao sa boljim namerama i dobio više duela.

Ulazak Sume i njegova igra između linija takođe su izazvali mnogo zabrinutosti kod nas i Srbi su uspeli da izjednače. Bila je to teška utakmica, ali uspeli smo da se kvalifikujemo zahvaljujući slobodnom udarcu Kaveha Rezaija, kao i našem karakteru'', poručio je Belosin.
-
baner
-
Kako objašnjavate dva lica vašeg tima?

''Kvalitet protivnika i ulazak Sume su glavna objašnjenja, mislim. I ne smemo zaboraviti da je Partizan redovan učesnik evropskih takmičenja, sa iskusnim igračima. Mogu da čestitam svojim momcima koji su, u stvari, imali manje iskustva, ali su ovaj deficit nadoknadili drugim kvalitetima.

Srećan sam jer mi je trebalo puno energije da bih postigao ovaj rezultat protiv ovog kvalitetnog protivnika. Ali tek smo na 'poluvremenu' naše dve evropske utakmice. Moraćemo da se oporavimo do nedelje'',
istakao je Belosin.

Bilo je upadljivo da dugo nije vršio nijednu izmenu, tek je u drugom produžetku to učinio, ali i pored toga njegovi igrači su u završnici delovali svežije na trenu.

''Izmene ste izvršili vrlo kasno. Zašto?'', bilo je jedno od novinarskih pitanja sinoć.

''Jer smo mislili da je to ispravno'', jednostavno je odgovorio Belosin i zaključio:

''Mislim da ćemo ispisati istoriju za ovaj klub ako pobedimo sledeće nedelje. Ako to uradimo, to bi bilo sjajno za ove momke koji to zaista zaslužuju''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke