Trener Ružomberoka uporedio Malbašića sa Mesijem! ''Malo je preterao... malo više''

Autor: Beta Beta
sreda 05.07.2017.
23:14
Izvor: Beta

Zanimljiva uvertira pred revanš meč između Ružomberoka i Vojvodine.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Vanić rekao je danas da njegova ekipa ima veliku želju da u predstojećoj utakmici revanša protiv Ružomberoka ostvari pobedu i izbori plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Želja mi je da igramo dobro, da pobedimo i da odemo u sledeću rundu. Uradićemo sve da do toga dodje. Spremali smo se prethodnih dana da pobedimo i prodjemo dalje", rekao je Vanić novinarima u Ružomberoku.

Vojvodina je prošlog četvrtka u Novom Sadu pobedila Ružomberok sa 2:1, a sutra se u istoimenom gradu u Slovačkoj igra revanš meč.

"U fudbalu nikada ne treba reći da se nešto neće desiti. Po nas bi najgori scenario bio da odemo u produžetke i na penale. Radili smo i na tom polju... Penali ne treba da se vežbaju, to je više psiha, koju igrač treba da reši. Na izgled je laka, ali ima i trenutaka kada je psihološki teška. Nama je oprdeljenje da uradimo sve da do toga ne dodje", rekao je Vanić.

On je nedavno preuzeo ekipu od Radoslava Bataka koji je dobio otkaz nakon trijumfa u prvom kolu protiv Ružomberoka. Novinare je zanimalo koje je nove zahteve on doneo u ekipu.

"Mislim da je normalno da kada dodje novi trener dolazi i nova vizija. U principu se zna šta bi trebalo da se uradi... Ono što ja tražim je maksimalna disciplina 90 minuta, da igramo u oba pravca ako hoćemo da pobedimo, znači da igramo i odbranu i napad", rekao je on.

Vanić je dodao da u odnosu na prvu utakmicu neće biti mnogo promena u ekipi, eventualno "jedan do dva igrača".

Strelca oba gola za Vojvodinu u prvoj utakmici, Filipa Malbašića, trener Ružemberoka Norbert Hrnčar je na današnjoj konferenciji uporedio sa jednim od najboljih fudbalera na svetu Lionelom Mesijem.

"Mislim da je malo preterao... Malo više. Namestilo se tako da postignem dva lepa gola. Mi smo kao ekipa dobro odigrali tu utakmicu, a ja sam začinio te dve akcije lepim golovima. Nadam se da će i sutra tako biti", rekao je Malbašić.

Upitan o atmosferi u svlačionici, Malbašić je kazao da je ekipa bila iznenadjena smenom Batka, ali nema "nikakvih posebnih promena".

Malbašić je rekao da je cilj Vojvodine da sutra postigne gol, jer bi po njegovoj oceni bila na korak od plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa."Ako uspemo da postignemo gol, uspećemo da ostvarimo naš cilj, a to je plasman u narednu runda", rekao je Malbašić.

Revanš utakmica izmedju Ružomberoka i Vojvodine igraće se sutra od 19.00 u Slovačkoj.

Pobednik ovog dvomeča će u narednom kolu igrati protiv norveškog Brana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Petrovic
Thursday, 06.07.2017
01:26

Ovaj trener ruzenberoka ili kako se vec zove pravi neki genijalac.Mesi ovakva dva Malbasiceva gola mogao bi samo da sanja,ta izjava podseca malo na one,koje skoro uopste i ne prate fudbal...u fazonu pa,dao si gol kao Mesi,a u stvari ne znaju koliko to sto kazu nema veze sa vezom...