Trener Partizana pred Surdulicu: ''Nemamo mi tu sreću da možemo da rotiramo toliko''

Autor: Darko Mitrović
subota 21.07.2018.
15:02
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

U nedelju od 19 časova Partizan se vraća na mesto uspeha, u Surdulicu, gde je prošlu sezonu završio osvajanjem trofeja u Kupu.

Screenshot, Youtube/Danas Conference Center
Screenshot, Youtube/Danas Conference Center

Povezane vesti

Krajem maja Partizan je spustio zavesu na prethodnu sezonu, utakmicom finala Kupa Srbije protiv Mladosti iz Lučana. Meč je odigran u Surdulici, Partizan je slavio sa 2:1, a voljom žreba u novu superligašku sezonu crno-beli ulaze baš iz Surdulice, gde će im ovog puta rival biti domaća ekipa Radnika.

Pred put na jug Srbije, trener Partizana Miroslav Đukić izneo je svoja očekivanja od ove utakmice.

''Uspomene su lepe, osvojili smo trofej, lep trenutak u našim karijerama. Srećno smo što se vraćamo tamo i nadamo se uspešnom početku sezone.

Partizan je već počeo takmičarsku sezonu, u Ligi Evrope, sad idemo u Surdulicu, počinje naša liga. Ambicije su nam velike, pokušaćemo da vratimo titulu.

Tamo će biti teško , videli smo njihove pripremne utakmice, videli smo da su promenili trenera, da se radi o agresivnoj ekipi, imaju i brzu tranziciju. Naš večiti rival je juče pobedio 3:0, moramo i mi da idemo po pobedu i da pokažemo da smo spremnji za sezonu u našoj ligi.

Nismo danas radili punim tempom, samo 48 sati posle meča, igrači su tada najumorniji. Sutra će biti odmorniji i moći će da pruže svoj maksimum. Danas smo radili na taktici, mogli smo i da rotiramo igrače, bićemo odmorni u Surdulici'', izjavio je Đukić.

U revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rudara iz Pljevalja, Đukić je napravio nekoliko promena u startnoj postavi u odnosu na prvu utakmicu u Nikšiću. Pitanje koje se sada nameće je da li će i sutra biti novih promena i takozvanih ''rotacija'', s obzirom da četiri dana kasnije crno-bele očekuje i novi evropski dvoboj sa Trakaijem.

''Neće biti puno rotacija, moramo da igramo sa najboljim timom, nemamo mi tu sreću da možemo da rotiramo toliko. Idemo sa najboljim timom na Radnik, hoćemo tri boda'', jasan je Đukić.

Ostojić i Nikolić su povređeni, na njih neće moći da računa, svi ostali su spremni.

Na kraju je, na pitanje novinara, prokomentarisao i igru novog napadača crno-belih Rikarda Gomeša, koji je protiv Rudara bio strelac i u Nikšiću, i u Humskoj.

''Rikardo je i na pripremama i na prvim zvaničnim utakmicama pokazao da se radi o velikom potencijalu i da je to jedan igrač koji može mnoge stvari da nam donese - i dosta golova, ali pojavljuje se i u prostorima, ide dobro na te bočne lopte, jedan kompletan igrač'', objašnjava Đukić, a o predstojećem žrebu za treće kolo kvalifikacija za LE nije želeo sada da govori.

''Ponedeljak je daleko. Najbitnije je ono što je pred nama - Radnik Surdulica, da se mi okrenemo toj utakmici'', zaključio je trener Partizana.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ДАНАС ИГРАЈУ ДЕЛФИНИ
Saturday, 21.07.2018
21:02

Koja ironija da to izjavi neko ko rotira do besvesti...

avatar
babaroga
Saturday, 21.07.2018
18:16
avatar
magister
Saturday, 21.07.2018
17:37

Evo drugog tima: Kljajić - Vulićević, Marković, Miletić (kosati), Urošević - vakulko, Kosović, Janković, Tošić - Jovanović, Ožegović. I?

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 21.07.2018
16:48

Ako kiksnemo bice, pa igraci su umorni, ne zameram im nista ali zaista,zaista, zaista,zaista I zaista :-))))))

avatar
Silent
Saturday, 21.07.2018
16:37

To je vas rang

avatar
Südkurve München
Saturday, 21.07.2018
15:14

Nije Djukicu da nemas srecu, nego nemas pameti(citaj adum)

avatar
Hyypia
Saturday, 21.07.2018
15:08

Ako moras da se bojis u surdulici i ne smes da izvedes kombinovani sastav onda napusti klupu slobodno.

avatar
Damir111
Saturday, 21.07.2018
15:52

Smanji strasti..lagano dobijemo ovu utakmicu