Trener Partizana očekuje PRAVA pojačanja, ali ima i nešto što ga plaši...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.01.2017.
12:45
Izvor: Sportske.net, SOS Kanal

Tokom prvog treninga crno-belih, otvorenog za javnost, šef struke Partizana Marko Nikolić razgovarao je sa novinarima u najaktuelnijim temama.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prvi utisak na početku priprema crno-belih su svakako teški vremenski uslovi.

''Zimske čarolije...'', kaže Marko Nikolić na početku razgovora sa novinarima.

On trenutno na raspolaganju ima tridesetak igrača, ali će se taj broj najverovatnije smanjiti, bez obzira što se pojačanja tek očekuju.

''Kontinuitet igračkog kadra nam je dodatni kvalitet ove zime, tražimo iskorak i nadamo se da u maju, pa onda u avgustu pogotovo budemo na onom nivou koji želimo.

Smatram da je optimalan broj igrača 22-24 plus golmani'',
istakao je Nikolić.

Prvo pojačanje iz inostranstva je već angažovano ove zime, snažni napadač Leandre Tavamba, ali njega danas nema na treningu.

''Tavamba je negde zavejan u Istanbulu, ljudi iz kluba pokušavaju da mu pomognu da što pre doputuje. Ekstremni su vremenski uslovi'', ima razumevanja Nikolić za ovo kašnjenje.

Naravno, navijače najviše interesuje ko će još ove zime doći u Partizan, pre svega štoper.

''Svašta čitam u medijima, 'došlo' nam je nekih 15 igrača ako je verovati tim informacijama... Ne ide sve to kao što se zamišlja, prelazni rok je dinamična i živa stvar.

Cilj nam je da dovedemo možda jednog, možda dvojicu igrača, ali da to budu igrači koji prave razliku. Nadam se da ćemo realizovati tih par dolazaka koliko nam je potrebno ako ostanemo sa ovim fondom igrača'',
izjavio je Nikolić.

Ishod šampionske trke nije želeo da prognozira.

''Rano je za prognoze. Mnogo je utakmica pred nama, mnogo je nepoznatih, igraćemo i protiv Vojvodine i protiv našeg najvećeg rivala, ali i protiv ekipa koje se bore za opstanak. Treba da vidimo i ko će doći, ko otići, da li će svi biti zdravi...'',
istakao je Nikolić.

Ne brine ga činjenica da su pripreme počele bez rešenog pitanja štopera, ali ima nešto drugo što nikako ne bi voleo da mu se dogodi ove zime.


''Idealno bi bilo da su pojačanja tu od početka priprema, ali to što još uvek nisu ne čini me nervoznim, zbog činjenice da smo i dalje u istom sastavu koji je završio jesenji deo sezone, plus Tavamba.

Mnogo je važnije da ne bude neplaniranih odlazaka u nevreme. Ne bi bilo dobro da počnu da nas napuštaju igrači u nekoj kasnijoj fazi priprema'',
konstatovao je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja #48
Monday, 09.01.2017
19:00

U periodu kad se kineski klubovi razbacuju parama prodali smo im Abubakara, strelca 5 golova u grupnoj fazi LE za samo 1.5M €. U periodu kad mnogi igrači koji se nisu snašli u Kini napustaju klubove kao slobodni igrači u velikom broju baš jedan takav ne želi da da papire Vujadinoviću. To dovoljno govori o sposobnosti UO. Predsednik Partizana ne samo da ne provaljuje da nije slučajno da Partizan godinama ne može da dovede svoju prvu metu (osim Leonarda i Evertona) već je iznenađen i uvređen pojedinim izjavama.

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Monday, 09.01.2017
15:10

Samo da naglasim, mislim da nam novi desni bek, stoper i centralni vezni odmah trebaju i vec sad ih je neophodno dovesti, desnog veznog tek ako i kad ode AS, a otici ce, samo je pitanje dana. Sa druge strane, moguce je i da necemo nikog dovesti do kraja sezone jer cemo ostati na Jankovicu i DJurickovicu, ali i Damnjanovicu i Mihajlovicu, a spominje se i Golubovic...

avatar
Grobar_do_groba
Tuesday, 10.01.2017
14:13

Sto si uporan toliko sa tim centralnim veznim? Gde ti vidis centralnog veznog u nasoj formaciji kad Nikolc igra sa dva krila i dva defanzivna vezna igraca. Ako ode Jevtovic vratice Drincica i to je to sto se tice veznog reda..

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
15:53

Sad trenutno igra sa dva defanzivna vezna, a treba nam centralni i tu nema mesta polemici. Bez ljutnje, ali tako je. Kakav crni Drincic, jedva sam cekao da ode. Krila su vise zastupljena kad igras sa tim jednim usamljenim napadacem, ni Alen, a narocito Leonardo nisu bas ona najofanzivnija moguca krila (krilni napadaci), vise su krilni vezisti.

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Monday, 09.01.2017
14:20

Ne tek jedan ili dvojica nego stoper i jos dvojica ili trojica, toliko nam treba novih igraca! Desni bek, stoper, centralni vezni i desno krilo, to nabavite:-D Nemanja Stevanovic, Jovicic, Ostojic, Milenkovic, Bosnjak, Miletic ili Bogosavac (ili obojica Hahaha), Alen Stevanovic, Djurickovic, Marjanovic, KRALJ Everton, Radin, Leonardo, Damnjanovic, Tavamba, Djurdjevic, Jovanovic, Vlahovic i(li) Petrov (realno, ne vidim potrebu za TOLIKO napadaca bas:-D), ali i Cucin, Nisic, Birmancevic i treci golman (neko privremeno! resenje) iz naseg podmlatka. Sa ona cetiri (od gore) nova imena, to je 23-24 plus 3 golmana ako uzmemo da ce ostati oba leva beka. Da li neko zna kada se zavrsava prelazni rok? Pocinje 23.01.