Trener Čukaričkog pred Evropu upozorava: "Nemamo pravo da budemo bahati i prepotentni"

Autor: Pavle Knežević
sreda 10.07.2019.
14:34
Izvor: Sportske.net

Trener "brđana" je citatom Meše Selimovića najavio početak evropske sezone, ali je istakao da su šanse ravnopravne.

Beta/Jelena Grlić/Mo
Beta/Jelena Grlić/Mo

Povezane vesti

Aleksandar Veselinović upozorio je javnost da Čukarički neće imati lakog protivnika u jermenskom Banantsu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, rekavši da ne želi da njegov tim nema razloga da bude prepotentan.

"Igramo evropsku utakmicu. Kao glumci kada se pripremaju za predstavu, tako i mi izlazimo sutra da se prikažemo u najboljem svetlu. Treba sutra da svojim odnosom pošaljemo poruku tribinama i ako tribine pozitivno odgovore, moje zadovoljstvo će biti potpuno", rekao je Veselinović.

Čukarički je ostao bez Mudrinskog, dok će Ovusu verovatno njegovim stopama posle dobrih nastupa za reprezentaciju, dok je Miladin Stevanović povređen i neizvestan je njegov nastup.

"U ovom momentu u karantinu od 18 igrača imamo devet koji imaj 21 godinu ili manje, kao i Šapić koji ima 22 godine. To znači da smo ako ne najmlađa, onda jedna od najmlađih ekipa u evropskom takmičenju i meni je zadovoljstvo da radim sa njom..

Jermenska nacija je veoma talentovana, ali probaćemo da usmerimo utakmicu u pravcu koji odgovara nama. Igramo protiv jedne iskusne ekipe. Ali, Meša Selimović je u Tvrđavi rekao da je nada jača od iskustva. Ne može niko da nam oduzme nadu. Igramo za sebe i boje svog kluba. Ako na taj način doprinesemo ikako uspehu srpskog fudbala, utoliko bolje
", rekao je Veselinović.

On je kazao da utakmica traje "200 minuta" i istakao da će meč biti rešen "poslednjim zviždukom u Jerevanu".

"Radio sam osam i po godina u Rostovu na Donu, gde živi 300.000 Jermena. To je veoma talentovana nacija, sa tehničkim kvalitetima, ali ima nestabilnost u kontroli emocija. Vidi se da ekipom rukovodi čovek koji je dugo igrao u Španiji i Portugalu. Nisu klasična istočnoevropska, post-sovjetska ili sovjetska ekipa, ovo je ekipa koja više igra u pirinejskom stilu. Imaju dosta kvalitetnih individualaca", rekao je Veselinović.

On je zamolio fudbalsku javnost da podrži njegov mladi tim, a onda je istakao da Čukarički nije favorit.

"Da ne budem sad specijalista za naš mentalitet, ali mi smo često puta platili cenu svojoj bahatosti, prepotentnosti, neskromnosti. Sa kojim pravom se mi tako ponašamo? Prvo, kvalitet srpske lige je takav kakav jeste. Drugo, naša seniorska reprezentacija je izgubila tamo, a mlada je igrala nerešeno u Novom Sadu. Nosilac ove ekipe je igrao protiv naše reprezentacije.

Kompletan tim je sastavljen od internacionalaca i reprezentativaca Jermenije, što bivših, što sadašnjih. U startu je ocena bila da smo dobili lakog protivnika. Ja hoću da kažem da su šanse apsolutno 50:50 i zato sam rekao da će se utakmice rešavati posle poslednjeg zvižduka u Jerevanu. Igramo protiv kvalitetnog protivnika. Verujemo u svoje kvalitete, ali nemamo pravo da bilo koga potcenjujemo
", rekao je Veselinović.

Utakmica počinje u 20 sati sutra. Ulaznice za zapadnu tribinu koštaju 500 dinara, dok su za istok besplatne. Jedna osoba sa ličnom kartom može da podigne najviše četiri ulaznice za istok.

Ovo je sutra jedina evropska utakmica u Beogradu, kojom počinje sezona međunarodnih mečeva, tako da ljubitelji fudbala koji su sutra u glavnom gradu nemaju razloga da ne podrže Čukarički protiv Banantsa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke