Trener Čukaričkog: "Da, Molde je favorit, ali mi se nećemo braniti"

Autor: Pavle Knežević
utorak 30.07.2019.
19:01
Izvor: Sportske.net

Pričao je Veselinović i o "potcenjivačkoj, bezobraznoj i uvredljivoj" izjavi svog kolege, kao i o "prihvatanju njihovih pravila".

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Nešto više od 24 sata do početka revanša sa Moldeom, trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović ističe da je protivnik i dalje favorit, ali da je ekipi zadovoljstvo što može da učestvuje u jednoj od važnijih utakmica u istoriji "brđana".

"Videli ste i sami koliko smo u prvoj utakmici imali težak zadatak. Mnogo toga se može reći o kvalitetu Moldea, ali se nadam da se sećate da smo i pre prve utakmice rekli da ćemo se potruditi da iskoristimo svaki momenat, svaku situaciju na utakmici, da zabeležimo dobar rezultat.

U nekim momentima smo bili u podređenom položaju, ali smo pokazali karakter. Mlada smo ekipa i neki padovi su bili normalni, ali borbeni duh, visoki i moralni kvalitet ekipe nije dolazio u pitanje. Siguran sam da ćemo imati tešku utakmicu sutra.

Treba da izađemo rešeni i odlučni da probamo da ostvarimo dobar rezultat. Zadovoljstvo nam je da smo učesnici, moram pažljivo da se izražavam sada, jedne od najinteresantnijih utakmica u istoriji Čukaričkog. Zadovoljstvo nam je i da igramo pred, nadam se, punim stadionom

Molio bih sve gledaoce da zbog ovih momaka podrže ekipu i budu pozitivni prema njima, jer biće trenutaka kada će im podrška biti potrebna. Nemamo šta da branimo, probaćemo da postignemo gol
", rekao je Veselinović.

Čuka je izdržala sve napade Moldea i ostala neporažena, ali 0:0 iz prvog meča znači da domaćin sutra mora da ide na gol. Veselinović je podsetio da norveška ekipa 15 meseci nije odigrala meč kod kuće, a da nije dala gol, što je još jedan kvalitet više za njegov tim.

"Momci su svojim odnosom su zaslužili da dobiju podršku", ističe Veselinović.

Molde je u prvoj utakmici "mleo" posedom i ritmom, a u prvom poluvremenu je imao seriju dobrih šansi, a sada očekuje da će protivnik da ostane veran svojim principima.

"Mogu da naprave jednu-dve izmene, ali sistem igre neće da se menja. Svaka utakmica nosi novi doživljaj, opredeljenje i situaciju. Mi smo probali da se spremimo, da predvidimo neke stvari pomoću kojih mogu da nas iznenade. Oni igraju veoma efikasno, ne smemo da budemo ekipa koja nije organizovana i kompaktna.

Treba da budemo mudri i pametni, jer sam siguran u borbeni i voljni momenat, tu nemam nikakvu dilemu. Zaista mi je zadovoljstvo da radim pre svega sa ovakvim ljudima, pa onda tek fudbalerima. Probali smo da se osvežimo i probaćemo sutra da nametnemo svoj stil i da njih usmerimo u pravcu u kome bismo voleli
", kaže trener.

Što se tiče pitanja favorita, Veselinović tu nema dileme...

"Da, oni su sutra favoriti, ali mi ćemo svakako biti ekipa koja će u svakoj utakmici proba da pruži sve od sebe do kraja. Probaćemo da namestimo igru kako nama odgovara. Mi moramo da probamo da postignemo gol i prođemo dalje. Najvažnije je da prekosutra kad ustanemo, da se pogledamo u ogledalo i da znamo da smo dali sve od sebe. Ako je protivnik bio bolji, da mu pružimo ruku i čestitamo, ali nikome nećemo čestitati dok utakmica traje", kazao je Veselinović.

Da li je tim vežbao penale?

"Nismo vežbali penale, ja preuzimam odgovornost za to, ali ako dođe do toga, bićemo spremni. Kao što ćemo biti spremni i da igramo i 120 minuta ako treba, jer su to pravila igre. Oko tima imam neke dileme, vraćaju se u protokol Kajević i Veličković. Donećemo sutra odluku, ali ništa to ne menja u našem pristupu", rekao je Veselinović.

U prvoj utakmici viđena je i jedna nesportska situacija, kada se ukazivala pomoć Kovaču, Bogavac je izbacio loptu u aut, ali je Molde nije vratio, nego je krenuo u napad na gol. Trener Moldea objasnio je to rečima da "ne može njegov tim 18 puta da vraća loptu", kao i da su se igrači Čukaričkog previše "valjali po travi".

"Video sam to i mogu da kažem da je to malo potcenjivačka, malo bezobrazna i uvredljiva. Moji igrači i da hoće, ne mogu da simuliraju, još su deca i vole da igraju fudbalsku igru. Kovača smo menjali jer je bio povređen, a oni su krenuli da nam daju gol.

Svaka ekipa je i odraz njihovog trenera, a ta situacija pokazuje njihov odnos. Mogu da kažem da ćemo prihvatiti njihova pravila. Poštovaćemo, naravno, fer-plej i sva pravila, ali prihvatamo i njihova
", rekao je Veselinović.

Utakmica se igra sutra od 20.45 na stadionu na Banovom brdu, a ulaz je besplatan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke