Trener Budućnosti: ''Partizanu dovoljan gol, moramo da budemo oprezni''

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 17.07.2017.
18:35
Izvor: Sportske.net

Podgoričani oprezni pred revanš sa Partizanom.

Sportske/Mihajlo Vidojević
Sportske/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Uoči sutrašnjeg revanša novinarima se obratio trener domaće ekipe Dragan Kažić koji je istakao da očekuje još jedan težak duel protiv srpskog šampiona.

On od Partizana očekuje isti pristup igri kao i u prvom meču u Beogradu.

"Mislim da će u principu ista ekipa i približno isti stil igre jer je takav karakter igrača, želeće da dominiraju, imače posed i čekati šansu da nas kazne jer jedan gol u našoj mreži njima završava posao a mi moramo da damo četiri gola"
, rekao je Kužić koji već zna kako će izgledati njegov tim.

"Nema dilema oko tima, nemamo ni veliki fond igrača. Dileme su svedene na najmanje moguće".

"Od početka rada mesec dana imamo radnu i dosta dobru atmosferu, nema nikakvih problema ni među igračima, ni što se tiče vere u spostvene kvalitete. Verovatno su svesni da ih čeka težak zadatak jer nismo postigli gol. Kako smo odigrali drugo poluvreme nismo ni zaslužili da ga postignemo. Biće nekih promena, ne velikih, jer nemamo izbor, ali biće izmena. Probali smo varijantu i sa dva špica, ostaje još večerašnji trening. Probali smo i sa više, ali ostavljamo dosta rupa. Nije dobro da se zalećemo da izgubimo utakmicu odmah", istakao je on.

Kužić je potom rekao da nije zadovoljan igrom svoje ekipe u prvom meču i analizirao je taj meč.

"Ja nisam zadovoljan našim izdanjem u Beogradu bez obzira što smo u prvom poluvremenu odigrali defanzini blok. Moja je ideja bila da zapretimo više iz tog bloka. Za takav način igre nam je potreban drugi tip igrača. Zadovoljan sam angažmanom igrača, onim što su uradili u fizičkom smsilu, a analiza kaže da smo istrčali više od Partizana preko 9000 metara po igraču, a Partizan manje od 9000. Kada imate takav podatak mozemo da kažemo da smo više istrčali ali nekvalitetnije trčanje, a u tom delu postoji prostor da uradimo više. Mi u tehničkom smislu nismo mogli da pariramo. Desile su se neverovatne rupe u drugom poluvremenu. Urađena je anačiza, nađeno je 30 detalja, momenata koje sam im pokazao da vide gde su grešili. Sa te strane ima jako puno prostora za napredak. Mi pravimo ekipu, ona se promenila jako. Šampionska ekipa ne postoji, igači koji su nosili kvalitet više nisu tu. Tražimo transfuziju, nove igrače, ima mnogo pehova, verovatno će biti  grešaka sa traženjem igrača ali to je takav period. Sve je moguće, da se pogreši, da se napravi kvalitetna ekipa, ali treba prostora i vremena. Treba sve da legneda se napravi dobra ekipa. Igrač hoće da rade, treba imati strpljenja na duži period'', zaključio je Kužić.

Meč Budućnost - Partizan na programu je u utorak od 20.45, a naš reporter nalazi se na licu mesta, pa pratite sa nama dešavanja iz Podgorice.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke