Trener Ararata priznao, da li će Zvezda iskoristiti ovu prednost?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 30.09.2020.
09:44
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" u ulozi velikog favorita, ali treba to dokazati na terenu.

EPA-EFE/STINA STJERNKVIST
EPA-EFE/STINA STJERNKVIST

Povezane vesti

Trener Ararata David Kampanja istakao je pred meč sa Crvenom zvezdom da je duel na Kipru bez sumnje najbitniji u kratkoj istoriji kluba iz Jerevana.

Meč neće biti odigran u Jermeniji zbog ratnog stanja u toj zemlji, a strateg nominalno domaće ekipe priznao je da ekipa oseća ogroman pritisak.

"Bez ikakve sumnje je ovo najvažnija utakmica za naš klub. Imamo šansu da se plasiramo u grupnu fazu evropskog takmičenja. Čeka nas jak protivnik, ali nam motivacija ne nedostaje. Imamo pritisak sa svih strana, od ljudi iz našeg saveza do onih na ulicama", istakao je španski stručnjak pred susret sa srpskim timom.

On se osvrnuo i na kvalitete ekipe Dejana Stankovića.

"Veoma su opasan tim, imaju veliku rotaciju. Međutim, nisu sve ekipe savršene, svaka ima svoje vrline i mane, pa tako i oni. Možemo da napravimo iznenađenje", smatra Kampanja.

Baner

Ararat u svom timu ima veoma veliki broj stranaca što možda može biti prednost "crveno-belih".

"Navikao sam na sve to, prošle sezone je bilo 15-17 različitih nacionalnosti. Trudim se da učim više jezika, neke žargonske izraze, fudbalske termine na francuskom, engleskom, ruskom, jermenskom. Imamo neke reči koje se trudimo da koristimo da ih svi razumeju. Igrači iz Jermenije uče španski, Španci uče ruski, tu je i fudbal koji ima svoj jezik", kaže Kampanja.

Meč na stadionu u Nikoziji igra se u četvrtak od 19 časova po srednjeevropskom vremenu, a spisak igrača na koje će Stanković računati možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 30.09.2020
13:25

Ovu utakmicu ce prevagnuti to sto ce Ararat uci u utakmicu hrabro na sve ili nista dok ce Stankovic izaci sa kukavickom taktikom koja ce samo da podize samopouzdanje kod protivnckih igraca sto ce im dati krila. Gotovo sam siguran da Zvezda nece pobediti ovu utakmicu i da ce nam se ponoviti Omonija. Stankovic odlicno sprema nevazne utakmice u prvenstvu koje glatko dobija, a kad dodje utakmica koja ne sme da se izgubi prelazi na kukavicku taktiku i Zvezda gubi. Stankovic jednostavno nije svestan da nije rodjen za trenera jer on nije tip coveka koji nekom treba da kaze sta da radi, nego on zna dobro da radi samo ono sto mu drugi kazu, a zbog toga i jeste bio odlican igrac pored odlicnih trenera dok od njega trener nece biti nikad. Zbogom Evropo jer Zvezda te sa Stankovicem na klupi sigurno videti nece.

avatar
Dr fudbala Miloje
Wednesday, 30.09.2020
11:15

Са Станковићем никад се не зна у ком смеру ће да крене утакмица.