Treća provera "Građevinara" završena bez pobednika i struje

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 04.02.2019.
20:31
Izvor: Sportske.net, fkrad.rs

Drugi remi Rada u zimskom pripremnom periodu, a moglo je da bude drugačije da u završnici duela sa Univerzitateom nije došlo do nestanka električne energije.

fkrad.rs
fkrad.rs

Povezane vesti

Superligaš sa Banjice imao je u ponedeljak treću proveru u sklopu priprema za prolećni deo sezone koji obavlja u Antaliji.

Ekipa Dragana Stevanovića odmerila je snage sa rumunskim drugoligašem Univerzitateom iz Kluža i remizirala rezultatom 1:1 (1:1) nakon 85 minuta igre.


Strateg "Građevinara" izveo je nešto mlađu postavu u prvom poluvremenu, a požrtvovanost i želja za dokazivanjem urodili su plodom, pa je Rad posle kornera Filipa Bainovića stigao do prednosti golom Aleksandra Busnića.

Ilić i Petrović imali su dobre prilike u 24. i 37. minutu, a kazna za promašaje stigla je pet minuta pre odlaska na odmor. Rumuni su iz prvog udarca ka golu stigli do izjednačenja preko Janoša.

U poslednjem minutu prvog dela Filip Bainović je iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Strateg Rada uvodio je u igru rezerviste sve do 65. minuta, ali se stekao utisak da su "Građevinari" bolje izgledali u prvom poluvremenu iako je u nastavku bilo dosta iskusnih pojedinaca na terenu.

Tek u završnici Rad je uspeo da preuzme inicijativu i počne da ugrožava protivnički gol, ali su pojedine sudijske odluke i nestanak električne energije kumovali konačnom ishodu bez pobednika.

Rad je i danas igrao bez pomoći Stefana Mihajlovića koji se lagano vraća u trenažni proces, dok je Luka Čumić izgubljen na duže vreme posle operacije ključne kosti koja je uspešno obavljena u nedelju.

Narednu proveru na pripremama u Antaliji Rad će imati za dva dana, a rival će mu biti ekipa Celja. Taj meč počinje u 10 časova uz direktan prenos na televiziji Arena sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke