Traži da se vrati u Partizan: "Da mi je makar još šest meseci..."

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.05.2020.
10:00
Izvor: Sportske.net

Bilo bi lepo gledati ga u crno-belom dresu, ali teško da će doći do tog poteza uprave Partizana.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Lamin Dijara, ime na koje se naježi svaki navijač Partizana.

Ovaj napadač je trenutno član Elazigspora u drugoj ligi Turske, a u razgovoru za "Kurir" je istakao da bi voleo da se vrati u Partizan.

"Voleo bih da se vratim. Barem šest meseci da odigram u Partizanu, da još malo slušam grobare kako pevaju, pa onda mogu i da završim karijeru. Vidim da su mnogi dobili šansu da se vrate, pa što i mene ne bi pozvali", ističe Lamin Dijara za "Kurir".

Ovaj senegalski fudbaler je ostavio dubok trag u dresu Partizana, verovatno i najveći tokom svoje karijere.

Sada ima 36 godina i na pitanje da li je u dobroj formi, istakao je da se i dalje oseća veoma dobro i da može da igra još par godina.

"Brate, ja sebe još smatram igračem. Ne razmišljam o penziji, jer stvarno se dobro osećam. Igrao sam za turskog drugoligaša Elazigspor, dobro, ispali smo zbog mnogo glupih poteza uprave, ali ja sam na 15 utakmica dao osam golova. Lagano. U boljoj ekipi mogu i više", rekao je Dijara.

Zamislite tandem Sadik-Dijara.

"Sadik je mnogo dobar, ali znam sebe. Oni sad kažu "Diki, ima 36 godina, nije ta brzina", ali, brate, ja mislim da bih opet bio među tri najbolja strelca. Nisam sporiji, ali pusti me u 16 pa da vidiš šta mogu. Al, dobro, razumem moj Partizan uvek mlađe stavlja na teren, moraju od toga da žive, a znam i za pravilo da igra malo stranaca..."
, rekao je on.

Bundesliga

Za Partizan je igrao četiri pune godine, ali nikada nije dobio srpski pasoš.

"Nisam, brate. Ne znam zašto. Čitam srpske vesti i vidim da su košarkaši dobijali za nekoliko meseci srpski pasoš, a meni nisu dali. A znam srpski jezik, volim Srbiju, volim narod, kad dođem tamo kao da sam kod kuće, ali oni su Amerikanci, a ja sam Senegalac."

Najbitnija mu je pobeda nad Crvenom zvezdom u Kupu Srbije kada je postigao dva gola.

"U kupu kad sam dao dva komada. Jedan sam dao, jer mi je Srđa Knežević šutnuo loptu u prazan prostor. I danas kad pričaš s njim o tome, važnije je što je on šutnuo tu loptu nego što sam ja dao gol. On je mnogo lud, volim da se čujem s njim i da se šalim. Bili smo cimeri, veliki pozitivac, ja ga zezam za onaj autogol i crveni karton kad smo dobili Zvezdu sa 2:1. Kažem mu da nam ni on nije mogao ništa, a on se smeje. Zezam se i sa Sašom (Ilić) i Zvonetom (Vukić)"
, rekao je Dijara.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ar60
Thursday, 21.05.2020
23:38

Bio bi to solidan potez,sto da ne.

avatar
NikkiCFC
Friday, 15.05.2020
14:45

Vraca se Pantic kazu moji izvori u Celsiju.

avatar
dzo
Thursday, 14.05.2020
14:44

Kad decko ima takvu zelju,treba ga vratiti ako je bez ugovora. Pretpostavljam da ne bi trazio neke velike pare za ugovor.

avatar
DVA HRAMA
Thursday, 14.05.2020
13:54