Transfer Luke Jovića tema dana i među ''Orlovima''

Autor: Beta Beta
sreda 05.06.2019.
17:19
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Milenković rekao je danas da očekuje veoma zahtevnu utakmicu u Ukrajini, ali je istakao da veruje da rezultat neće izostati ako nacionalni tim da maksimum, ako "bude pravi".

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije u petak u Lavovu gostuju Ukrajini u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Očekuje nas veoma zahtevna utakmica protiv Ukrajine. Za prva dva mesta u grupi pretenduje tri ekipe, medju kojima smo mi i Ukrajina, i sigurno da je utakmica veoma bitna za obe ekipe", rekao je Milenković novinarima na beogradskom aerodromu pred polazak za Ukrajinu.

Srbija posle jedne utakmice ima jedan bod, dok Ukrajina ima četiri iz dva duela.

"Ukrajina je veoma dobra reprezentacija, pripremili smo utakmicu na najbolji mogući način. Ako budemo pravi, ako damo maksimum, mislim da rezultat neće izostati", rekao je Milenković.

Milenković kao najjači adut Ukrajine izdvojio je - kolektiv.

"Igraju kao ekipa, svi se zajedno brane, svi zajedno napadaju. Imaju dobar defanzivni blok koji je teško probiti...

Imaju tri napadača koji se rotiraju, menjaju pozicije u toku igre tako svaki od njih ima kvalitet koji može da napravi problem i zato moramo biti maksimalno koncentrisani da ne bi bilo nekih problema", rekao je on.

Milenković je naveo da je spreman za meč, da se fizički odlično oseća.

"Nema umora. Meni je uvek bila čast da igram za reprezentaciju. Osećam se uvek super kada dodjem da igram za Srbiju. Mislim da je to lepa stvar u karijeri svakog igrača. Meni je to stvarno nešto veliko", rekao je on.

Srbija će protiv sebe u Lavovu imati i tradiciju, jer nikad do sad nije slavila

"Ja u fudbalu malo-malo pratim statistiku i tradiciju. Svaka utakmica je za sebe, tako i ova. Ne obazirem se mnogo na to", rekao je Milenković, koji će igrati i za mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu.

U centru pažnje u nacionalnom timu je Luka Jović koji će karijeru nastaviti u Real Madridu.

"Svi smo mu čestitali. To je velika stvar i za srpski fudbal i za Luku koji je sjajan igrač i tim transferom je to dokazao. Želim mu svu sreću u Realu. Zasluženo je prešao tamo", rekao je Milenković.

Dosadašnji saigrač Jovića u Ajntrahtu, Mijat Gaćinović rekao je da je Jović, nakon transfera u Real, sigurno motivisan da i u meču protiv Ukrajine pokaže da nije slučajno prešao u redove "kraljevskog kluba".

"Sigurno da će da mi fali u Frankfurtu, ali kad se ponuditi takva opcija kako da kažeš ne", rekao je Gaćinović i dodao da će on "najverovatnije" ostati u Ajntrahtu.

Govoreći o predstojećem meču protiv Ukrajine, Gaćinović je naveo da nacionalni tim čeka težak zadatak.

"Svaka utakmica nam je važna, pogotovo sad ova sledeća. Čeka nas težak protivnik i teško gostovanje. Idemo u Ukrajinu da se vratimo sa što boljim rezultatom... Ja se nadam sa tri boda", rekao je on.

Po njegovim rečima, Ukrajinci su u meču protiv Portugala pokazali da su "jako dobra i organizovana ekipa.

"Mislim da je tu trener jako važan i da to jako dobro vodi. Čeka nas težak zadatak. Ali, mi treba da igramo našu igru, da napadamo, da probamo da damo golove. Ne treba da idemo tamo da igramo defanzivno, treba da igramo našu igru, imamo kvalitet ofanzivni i to treba da pokažemo", istakao je Gaćinović.

Ni Gaćinović se ne obazire na tradiciju protiv Ukrajine.

"To nisam ni znao. To ne treba ni da nas interesuje", rekao je Gaćinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 05.06.2019
17:58

PARTIZAN XI: Stojkovic (Lukac, ?)- Rukavina (Vulicevic), Milenkovic (?), Nastasic (Pavlovic), Obradovic (Lomic/Bogosavac)- Fejsa (Lukic), Petrovic (Brasanac/Drincic)- Zivkovic (Tosic/Radovic), Ljajic (Jojic/Pantic/Ninkovic), Sulejmani (Markovic/Stevanovic)- Mitrovic (Djurdjevic/Skuletic/Vlahovic).