Totalna transformacija - Sećate li se sa kojim je timom Zvezda otvorila sezonu?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.12.2016.
17:34
Izvor: Sportske.net

Prvu takmičarsku utakmicu u tekućoj sezoni aktuelni šampion Srbije odigrao je pre četiri i po meseca i to sa timom iz kojeg današnji meč sa lučanskom Mladosti počinju svega trojica igrača.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Sredinom jula fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvu takmičarsku utakmicu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pa iako još uvek nije vreme za sumiranje utisaka i svođenje računa, jako je interesantno osvrnuti se na sastav tima koji je 12. jula izašao na megdan La Valeti na Malti.

Pre nego što se prisetimo ko su igrači koji su se 12. jula našli u protokolu za duel sa La Valetom neophodno je istaći da je Zvezda od tada dvojicu fudbalera morala da proda, te da su danas neki povređeni i da zbog toga ne konkurišu za nastup u duelu sa Mladosti.

Ukoliko uporedite startne postave sa prvog takmičarskog meča Crvene zvezde u tekućoj sezoni i onog koji će večeras biti odigran na stadionu "Rajko Mitić", uvidećete da su samo Damjan Le Talek i Mičel Donald zadržali uloge startera, pošto Tomasa Fibela i Slavoljuba Srnića ne možemo smatrati standardnim prvotimcima.

Crvena zvezda (12. jul): Kahriman - Cvetković, Fibel, Al. Luković, Ibanjez - Le Talek, Donald - Srnić, Kanga, Katai - Vieira;

Golman Damir Kahriman preselio se na tribine nakon duela u Novom Pazaru koji je odigran 28. avgusta i od tog momenta iskusni čuvar mreže više nije dobio priliku da se nađe u protokolu, dok je od startne postave očito udaljen miljama.

Desni bek Miloš Cvetković bio je prvi izbor na startu sezone i u evropskim mečevima ali je onda pao u drugi plan i preselio se na klupu. Poslednji prvenstveni meč odigrao je 10. avgusta.

Kapiten Aleksandar Luković ustalio se u startnoj postavi posle slabog početka sezone ali je na gostovanju Napretku doživeo težu povredu ruke i do kraja jesenjeg dela prvenstva neće biti u prilici da igra.

Francuz Tomas Fibel jedan je od onih koji su najviše razočarali. Bivši član Mordovije nije opravdao očekivanja ali je "izašao iz naftalina" zbog povreda Aleksandra Lukovića i Zorana Rendulića.

Argentinac Luis Ibanjez prodat je Trabzonsporu nakon neuspeha u evropskim mečevima i zbog činjenice da je klub morao da nadomesti zaradu na koju se računalo a koje na kraju nije bilo.

Dvojica zadnjih veznih Damjan Le Talek i Mičel Donald ostali su standardni prvotimci, premda je Francuz prekomandovan na poziciju štopera upravo zbog činjenice da Tomas Fibel nije ispunio očekivanja.

Slavoljub Srnić jeste počeo meč na Malti ali je potom pao u drugi plan jer su priliku dobili stranci koji je nisu iskoristili. Tek nedavno Srnić je ponovo zauzeo mesto u startnoj postavi i sve češće počinje mečeve.

Gelor Kanga je bio standardan sve dok se nije povredio u duelu sa Čukaričkim. Poslednji meč odigrao je 16. oktobra i teško da će do kraja jesenjeg dela sezone ponovo imati priliku da igra.

Situacija sa Aleksandrom Kataijem identična je kao i sa Luisom Ibanjezom. Jednostavno, najbolji strelac ekipe iz prethodne sezone morao je da bude prodat Deportivo Alavesu.

Slučaj Huga Vieire verovatno je najkompleksniji jer se radi o potuno drugačijem čoveku u odnosu na onog koji je prethodne sezone vukao Zvezdu ka tituli. Portugalac je kao i Damir Kahriman pao u treći plan, problem predstavlja i to što ne želi da produži ugovor, reklo bi se da se bliži rastanak.

Valja pomenuti i Pabla Moučea, još jednu promašenu priču crveno-belih, čoveka koji je na startu sezone dobio dovoljno prostora da dokaže da vredi a trenutno se "švrćka" po Evropi i postaje ono što je Džošua Parker nekada bio.

Startnu postavu za večerašnju utakmicu možete pogledati OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Thursday, 01.12.2016
23:44

Ja sam mislio da goreg igraca od Parkera necu vidjeti a onda je stigao Muce

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 01.12.2016
22:25

Mora Vieira pod hitno da pocne da igra!

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 01.12.2016
23:13

Mora brate odmah kad se vrati i Kanga bice bolje

avatar
bojanb
Friday, 02.12.2016
01:17

Steta je sto uopste i igrate,a dug 60 milki sinovac,to samo u ovoj crvenoj banana drzavi ima,sinovac

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 01.12.2016
23:15

pet,sest kola igramo sa pola druge postave ne moze tako..