Tošić ukrotio "Zmajeve", moglo mnogo ubedljivije!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.11.2017.
17:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana vratili su se na pobednički kolosek u domaćem šampionatu, pošto su u derbiju 19. kola Super lige slavili na krovu TC "Stadion".

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije savladao je Voždovac rezultatom 1:0 (1:0) u okviru derbi susreta 19. kola Super lige koji je odigran na krovu TC "Stadion" u naselju Braće Jerković.

Partizan je do tri boda stigao zahvaljujući golu Zorana Tošića, mada treba reći da su crno-beli mogli da slave mnogo ubedljivije da sudije nisu poništile regularan gol Leandrea Tavambe i da je Marko Jevtović pogodio "sa kreča".

Uvodnih 20 minuta derbi susreta 19. kola Super lige Srbije nije donelo previše zanimljivih situacija, premda su gosti iz Humske imali inicijativu.

"Zmajevi" su tokom prog dela prvog poluvremena dobro držali sve linije tako da crno-beli nisu uspevali da ugroze Popovićev gol sve do greške koju je bivši fudbaler Partizana Saša Ivković napravio u opasnoj zoni.

Kamerunac Leandre Tavamba uspeo je da oduzme loptu Ivkoviću i da je prosledi Ognjenu Ožegoviću, a ovaj je istu prosledio na desni bok gde se nalazio Zoran Tošić.

Srpski reprezentativac uradio je ono što najbolje ume, iskoristio brzinu i tehniku da izbaci čuvara iz balansa, a u isto vreme je stvorio sebi šansu za udarac pa je levom nogom tukao u dalji i nebranjeni ugao gola Zorana Popovića donevši tako Partizanu prednost.

Nakon vodećeg gola crno-belih viđeno je još nekoliko zanimljivih situacija na obe strane, a Partizan je do odlaska na odmor uspeo da postigne gol koji je arbitar Vasić poništio iako je usporeni snimak pokazao da Leandre Tavamba nije bio u ofsajd poziciji.

Voždovac je svoju najbolju šansu na utakmici propustio u odmah nakon pomenute situacije u kojoj je Partizanu neopravdano poništen gol.

Dejan Georgijević istrčao je po desnoj strani i dobio loptu u prostor, a onda uradio sve što je mogao ali je Vladimir Stojković još jednom fantastičnom intervencijom spasao svoj tim pa su crno-beli na odmor otišli sa golom prednosti.

Najzanimljivije detalje iz prvog dela pogledajte OVDE!

Početak drugog dela igre bio je sličan početku utakmice. Izuzev pokušaja Borka Duronjića koji nije napravio problem Stojkoviću gotovo da nije bilo ničeg što bi se moglo izdvojiti kao interesantno.

Ono što se dalo primetiti jeste smušenost igrača iz zadnje linije Partizanovog tima koju fudbaleri Voždovca ipak nisu uspeli da iskoriste.

Zatišje je prekinuto u 67. minutu nakon kontranapada Partizana i pokušaja Danila Pantića koji je Zoran Popović uspeo da ukroti. Odmah nakon kornera udarac je oprobao i Nemanja Miletić ali je lopta otišla tik pored desne stative.

To ipak nisu bile najbolje prilike za crno-bele u drugom poluvremenu, a razlog je taj što je Leandre Tavamba u 79. minutu uspeo da iznudi jedanaesterac posle greške Aleksandra Filipovića i prekršaja koji je napravio golman Popović.

Odgovornost je preuzeo vezista Marko Jevtović ali je Zoran Popović još jednom sjajnom intervencijom sačuvao mrežu i ostavio Voždovac u životu.

Pet minuta pre kraja domaći su ostali sa desetoricom na terenu zbog crvenog kartona koji je sudija Vasić pokazao kapitenu Voždovca Pavloviću posle prigovora.

Partizan je nakon večerašnjeg trijumfa zadržao drugo mesto na tabeli, ali sada ima tri boda zaostatka za Zvezdom koja svoju utakmicu 19. kola igra od 18 časova protiv surduličkog Radnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 29.11.2017
19:59

Opet crveni,opet penal....

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 29.11.2017
21:11

Opet nam ponistili cist go.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 29.11.2017
21:12

I sad ce se opet precuti cist ponisten go...

avatar
chaki
Wednesday, 29.11.2017
19:25

Jel ovo novo pravilo svuda ili u nasoj ligi da se dobijaju crveni za prigovore?!

avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 29.11.2017
21:51

jedina greska sudije je sto mu nije za ranija prigovaranja dao zuti, pa bi se ili smirio ili dobio drugi zuti. U nekoliko navrata se videlo da prigovara i psuje. Ovo na kraju za direktan crveni je verovatno bas preterao. Inace niko ne spominje da je Partizan brutalno pokraden jer je signaliziran nepostojeci ofsajd kada je Ozegovic bio sam u sansi i cak predriblao i golmana i kada je cuo pistaljku sutnuo nosalantno i promasio. A kod gola Tavambe igrac Vozdovca je bio 2m ispred njega. Bas se pitam da li bi mediji tako precutali ofsajd da se desi Zvezdi protiv Kelna. Partizan je pokrenuo inicijativu za strane sudije o kojoj se veoma malo prica, a zvezda koja misli da se Partizanu poklanjaju neki penali bi trebala prva da stane iza tog predloga, jer ako ne prihvati onda na sebe baca sumnju zasto ne zeli strane sudije, ili jos bolje zasto zeli nase?

avatar
Jelena Renovcevic
Thursday, 30.11.2017
00:05

To za ofsajd nije bilo namerno vec cisto neznanje sudije kom treba zabraniti da sudi vise i petlicima.

avatar
chaki
Wednesday, 29.11.2017
19:23

Moglo je da su dali penal, imali tri suta u prvom, tri u drugom poluvremenu, to je evropski partizan

avatar
napred Panktizan!
Thursday, 30.11.2017
02:41

Pitaj YB ko je evropski Partizan.

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 29.11.2017
19:09

Dovesti Filipovića Popovica i Georgiejvica .

avatar
AlexPFC
Wednesday, 29.11.2017
19:07

Potpuno zaslužena pobeda Partizana. Današnji meč je još jedan dokaz da je VAR neophodan i to baš zbog ovakvih sudijskih 'grešaka'/krađa. Poništen nam je potpuno regularan gol zbog nepostojećeg ofsajda i pored toga što se na snimku lepo vidi sudija kako 'bulji' u Tavambu a u šesnaestercu nije bilo gužve. Ne verujem da je to bila slučajna greška prepoštenog linijskog sudije Nađa!

avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 29.11.2017
21:56

a situacija pre toga kada bi Ozegovic sigurno dao gol? To sto nije 2m ocigledno kao kod Tavanbinog gola, ne znaci da ne treba da se pomene. Ako vec mediji namerno zaboravljaju to da pomenu (pitam se da li bi i da se zvezdi dogodi protiv Kelna), ne moramo mi da cutimo.

avatar
AlexPFC
Wednesday, 29.11.2017
23:09

Naravno i Ožegoviću je dosuđen nepostojeći ofsajd ali bi za tu situaciju licemeri rekli da je slučajni previd sudije. Da mi na tv-u svaku situaciju odgledamo po 5 puta iz 5 uglova a da jadne sudije moraju da donesu odluku u deliću sekunde itd..... Zato sam naglasio situaciju sa Tavambom jer ona nedvosmisleno dokazuje da smo mi na ovom meču bezočno opljačkani. Da li je sudija dobio novac ili su pretili njemu ili članovima njegove porodice ne mogu da znam, ali ovo ne bi uradio ni jedan sudija na svetu slučajno a da ima makar jedno oko sa bar 15% funkcionalnosti!

avatar
petar000
Wednesday, 29.11.2017
19:04

Kao prvo, mnogo bitna pobeda i svaka cast na tome. Bolji smo bili dosta, i realno je bilo da se dobije i ubedljivije, ali nebitno. Ono sto sam hteo da prokomentarisem, evo sada pred kraj sezone a sto je lajtmotiv ove jeseni je da ja stvarno ne znam da sam ikada gledao ekipu Partizana koja ima ovakav problem sa kontrolom lopte. Znaci, prijem, taj prvi pas (tacnije, pas iz prve) kojim se pravi prednost je na nivou najgorih ekipa u ligi, nema duplih pasova, nema ubacivanja u prostor, a i kad ih bude lopta je najvcesce za deset metara od igraca koji se ubacuje.. Zatim, kretanje bez lopte skoro da ne postoji, kao da gledas profesionalne usporivace fudbala, a ne fudbalere. E sad, ne znam da li je to zato sto nemamo igrace koji znaju te segmente fudbala (sto nije nemoguce, jer kad vidim kako lopte gube i odigravaju igraci poput Tosica, Jankovica i Sume, koji su kao satro neki tehnicari veliki, onda to nije nemoguce), ili je u pitanju to sto trener ne zahteva takvu igru od njih (sto je malo verovatno, ali ne i nemoguce). Zbog toga u sustini i imamo veliki problem u prvenstvu, u Evropi to nije toliko ni bitno jer ima mnogo vise prostora, pa se to i ne primeti toliko. Sve u svemu, rezulatati ove jeseni debelo nadmasuju to kako izgledamo na terenu. Ja prosto ne mogu da setim utakmice na kojoj smo bili razigrani i radili ono sto krasi Partizan decenijama. Jednostavno nije bilo takvog meca, sve ovako nesto, u grcu sa po pedesetak pogresnih ddavanja na utakmici, tvrdo, jedva... Ali dobro, najbitnije u sustini je da se osvajaju bodovi, ali mi to radimo stvarno pretesko.

avatar
PLAYBOY
Wednesday, 29.11.2017
19:01

da mi je znati o kom sistemu je pricao Djukic kad smo pobedili Jang Bojs, posto kaze da imamo neki sistem igre..i u koji se to sistem uklapa Jevtovic koji je neprijatelj fudbala...Cuj sistem, to sigurno nemamo...ko ima imalo jaci skauting moze brzo da shvati da nam se cela igra svodi na Tawambu i njegov individualni kvalitet i ponekad kad ubodu Tosic i Jankovic...Sa druge strane cenim rad Stolice kao i negovu izjavu posle utakmice, to je trener.

avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 29.11.2017
18:55

sta je moglo daleko ubedljivije koju utakmicu ste vi gledali do penala partizan nije napravio akciju i gol i penal poklon igraca vozdovca ja neznam da li je ijedan navijac partizana zadovoljan igrama partizana strava i uzas da vam ostane Djukic i ovaj tim jos sto godina

avatar
napred Panktizan!
Wednesday, 29.11.2017
22:04

Dva nepostojeca ofsajda u prvom poluvremenu (za koje mi nesto govori da nisi gledao). Tavamba postiga gol, Ozegovic predriblao i golmana i kad je cuo pistaljku sutnuo nosalantno reda radi. Dakle, uz penal glat je moglo biti 0:4, a da li bi bilo zasluzeno je drugo pitanje. Za Djukica se slazem da nije neki trener, ali ako je vec u LE prosao dalje nema nikakvog smisla da mu neko sad da otkaz. Uostalom, Zvezda ima dobru ekipu i nebi bio neki smak sveta da osvoji titulu ove sezone, no treba uciniti sve da u tome ne uspe :)

avatar
Zlato
Wednesday, 29.11.2017
18:54

Mec samo gledao samo malo jer nije bilo svrhe gledati igraci vozdovca se nisu uopste zalagali a svi znamo I zasto.nTreba pitati stolicu zasto Lukovic nije igrao od pocetka,a opet crveni karton I zasto sudije kad partizan vodi ne produze 7-8 minuta kao sto to radi kad partizan nema povoljan rezultat