Tošić: "Nikome nije teže nego nama"

Autor: Beta Beta
četvrtak 22.02.2018.
23:56
Izvor: Beta

Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je da je njegovoj ekipi najteže posle današnje eliminacije iz Lige Evrope, ali da će naredne sezone biti još takvih utakmica.

Epa/Martin Divisek
Epa/Martin Divisek

Povezane vesti

Partizan je u četvrtak eliminisan u šesnaestini finala Lige Evrope, porazom ukupnim rezultatom 3:1 od Viktorije Plzenj.

"Veliko razočaranje... Veoma sam razočaran, kao i cela ekipa. Protivnik kao što je Plzenj je bio prolazan i morali smo da uradimo još nešto da prođemo. Nikome nije teže nego nama, to je sigurno", rekao je Tošić novinarima u Plzenju.

Prva utakmica u Beogradu završena je 1:1, a Viktorija je u Plzenju pobedila sa 2:0.

Tošić je kazao da ekipa nije želela od samog početka da srlja u napad jer je samo jedan gol vodio dalje.

"Jednostavno, nismo želeli da rizikujemo 200 odsto od prvog momenta jer nas je jedan gol vodio dalje. Tražili smo ga, ali nažalost greškom smo ih pustili da povedu i posle toga se utakmica potpuno promenila i bilo je veoma teško", kazao je Tošić.

On je naveo da je plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope sam po sebi veliki uspeh.

"Veliki je uspeh s obzirom na to da Partizan godinama nije prošao grupu iako je bio u Evropi. Sada smo uspeli to. Apetiti uvek naravno raste i tražimo korak više. Tako bi bilo da smo i sada prošli", dodao je.

Kako je rekao, svi moraju da shvate da je Partizan igrao protiv vicešampiona Češke, iskusne ekipe koja je dugo na okupu.

"To je protivnik koji godinama ima iste igrače, trenera, stil... Ozbiljna takmičarksa ekipa. Partizanu još treba da dođe do tog nivoa. Razlika između njih i nas je u tome što oni imaju mnogo više iskustva u Evropi. Njima je dovoljna jedna greška da daju gol. Kao i u utakmici CSKA i Crvene zvezde. To je razlika između ekipa koje stalno igraju u Evropi i nas. Mi smo novi u ovoj fazi takmičenja", rekao je Tošić.

Po njegovom mišljenju, Partizanu sledi još ovakvih utakmica.

"Biće još mnogo ovakvih utakmica. Momci su mladi, većina je tek na početku evropskih karijera. Svesni smo da je za Partizan i Srbiju ovo uspeh. Gledaćemo da sledeće sezone budemo još bolji", kazao je krilni fudbaler Partizana.

Tošić je naveo da ekipa mora da se vrati na pobednički kolosek i svu pažnju usmeri na domaće prvenstvo, u kom ima devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom.

"Moramo da se vratimo na pobednički kolosek. Super liga je prioritet, sve snage bacamo na ligu i kup, da izvučemo koliko možemo. Na nama je da pobeđujemo i čekamo da Zvezda kiksne, tako je, kako je", naveo je Tošić.

Partizan će sledeću utakmicu igrati u nedelju protiv Zemuna u Super ligi Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 23.02.2018
19:39

Nemoj da se lažemo, koja jedna šansa je bila potrebna Viktoriji kad su ih imali nekoliko pre vođstva, a i CSKA je imao u obeju utakmica bar duplo više šansi od Zvezde, a još mnogo više napada koji su obećavali. Zato što nemaju bolji procenat iskorišćenih šansi oni pa ispadaju od jačih.

avatar
Calcio Nostalgija
Friday, 23.02.2018
13:34

Popio sam sinoc Brufen posle onakve utakmice...

avatar
Gogi-11
Friday, 23.02.2018
13:08

Zao je vama sto vam propade premija nista drugo...

avatar
Hyypia
Friday, 23.02.2018
13:06

Kako si odigrao verujem da ti je tesko. I onima koji su gledali bilo je. Ipak ovo nije mladost

avatar
Dalibor Stanojevic
Friday, 23.02.2018
12:10

Pa jel vam branio neko da igrate? Hteli ste pobedu, a da ne igrate i da ne rizikujete. A hoće to tako, ali samo u Srbiji. Ovde kad vam se ne igra uvek ima sudija da pogura malo. Gori Partizan nije bio odkad je otišo Nikolić. Ovo što vi sad igrate i što vam Djukić govori kako da igrate pa to prevazilazi sve moguće granice neznanja. Pa vi u prvenstvu bez penala ne znate da pobedite i koga lažete vi više. Vi realno treba na sredini tabele da budete kako igrate. Sram da vas bude dresa koji nosite!

avatar
Black&White
Friday, 23.02.2018
11:56

Nije problem što ste ispali jer Partizan ove godine nema tim za velike stvari.Problem je ležernost pojedinaca poput Jankovića, neznanje i nestručnost trenera Đukića.

avatar
Miloš1976
Friday, 23.02.2018
11:09

Ovaj čovek mi je potrošio najviše nerava.Čim dobije loptu okreće se ka našem golu i ide nazad?!Ništa nije pokazao,a trebao je da vuče ekipu.Ogromno razočarenje.Bez razmišljanja bih ga zamenio za Sulejmanija.

avatar
Milan_89
Friday, 23.02.2018
11:03

A sta bi sa onim da se ukrstate sa cska u sledecem krugu :D

avatar
Friday, 23.02.2018
13:06

Isto kao i vi sa Viktorijom:-D

avatar
Fiqlini
Friday, 23.02.2018
10:00

Da da ma boli vas uvo

avatar
djordja
Friday, 23.02.2018
08:54

Sportski je izgubiti, i normalno je da ima neko bolji, al igrati sramno i manekenski, kako i sam Tošić igra...e to je već sramota, za pognutu, a ne uzdignutu glavu, nažalost na ovim prostorima svi su AV

avatar
Friday, 23.02.2018
08:49

Napravili ste tri ili cetiri faula za citav mec (?!?!?!?!?!?!?!?!?!) i ti ovako pricas?! Niti ces ti ostati, niti cemo otkupiti ugovore SZ i DP, niti ce Jovanovic produziti ugovor, niti ce Ivanovic blistati ove polusezone, mozda cak ni na jesen (u Evropi nista nismo videli ni od njega ni od preostale dvojice novajlija, cak SZ nije ni igrao u prvoj u Beogradu i ugledao se malo na tebe koji si propustio dosta vaznih utakmica u prvenstvu i LE), eto sta nas ceka. Jedini koji ce ostati dokle god je to moguce su Duh koji hoda i prevara koja hoda.

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Friday, 23.02.2018
04:12

Cekaj cekaj,tebi se posebno vratilo za one izjave za cska itd

avatar
magister
Friday, 23.02.2018
02:27

Tošiću, Đukiću, Ilijev, i ostali. vama se obraćam kao sportistima, a ne onima sa kojima je komunikacija izlišna. Molim vas pogledajte bar dvaput vašu utakmicu i isto toliko puta Zvezdinu. I sve će vam biti jasno. Nema Zvezda jači tim, niti je CSKA slabiji protivnik od Viktorije. Pogledajte i biće vam jasno da Zvezda, CSKA, Viktorija - igraju fudbal, brane se i napadaju. Kad imaju šansu za kontru - pokušaju da je izvedu. Nekad pogreše, nekad uspeju... A mi? Pogledajte koliko smo puta u šansi za kontru zasekli, propustili njihove igrače da se vrate, vratili stoperima, da započnemo akciju od početka, a onda - bunarili prema Tavambi. Pogledajte ponašanje Jankovića. Svako može da ima loš dan. Ali pogledajte taj strah. Iz njega isijava *Bože, samo da se ovo što pre završi*. Nažalost, ne samo iz njega. Svi smo dobili užasan, mučan utisak. Nisu ni ta tri tima fantastična, ali igraju - normalno. Prvo Tošiću pogledaj obe utakmice, pa onda komentariši. Ne radi se o tome da li se moglo igrati od prvog minuta na sve ili ništa, nego o tome, da kad protivnik pogreši - jurneš u kontru. A vi? Igrali ste obe utakmice kao da ste plaćeni da izgubite. Neću da unižavam uspeh, on je rezultatski postignut, ali ni tad ne nekakvom, makar pristojnom igrom. Svaka je utakmica traljava, svaki protivnik težak, svi su kao ozbiljni, mučimo se i sa najogirma u ligi, a od njih imamo i po 10 puta skuplju ekipu. Ovakva ništavnost zahteva ozbiljne posledice.

avatar
Friday, 23.02.2018
13:07

CSKA je sigurno jaci od Viktorije i sigurno bi bio prvi u ceskoj ligi, a ne znam bas da li bi Viktorija bila i peta u ruskoj.

avatar
Broj1a
Friday, 23.02.2018
13:47

Provalio si ih za ovo - Ka će kraj sudija?, i to ovde kad su dali gol.

avatar
brekbaCh1
Friday, 23.02.2018
01:52

Najgori si bio veceras.

avatar
Chella_ynwa
Friday, 23.02.2018
01:31

Mozes da izgubis i 5 : 0, ali ne mozes da izadjes sa ovakvim pristupom na teren. Bez imalo srcanosti i borbe. Demotivisani, mlitavi, 3 pasa nisu sastavili. I na kraju Djukic kao i posle svake utakmice kaze da nema sta da zameri ekipi, trudili se. Pogledajte 10 poslednjih njegovih izjava posle utakmice, covek samo to ponavlja. Nijedna akcija, nijedan profor po krilu. Ne pamtim nemocniji i bezidejniji Partizan.

avatar
RIP KOBE
Friday, 23.02.2018
16:48

bila su dva suta pantica i jedan sume to je sve od tih nekih akcija

avatar
RIP KOBE
Friday, 23.02.2018
16:48

bila su dva suta pantica i jedan sume to je sve od tih nekih akcija