Tončev ''očitao bukvicu'' Milivojeviću i ostalima! A šta misli o Terziću?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.04.2019.
20:50
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Prvi čovek Radničkog ''bez dlake na jeziku''.

Beta/Saša Đorđević/Mo
Beta/Saša Đorđević/Mo

Povezane vesti

Niški Radnički igra istorijsku sezonu na domaćoj sceni, još uvek je u konkurenciji za oba trofeja, a u finišu sezone videćemo da li je tim Nenada Lalatovića kadar da osvoji bar jedan i tako kruniše odlične igre u prethodnom periodu.

Veliku podršku fudbaleri i stručni štab Radničkog imaju od strane prvog čoveka kluba Ivice Tončeva, koji je u više navrata isticao da Nišlije već ove sezone mogu do trofeja, bez obzira na to što i Zvezda ima fenomenalnu sezonu.

Ovoga puta, Tončev je u izjavi za ''Alo'' komentarisao i neka druga aktuelna dešavanja u srpskom fudbalu, bilo je neminovno da se dotakne reprezentacije, pa i sukoba pojedinih igrača sa selektorom Krstajićem i odbijanjima da igraju za nacionalni tim dok se selektor ne promeni.

''Ne bih dozvolio da bilo koji fudbaler izjavi onako nešto. To što su govorili nije protiv Saveza, Kokeze, Krstajića, nego protiv Srbije. A to niko ne sme da radi. Reprezentacija nije privatna, nego državna. Fudbalerima nije posao da daju izjave, nego da igraju.

A selektor ima odgovornost za rezultate. Svoju funkciju stavlja na kocku pozivanjem ovih 18 igrača, a ne onih. Uvek će biti da je neko pozvan, a neko nije. Sad je u Srbiji praksa da ko nije pozvan, može da priča. E, ne može. Može da čeka i voli državu.

Nijedan od njih nije počeo u engleskoj petoj ligi ili španskoj četvrtoj, pa napredovao, nego je igrao ovde, u Radničkom, Čukaričkom, Vojvodini... To je plaćala država Srbija", smatra Tončev.

Pohvalio je predsednika FSS Slavišu Kokezu, naglasio da dobro vodi Savez, a generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću ne priznaje da je ''najbolji'' u svom poslu.

"Saradnja s Terzićem je čisto poštovanje. Kažete da u Srbiji važi za najboljeg fudbalskog operativca? U Srbiji to „najbolji“ je najkorišćenija reč. Za kafić, restoran, hirurga... Za mene bi bio najbolji onaj koji bi osvojio Ligu šampiona. Ne mogu da kažem za gospodina Terzića da je najbolji, ali u Crvenoj zvezdi, instituciji, on ima rezultate'', konstatovao je Tončev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Tuesday, 09.04.2019
14:55

Vrli sportista pokazuje poznavanje materije-18 igrača. Niko ne sme da ima svoje mišljenje, to u Srbiji nije dozvoljeno. Posao fudbalera jeste da igraju, to rade u svojim klubovima za novac. I onda kada mogu da odmaraju i provode vreme sa svojim porodicama, dođu iz patriotizma da igraju za svoju zemlju, rade prekovremeno i besplatno. Trude se, ginu na terenu (Milivojević uvek), i onda savez smeni čoveka pod kojim su ostvarili i više nego što je iko očekivao (sećali se iko šta smo govorili pre početka kvalifikacija) i dovedu čoveka koji nema nikakvo trenersko iskustvo. Po toj logici i ja mogu da vodim reprezentaciju. I naravno, brani ga čovek koji ne zna koliko reprezentacija ima igrača. Milivojević za kapitena, ovima čije ni ime neću da napišem zbogom.
Dođu, tako, vremena, kad pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati.- Andrić

avatar
superpippo
Tuesday, 09.04.2019
10:28

Ko je ovaj covek, ko mu je dao pare, tj od koga je uzeo i sta on uopste trazi ma sportskim vestima, sportom se nikad nije bavio... kad cemo dati fudbal fudbalerima, kao sto smo dali kosarku kosarkasima i zato i jesmo tu gde smo...

avatar
Wasqe
Monday, 08.04.2019
23:11

A što mora da ćuti i "voli Srbiju"? Možda je ne vole, možda ih iritira šofer Kokeza, tzv trener ns mestu selektora Krstajić...

avatar
superpippo
Tuesday, 09.04.2019
13:57

Ili mozda ovaj klovn sto je dao intervju

avatar
MilošPB
Monday, 08.04.2019
23:01

"Država, to sam ja" - parola brojnih funkcionera. Ne shvataju da su oni samo činovnici, plaćeni od nas.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 08.04.2019
21:43

18 igraca,ovo neko novo pravilo iz Uefe a da ne znamo :D

avatar
Dexa
Monday, 08.04.2019
21:40

Zaaašto svako ko je na bilo kakvoj funkciji- ima priku da javno kaže svoje mišljenje, i ako nema niikakve veze sa temom

avatar
3x3
Monday, 08.04.2019
21:32

Ne moze vise da se uvlaci. A, igraci nisu pricali jer ih nije zvao vec su odbili poziv! To je nesto sasvim drugo od ovog sto on prica.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 08.04.2019
20:56

Kakvih 18 igraca Hahaha

avatar
nenadnenad1234
Monday, 08.04.2019
21:25

Mislim da je to vise bilo hipoteticki, da je bitna sustina, a to je da ne moze da silji onu stvar svaki igrac koji ne dobije poziv i da "pljulje" po savezu i selektoru.
Prosto ja ponekad imam osecaj, da ako na veliko takmicenje moze da se povede 35 igraca, nace se 36, 37,... koji ce da pljune po savezu i da kaze kako je neopravdano izostavljen.

avatar
petar000
Monday, 08.04.2019
23:30

Bas tako. I naci ce se pola Srbije koja zna bolje od svih. Ne branim nikog, narocito ne savez, ali ovo jeste tako.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 08.04.2019
23:27

OK je to, ja se cak i slazem sa njim u tom delu.