Tončev: "Ne želim da učestvujem u farsi"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 06. avgust 2015.

  • 11:03

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Ivica Tončev podneo je ostavku na članstvo u Upravnom odboru kluba iz Ljutice Bogdana i svoju odluku obrazložio otvorenim pismom za javnost.

Tončev:
Fudbalski klub Crvena zvezda u četvrtak će ostati bez Upravnog odbora što se moglo nagovestiti nakon jučerašnje odluke Slaviše Kokeze da podnese ostavku na sve funkcije u klubu.

Njegov primer sledili su ostali članovi Upravnog odbora među kojima Predrag Ćulibrk, Branislav Đurđević, Branko Radujko, ali i potpredsednik Ivica Tončev koji je svoju odluku o povlačenju obrazložio u otvorenom pismu koje prenosimo u celosti.

"Poštovani prijatelji Crvene zvezde,

S obzirom na aktuelna dešavanja i atmosferu koja je stvorena oko kluba, ali i u samoj Crvenoj zvezdi, smatram da je kreiran pritisak koji onemogućava normalno funkcionisanje kluba. Iz tog razloga sam odučio da podnesem ostavku na članstvo u Upravnom odboru.

Na ovaj korak sam se odlučio, jer ne želim da učestvujem u farsi koja se stvara oko našeg najvećeg i najtrofejnijeg kluba! Po svemu sudeći, deo sportske javnosti smatra da aktuelna uprava nije dobro vodila klub i zbog toga sam spreman da prepustim svoje mesto njihovim mudrijim i sposobnijim kandidatima. Verovatno istim onim ljudima koji nisu bili spremni da se uhvate u koštac s problemima s kojima smo se mi suočili krajem 2012. godine.

Šampionska titula i smanjenje katastrofalnog duga za 10.000.000 evra, izgleda, nisu bili dovoljna preporuka za naš dalji rad, kao i činjenica da smo i pored finansijskih problema uspeli da zadržimo talentovane igrače poput Rajkovića, Grujića i Ristića, za koje se na fudbalskom tržištu može dobiti i 10.000.000 evra. Nismo ih prodali, jer smo želeli da stvorimo ozbiljan tim za naredne sezone, ali izgleda da za takvo nešto nema strpljenja.


Crvena zvezda
Foto: crvenazvezdafk.com

Poraz od Kairata i nešto slabiji start prvenstva su ocenjeni kao veliki neuspesi današnje Crvene zvezde. Neka bude tako, iako sumnjam da bi se na takav način 'lomila koplja' u nekom Juventusu, Ajaksu ili Arsenalu posle tri prvenstvena kola. Strpljenje i uigravanje su preduslovi za velike sportske rezultate. Verujem da će ih uskoro biti u Crvenoj zvezdi, jer za tako nešto postoji baza koju smo stvarali i stvorili u proteklom periodu.

Mi smo u Crvenu zvezdu došli sa namerom da stvorimo stabilan tim na duže staze radeći na dugogodišnjem projektu konsolidovanja kluba. Da smo hteli, kao neki ranije, mogli smo se dodatno zaduživati i osvojiti trofej na taj način. Mi smo se ponašali odgovorno, želeći i planirajući u budućnosti stabilnu i jaku Crvenu zvezdu.

U Crvenu zvezdu sam ušao sa željom da pomognem klubu za čiju sam stabilizaciju često davao i sopstveni novac, a ne samo energiju i trud u vođenju kluba. Zauzvrat, nisam tražio ništa niti sam dobio, a kamo li uzeo nešto na račun Crvene zvezde. Sve to se može videti i proveriti. Ko zna o čemu govorim, njemu je sve jasno. Meni je savest čista. Donosio sam odluke i povlačio poteze isključivo u interesu Crvene zvezde radeći svoj posao najbolje što sam znao i umeo.

S obzirom da se izgleda nestrpljivo iščekuju mudriji i sposobniji, ne želim da im dalje zauzimam vreme i prostor i zato im prepuštam mesto u klubu koji ću i dalje voleti i za koji ću i dalje navijati velikim žarom, uvek spreman da mu pomognem.

Budućoj Upravi želim puno sreće i uspeha u radu
" napisao je Ivica Tončev.

Podsećamo da će se javnosti u podne obratiti generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić koji će na vanrednoj konferenciji za medije podneti ostavku i obrazložiti razloge za takav postupak.

Vanredni izbori u fudbalskom klubu Crvena zvezda biće raspisano sredinom septembra, a do tada ostaje da vidimo na koji način će crveno-beli funkcionisati bez ljudi koji su do sada brinuli o funkcionisanju kluba.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari