Tomislav Karadžić doneo svoj sud o strancima u srpskom fudbalu

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 02.10.2019.
17:58
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji predsednik FSS-a govorio o strancima u srpskom fudbalu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Dobro vam je poznato da je Crvena zvezda pokrenula inicijativu da se broj stranaca dozvoljenih u srpskom fudbalu poveća, a mišljenja u srpskom fudbalu su, makar za sada, podeljena.

Da li je to dobro ili ne, procenio je i nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić.

"Prvo, trebalo bi poštovati Statut FSS, odnosno tajming eventualnog uvećavanja broja stranaca u protokolima utakmica srpske Superlige. Drugo, razumljiva mi je potreba učesnika Lige šampiona i Lige Evrope za takvim pojačanjima, da bi mogli da se ravnopravno nose sa rivalima tamo, a tim pozitivnim rezultatima konstantno popravljaju svoj materijalan položaj. Ostali, platežno manje sposobni klubovi, trebalo bi da stave akcenat na rad s mlađim kategorija
ma. S tim što ni ovi „veliki“ ne bi smeli da zapostave svoju „proizvodnju“ prvotimaca", rekao je Tomislav Karadžić.

Crvena zvezda želi osam stranaca u srpskom fudbalu, Karadžić smatra da je to previše.

"Trebalo bi imati meru u svemu, pa i ovome. Osam stranaca bi vodilo u gušenje domaćih igrača, zbog čega mi se šest takvih fudbalera čini kao razumnija mera"
, ističe on za list "Danas".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
biTan
Thursday, 03.10.2019
01:32

Nikako ovo sa strancima, kako ce posle gurati nasu deci i pokusati da utrape nekom klubu za milione... samo sto je ta prica provaljena, vise ne nasedaju ni zapadni klubovi..

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 02.10.2019
18:26

Ajmo prestanimo da se lazemo sa ovime da strani igraci guse domace igrace.
Da se ne lazemo i Partizanu, Zvezdi, kao i svakom drugom klubu je lakse i pre ce da gurne u vatru kvalitetnog domaceg igraca, kome nece morati da placa stan, hranu i ostale nefudbalske stvari koje bi morali da placaju stranom fudbaleru.
Ako je domaci igrac kvalitetan i ako zadovoljava apetite trenera, svakako ce biti prva opcija u odnosu na stranog fudbalera, budite sigurni u to.

Ali ajde kazite vi nama kog domaceg fudbalera su Partizan i Zvezda mogli da dovedu da zemne Natka, Sumu i Marina.
Kog spica je Partizan mogao da dovede domaceg sa karakteristikama koje poseduje Sadik, ili krilo sa karakteristikama koje ima Asano.
Zvezda je sto se tice krilnih domacih igraca pokupovala sve sto se moglo uzeti na trzistu i dokazano je da niko od njh nema taj kvalitet za LS, pa su morali da se dopunju sa La Parom i Garsijom.

Budimo realni, tako isto i za kosarku vazi.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 03.10.2019
08:45

Dao sam ti plus :) i jos jedna jako bitna stvar konstatno izivljavanje sa visinom obestecenja nasih fudbalera,(ima onih koji zasluzuju,retki su ali ima), plus procenti je takodje dovelo do toga da se traze igraci preko.

avatar
Vidicnemanja
Thursday, 03.10.2019
10:43

Zato je tu drzava da stiti reprezentaciju kroz pravilnik kroz subvencije klubovima koji forsiraju mlade igrace i kroz niz drugih akcija.Pa zvezda je trazila da se smanji broj stranaca sa sest na cetiri,sad joj to ne odgovara pa trazi osam sto je pogubno za srpski fudbal.Pritom,smejurija je ako se donese uredba da igraci iz evropske unije nisu stranci jer kad neko nema nas pasos mora biti stranac po svim zakonima osim po terzic—kokezinom zakonu

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 02.10.2019
18:20

Šta srpskom fudbalu znači što neko ima pasoš Srbije kada nema pravo da igra za reprezentaciju. Kada bi FSS radio u interesu srpskog fudbala doneo bi pravilo po kome su stranci svi oni koji nemaju pravo da igraju za reprezentaciju Srbije, ali pošto FSS upravlja zvezda lako može da se izglasa da i igrači iz EU ne budu stranci u srpskom fudbalu, iako su naši igrači stranci u EU pa zbog toga često dobijaju i manje plate i klubovi manje novca od transfera.

avatar
Old_school
Thursday, 03.10.2019
06:07

Pa tvoj Partizan profitira od toga, jer Crnogorci se ne vode kao stranci?!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 04.10.2019
21:20

Ne govorim o interesu Partizana nego o interesu srpskog fudbala. Vujačić, Pešukić i Šćekić su Srbi koliko i Borjan, Degenek i Krstović, ali ništa to ne znači srpskom fudbalu što su oni Srbi, ako nemaju pravo da igraju za reprezentaciju Srbije, a nemaju.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 03.10.2019
17:02

Koja je razlika izmedju Vujacica, Pesukica, Scekica i Degeneka, Borjana i Krstovica?
Sva sestorica igraju za inostranu reprezetnaciju, a vode se ko domaci igraci.