Tomić nema izbora, Saša Ilić na novoj poziciji!

Autor: Beta Beta
petak 11.03.2016.
15:32
Izvor: Beta

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da poštuje ekipu Voždovca, sutrašnjeg rivala u Super ligi, ali da njegovi fudbaleri neće odstupati od svog stila igre i da u utakmicu ulaze "sa pobedničkim ambicijama".

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Tomić je rekao da ceni stručni štab i igrače Voždovca, od kojih su neki igrali i u Partizanu i u inostranstvu, da imaju kvalitet i da to pokazuju.

"Sve to ukazuje da nas čeka teška, neizvesna, ali i kvalitetna utakmica. Oni prilaze fudbalu da se nadigravaju...mi svoj stil nećemo menjati, jer na domaćem terenu imamo sve uslove da to radimo. To je stil igre koji je deo Partizanove tradicije... Prilazimo utakmici sa pobedničkim ambicijama, uz želju da odigramo kvalitetno. Žao mi je što će se igrati pred praznim tribinama", rekao je Tomić novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Partizan je u prva tri kola Super lige ostvario učinak od dva poraza i jedne pobede, uz pobedu u Kupu, dok je Voždovac ubeležio dve pobede i remi.

"U tim utakmicama smo mogli da ostvarimo bolje rezultate. Protiv OFK Beograda smo odigrali dobro prvo i slabo drugo poluvreme. U 'večitom' derbiju smo igrali odlično. Posle toga smo u dve utakmici sa Radničkim pobedili, a utakmica u Nišu je pokazala zajedništvo ove ekipe i to je najveći napredak koji je mogao da se vidi", rekao je Tomić.

"Prilazimo utakmici maksimalno motivisani, maksimalno spremni da utrošimo svu energiju koju smo apsorbovali posle utakmice u Nišu... Gledamo da pobeđujemo u svakoj sledećoj utakmici, i da igrači na terenu izgledaju što bolje i što kompaktnije", dodao je trener.

On je takođe potvrdio da će Saša Ilić igrati na poziciji ''lažnog'' napadača, ali da to ne znači da će ekipa biti manje ofanzivna.

''Saša Ilić je dragocen ovoj ekipi. Želim da bude na poziciji na kojoj će se njegovi kvaliteti iskoristiti na najbolji način, jer ne smemo da zaboravimo na njegove godine. Zbog situacije sa napadačima, njihove fizičke spreme, odlučili smo da Sašu koristimo na mestu odakle može da ugrozi gol, ali i kretnjom oslobodi prostor za druga dva napadača. Na taj način uvek ćemo imati i dvojicu ofanzivnih veznih koja ubacivanjem mogu da naprave problem protvniku. To ne znači da ćemo biti manje ofanzivni, naprotiv, imaćemo veći posed i mogućnost da sa boka ugrozimo rivala'',
istakao je Tomić.

Partizan je četvrti na tabeli, sa dva boda manje od Čukaričkog i tri boda manje od Borca.

"Ne razmišljam o skoku na tabeli. Dobro, prođe mi to nekad kroz glavu, ali razmišljam o tome da pristup bude pravi, da odnosu bude pravi. Da to što igrači govore da rastemo ne budu samo reči, već i dela na terenu. To mi je primarno. Naravno da bih voleo da skočimo na tabeli, ali moramo da sprovedemo mnogo toga na terenu da bi do toga došlo", rekao je Tomić.

Osim Evertona, svi igrači su spremni za sutrašnju utakmicu, koja počinje u 15.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gall
Friday, 11.03.2016
22:14

Mozda ce mu dozvoliti da koristi moped posto ne moze da trci

avatar
axelf88
Friday, 11.03.2016
22:12

meni je smesno kad god i gde god ovaj deda ilic igra...covek koji je jos pre 2,3 godine trebao da ode u penziju, prima najvecu platu u klubu, a daje mizeran doprinos

avatar
odjava
Friday, 11.03.2016
18:54

pa jel zna neko neke spiceve omladince . daj predlozite bar.............

avatar
Lord of Nottingham
Saturday, 12.03.2016
13:59

Sta je sa Vlahovicem?

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Friday, 11.03.2016
18:20

Partizan je u prva tri kola Super lige ostvario učinak od dve pobede i jednog poraza uz pobedu u Kupu.

avatar
Red Star
Friday, 11.03.2016
20:38

Ako cemo realno, partizan je izvukao jedan remi i ispao iz kupa.

avatar
MozdaRealan
Saturday, 12.03.2016
00:17

Ниси ти рекао да је то одраз цијеле сезоне него онај повратак краља који пошто нема никакве аргументе само вријеђа и провоцира и са њим нећу да се упличем у расправу. Али си ти подржао његову мисао. Слажем се да је прво коло башаћење и лоше намјештена утакмица као и куп против Борца и ту бар за мене нема дилеме. Неки позивају на калчополи у Српском фудбалу а нису ни свјесни да у том случају лигу не би играо ни један тим из прве а вјероватно ни из друге лиге ( зна се и зашто ). Звезда ће ове сезоне титулу изети поштено јер реално имамо најбољи тим ( ако и не онда играмо много боље од свих па и вас који играте катастрофално и играти боље од вас ове сезоне и није баш тешко ). Колико ја знам ви у овој сезони имате само једну побједу у лиги уз два пораза не рачунајући куп. Ти рачунаш да сте побједили дерби?

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Friday, 11.03.2016
23:12

Pericu, mani me vise...

avatar
BATA KANDA1
Friday, 11.03.2016
17:45

Cuj ,dragocen ...

avatar
bobar84c
Friday, 11.03.2016
17:25

U fk saopstenje se ne zna ko pije a ko placa ;)

avatar
Baxter Stockman
Friday, 11.03.2016
22:00

Zna se! doktor j*be u zatucane navijace u zdrav mozak... Jednog dana ce zaliti sto su mu to dozvolili.

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Friday, 11.03.2016
17:09

Ivica Osim - Barselona 1992 - 2016 - Ivan Tomic.

avatar
Amar Zornic
Friday, 11.03.2016
16:39

On kao spic mu dodje kao Toti dok je igrao na tom mestu u Romi

avatar
PLAYBOY
Friday, 11.03.2016
17:31

da, samo sto ne mozes da poredis ucinak Totija i njegove sposobnosti sa sposobnostima Sase Ilica...Lako je staviti Totija na tu poziciju, on je klasa i dobar je gde god da ga stavis a Sale ne moze da trci al opet bolji je od one smlate Bozinova