Tomić nema izbora, Saša Ilić na novoj poziciji!

 • Autor: Beta

 • 11. mart 2016.

 • 15:32

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da poštuje ekipu Voždovca, sutrašnjeg rivala u Super ligi, ali da njegovi fudbaleri neće odstupati od svog stila igre i da u utakmicu ulaze "sa pobedničkim ambicijama".

Tomić nema izbora, Saša Ilić na novoj poziciji!
Foto: partizan.rs
Tomić je rekao da ceni stručni štab i igrače Voždovca, od kojih su neki igrali i u Partizanu i u inostranstvu, da imaju kvalitet i da to pokazuju.

"Sve to ukazuje da nas čeka teška, neizvesna, ali i kvalitetna utakmica. Oni prilaze fudbalu da se nadigravaju...mi svoj stil nećemo menjati, jer na domaćem terenu imamo sve uslove da to radimo. To je stil igre koji je deo Partizanove tradicije... Prilazimo utakmici sa pobedničkim ambicijama, uz želju da odigramo kvalitetno. Žao mi je što će se igrati pred praznim tribinama", rekao je Tomić novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Partizan je u prva tri kola Super lige ostvario učinak od dva poraza i jedne pobede, uz pobedu u Kupu, dok je Voždovac ubeležio dve pobede i remi.

"U tim utakmicama smo mogli da ostvarimo bolje rezultate. Protiv OFK Beograda smo odigrali dobro prvo i slabo drugo poluvreme. U 'večitom' derbiju smo igrali odlično. Posle toga smo u dve utakmici sa Radničkim pobedili, a utakmica u Nišu je pokazala zajedništvo ove ekipe i to je najveći napredak koji je mogao da se vidi", rekao je Tomić.

"Prilazimo utakmici maksimalno motivisani, maksimalno spremni da utrošimo svu energiju koju smo apsorbovali posle utakmice u Nišu... Gledamo da pobeđujemo u svakoj sledećoj utakmici, i da igrači na terenu izgledaju što bolje i što kompaktnije", dodao je trener.

On je takođe potvrdio da će Saša Ilić igrati na poziciji ''lažnog'' napadača, ali da to ne znači da će ekipa biti manje ofanzivna.

''Saša Ilić je dragocen ovoj ekipi. Želim da bude na poziciji na kojoj će se njegovi kvaliteti iskoristiti na najbolji način, jer ne smemo da zaboravimo na njegove godine. Zbog situacije sa napadačima, njihove fizičke spreme, odlučili smo da Sašu koristimo na mestu odakle može da ugrozi gol, ali i kretnjom oslobodi prostor za druga dva napadača. Na taj način uvek ćemo imati i dvojicu ofanzivnih veznih koja ubacivanjem mogu da naprave problem protvniku. To ne znači da ćemo biti manje ofanzivni, naprotiv, imaćemo veći posed i mogućnost da sa boka ugrozimo rivala'',
istakao je Tomić.

Partizan je četvrti na tabeli, sa dva boda manje od Čukaričkog i tri boda manje od Borca.

"Ne razmišljam o skoku na tabeli. Dobro, prođe mi to nekad kroz glavu, ali razmišljam o tome da pristup bude pravi, da odnosu bude pravi. Da to što igrači govore da rastemo ne budu samo reči, već i dela na terenu. To mi je primarno. Naravno da bih voleo da skočimo na tabeli, ali moramo da sprovedemo mnogo toga na terenu da bi do toga došlo", rekao je Tomić.

Osim Evertona, svi igrači su spremni za sutrašnju utakmicu, koja počinje u 15.00.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari