Tiče se i "Orlova" - Obustava radova u Samari, opcija rušenje stadiona!?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.12.2017.
17:49
Izvor: Sportske.net

Stadion koji je trebalo da bude poprište šest utakmica tokom Mundijala u Rusiji nije bezbedan i zatražena je obustava radova na tri meseca.

Beta/AP Photo
Beta/AP Photo

Povezane vesti

Velikih problema mogao bi da ima organizator Svetskog prvenstva ukoliko se pokažu tačnim navodi ruskog portala "Sovjet sport".

Pomenuti izvor tvrdi da je Federalna služba za zaštitu sredine, tehnološkog i nuklearnog nadzora zatražila da radovi na stadionu "Kosmos Arena" u Samari budu obustavljeni na tri meseca!

Stadion čiji je kapacitet trebalo da iznosti 44.918 mesta navodno nije bezbedan i postoji mogućnost da bude srušen do temelja zbog propusta koji su napravljeni tokom radova na potpornim i pregradnim zidovima, pločama i elektroinstalacijama.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je priznao da postoje problemi na izgradnji jednog od stadiona, ali je najavio da će sve biti završeno do početka Mundijala.

Da li se radi o stadionu u Samari ili je u pitanju neki drugi objekat niko ne zna, ali svi tvrde da će "Kosmos Arena" biti spremna do starta Svetskog prvenstva.

Podsećamo da bi reprezentacija Srbije svoju prvu utakmicu na Mundijalu trebalo da odigra upravo na "Kosmos Areni" u Samari protiv selekcije Kostarike.

Osim te utakmice u Samari bi trebalo da budu odigrane još tri utakmice grupne faze takmičenja i dva meča eliminacione runde među kojima i jedno četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GLU-PANTERI, PST!
Tuesday, 26.12.2017
18:50

Daj da i tu prvu igramo u Moskvi ili bar u Piteru, isao bih onda na sve tri:-D