Teške reči Milanovića: "Poledica radi samo za svoj interes!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.01.2017.
16:57
Izvor: Beta

Član odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović rekao je danas da predsednik Sindikata Nezavisnost Mirko Poledica štiti isključivo lični interes i da je izveštaj FIFPro-a predstavljen "zdravo za gotovo".

index.hr
index.hr

Povezane vesti

Član odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović rekao je danas da predsednik Sindikata Nezavisnost Mirko Poledica štiti isključivo lični interes i da je izveštaj FIFPro-a predstavljen "zdravo za gotovo".

"Poledica glumi sindikalnog lidera kako bi zaštitio samo lični interes. Žali se na izbor članova novog Arbitražnog suda i ističe kako u tom telu sada nema lični uticaj, a zaboravlja na činjenicu da ako je Arbitražni sud nezavisno telo, kao što jeste, onda niko i ne treba da ima uticaja na rad istog", rekao je Milanović agenciji Beta.

Svetski sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) upozorio je u sredu igrače da ne potpisuju ugovore sa klubovima iz Srbije, označivši zemlju kao okuženje bez zakona i saopštio da stvari postaju još gore.

Takođe, FIFPro je naveo da FSS uklanja predstavnike igrača iz tela koja su ovlašćena da rešavaju sporove sa klubovima.

Milanović je kao krivca označio Poledicu, za koga je rekao da radi "na štetu srpskog klupskog fudbala pod izgovorom zaštite interesa igrača, a da je njegov interes "bio i ostao samo lični".

"Govorimo  o istraživanjima koja nigde u svetu, tako ni ovde u Srbiji, ne mogu da imaju status zvaničnog dokumenta sa relevantnim podacima. A, Poledica je to predstavio zdravo za gotovo sa jasnom namerom destabilizacije i urušavanja svega u našem fudbalu", kazao je Milanović.

Funkcioner FSS-a je naveo da su sve promene Pravilnika i broja članova Arbitražnog suda uradjenje "u cilju poboljšanja rada i efikasnosti" u procesu donošenja odluka.

"Ali, Poledici to ne odgovara isključivo zbog njegovih privatnih interesa. Sve izmene su uradjene u skladu sa normama i uz konsultacije sa UEFA i FIFA, ali čovek kome nije odgovarao nijedan predsednik FSS zbog načina na koji funkcioniše, a to su pritisci i jedna vrsta ucene i reketiranja, služi se obmanama koje idu samo na štetu srpskog fudbala", rekao je Milanović.

Istraživanja FIFPro-a o situaciji u srpskom fudbalu i preporuka da igrači ne idu u Srbiju izazazvali su mnogo bure.

Milanović je rekao da Poledica "tako funkcioniše" i da pritiscima, ucenama i reketiranjem radi isključivo za svoj interes.

"Zašto, uostalom, više od 95 odsto njegovih procesa ide preko advokatske kancelarije Bojović sa kojom Poledica ima odličnu saradnju? A, da li javnost zna koliko uzimaju od svakog slučaja da bi spasili igrača i srpski fudbal učinili boljim? Od 20 do 50 odsto. Znate li koliko je to  novca u nekim slučajevima kada se radi o većim iznosima? U pitanju su ogromne sume. I onda vidite zabrinutost sindikalnog lidera što nema svoj uticaj u radu Arbitražnog suda, a s druge strane stoji prefiks nezavisni", rekao je Milanović.

On je dodao da FSS istrajati protiv svih nepravilnosti i zloupotrebe njegovih institucija i istakao da "pokušaj napada i destabilizacije" neće uticati na nameru da se mnoge stvari dovedu u red i učine boljim, kvalitetnijim i efikasnijim nego što su bile ranije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja #48
Thursday, 05.01.2017
18:52

Nakon što je zvezda započela sezonu sa rekordnim brojem stranaca u srpskom fudbalu od kojih su skoro svi promašaji FSS želi da smanji broj stranaca. Nakon toga što je zvezda promašila skoro sve svoje strance i nije u stanju da ih isplati dok je Partizan doveo pa možda i dva najbolja stranca u istoriji našeg fudbala na svojim pozicijama oglašva se FIFPro kako bi oterao kvalitetne strance od Partizana. Predsednik FSS je bivši potpredsednik crvene zvezde, član FIFPro je bivši fudbaler zvezde, a koji je to član Arbitražne komisije Partizanov ili da je bar svojim delovanjem pokazao naklonost Partizanu? Koji je to stranac tužio Partizan pa je Arbitražna komisija presudila u Partizanovu korist pa i u korist bilo kog drugog srpskog kluba? To je čista izmišljotina. Pitajte i najveće evropske klubove šta misle o Partizanovom sportskom centru i uslovima za rad u njemu. Jedino što je tačno je da je Arbitražna komisija odugovlačila sa tužbama domaćih igrača zbog crvene zvezde ali to je jedan klub i pošteno je reći da igrači i to ne samo strani nego i domaći ne treba da idu u taj klub jer je u sprezi sa FSS-ovim organizacijama, odugovlače se postupci i dobijaju licence za SL i Evropu dok se igrači ne isplaćuju. Nisam prekršio nijedno pravilo komentarisanja pa očekujem da komentar bude odobren.

avatar
paok
Thursday, 05.01.2017
18:09

Da li je to onaj covek sto je bio na celu Jagodine, ako jeste kako ga nije sramota da se javlja. Pa ta Jagodina je ostala duzna jako puno. Uostalom preko nekog advokata mora da ide slucaj, nije bitno ko je to. Normalno je da svako radi za neki procenat. Da su nasi klubovi posteni ne bi ni trebao advokat, ali ne. Oni ostaju duzni i onda se jos ljute kada ih tuzis. Samo mi nije jasno kako takav covek deli lekcije i jos se nalazi u savezu. Ustvari to sve govori kakav nam je savez i ljudi koji ga vode.

avatar
Agilni Smajic
Thursday, 05.01.2017
23:46

Bravo za komentar , jos sam dodao par cinjenica , ali nece da objave komentar ! iako je bez vredjanja , ali mi je jasno na kojoj je strani ovaj portal ! I ovo vam nije prvi put , pokusajte objasniti jednom ?