Terzićev spisak pojačanja - Poznato sedam imena, čekaju se stranci!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.04.2018.
15:16
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor Crvene zvezde otkrio je mnogo toga po pitanju predstojećeg prelaznog roka pa već sada možemo da napravimo "skicu" liste potencijalnih pojačanja o kojoj je govorio Zvezdan Terzić.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Šampionska titula uskoro će se i zvanično preseliti na stadion "Rajko Mitić" pošto fudbaleri Crvene zvezde imaju velike izglede da do subote dovrše započeti posao.

Pošto je titula na vidiku logično je da klupsko rukovodstvo radi na realizaciji planova za nastupajuću sezonu, odnosno onih koji se tiču letnjeg prelaznog roka i jačanju igračkog kadra.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je prethodnih dana o listi potencijalnih pojačanja koja broji deset do dvanaest igrača, a u javnosti su se neka imena već pojavila.

Zanimljivo je da su u prethodnih nekoliko nedelja u vezu sa Crvenom zvezdom doveđeni isključivo fudbaleri sa srpskim pasošem, ali oni koji se trenutno nalaze u inostranim klubovima.

Među defanzivcima o kojima je bilo reči našli su se bivši fudbaler OFK Beograda Milan Gajić (Bordo) i povremeni reprezentativac Srbije Stefan Mitrović (Gent).

Obojica imaju važeće ugovore sa klubovima za koje nastupaju i to do leta 2020. godine i zbog toga se postavlja pitanje na koji način bi Zvezda mogla da dođe do njihovih potpisa. U slučaju mladog Milana Gajića opciju bi mogla da predstalja pozajmica sa pravom otkupa ugovora kao što je to bio slučaj sa Srđanom Babićem, dok iskusni Stefan Mitrović verovatno ne bi mogao na "Marakanu" po tom modelu.

Stefan Mitrovic

Pored pomenute dvojice defanzivaca prethodnih dana se pisalo o igračima koji bi mogli da pojačaju konkurenciju u veznom redu i napadu. U današnjem izdanju "Sportskog Žurnala" navodi se da je prvi transfer već dogovoren i da će Dejan Meleg (Kajzerispor) prvi pojačati Crvenu zvezdu na leto!

Ofanzivni vezista Kajzerispora nije u planovima stručnog štaba turskog kluba a nije tajna da je na meti Crvene zvezde bio u prethodnoj sezoni kada je nosio dres novosadske Vojvodine.

Ukoliko je Dejan Meleg zaista postigao usmeni dogovor sa Crvenom zvezdom, biće zanimljivo videti da li to znači da Danijel Aleksić (Sent Galen) ispada iz kombinacije jer se radi o igračima sličnih karakteristika.

Spisak potencijalnih pojačanja Crvene zvezde dalje broji još trojicu fudbalera koji bi mogli da pokriju pozicije na krilu i u samom špicu. Radi se o 'zaboravljenom' Filipu Đorđeviću (Lacio), Andriji Pavloviću (Kopenhagen) i Aleksandru Čavriću (Slovan).

Bivši napadač Crvene zvezde Filip Đorđević na leto će postati slobodan igrač što je i dobra i loša vest za crveno-bele. Dobra je iz tog ugla što ne postoji prepreka u vidu obeštećenja, a loša jer Zvezda ponudom ne može da parira klubovima koji će na leto zakucati na Đorđevićeva vrata. Spekuliše se da postoji ozbiljno interesovanje iz Francuske.

Filip Djordjevic

Andrija Pavlović se već neko vreme nalazi na margini u Kopenhagenu i to je ono što predstavlja Zvezdin najveći adut u čitavoj priči. Povremeni reprezentativac Srbije ima važeći ugovor sa Kopenhagenom do leta 2021. godine i to će biti najveća prepreka za Zvezdu osim ako Zvezdan Terzić ne uspe da ispregovara i izdejstvuje cenu kao u slučaju Aleksandra Pešića koji je stigao iz Tuluza za sumu od 750.000 evra a već sada bi mogao da bude prodat za barem duplo više novca.

Spisak imena o kojima je bilo reči kompletira Aleksandar Čavrić, bivši fudbaler OFK Beograda koji može da deluje po krilu ili u napadu. Momak rođen u Vukovaru nastupa u inostranstvu od 2014. godine, a do sada je nosio dres Genka, Arhusa i Slovana iz Bratislave.

Time smo došli do sedam imena o kojima je do sada bilo reči, a Zvezdan Terzić je pominjao da će Zvezda angažovati trojicu stranaca i da su na skeneru još dvojica igrača iz Super lige Srbije.

Ne treba zaboraviti da je u prethodnom roku bilo aktuelno ime Milana Jevtovića koji je ipak ostao u Antaliji iako je već bio viđen u Zvezdi.

Što se tiče stranaca, ovog proleća je ponovo aktuelna priča o Kolumbijcu Migelu Anhelu Murilju koji bi mogao da bude doveden na pozajmicu za sumu od oko 200.000 evra. Snažni napadač nema iskustvo igranja u Evropi i možda bi baš to mogao da bude adut Crvene zvezde koja bi na leto trebalo da krene u pohod na Ligu šampiona.

Ne treba zaboraviti da će pre priče o pojačanjima prioritet Zvezdine Uprave biti postizanje dogovora sa Vladanom Milojevićem kako bi tvorac ovosezonskih uspeha ostao na "Marakani".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 24.04.2018
04:28

Биће јака Звезда.

avatar
Nepoznati korisnik
Monday, 23.04.2018
21:23

Da je dovesti Stefana Mitrovića,Dejan Meleg i Filipa Đorđevića ili Migela Anhela Murilja a zadrzati ovaj tim na okupu onda bi mogli biti ozbiljni za sledecu sezonu u Ligi Evrope a prvenstvu da ne pricam

avatar
Debeljko sa Čukarice
Monday, 23.04.2018
19:13

Titula na vidiku.

avatar
svetski prvaci 1991
Monday, 23.04.2018
17:31

Muriljo pre svih,Meleg i Aleksic, bar oni.

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 23.04.2018
17:04

Nemojte Mitrovića, molim vas.

avatar
CZYNWA
Monday, 23.04.2018
16:42

Волио би видити екипу са минималним бројем странаца, тачније само овим које сада имамо, ако убиједе Ле Талека да остане. Нека моја екипа, под условом да се десе извјесни трансфери Срнића и Рачића, а вјероватно и Пешића, те одлазак Микија у пензију. Борјан (Станковић, Супић) - Стојковић (Гајић), Савић, Ле Талек (Бабић, Фримпонг, Ераковић), Родић (Хајдин) - Јовичић, Крстичић (Гобељић, ???, В.Николић, И.Илић) - Бен, Мелег, Радоњић (Аџић, Алексић/Јевтовић, Н.Милојевић, А.Луковић, Станојев) - Пешић/Ђорђевић/Чаврић (Јовељић, Павков)

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 24.04.2018
02:21

ode radonja u milan :D :D :D....glava za glavu...suso vam dolazi!!!!

avatar
Piksi G0L iz kornera
Monday, 23.04.2018
16:12

Terzicev spisak pojacanja za Zvezdina evropska izdanja

avatar
neme
Monday, 23.04.2018
16:03

Svi novozelandani najureni i uredno rasporedeni u blizancima osim sergeja i golmana ako je izrael neko merilo mijata ponekad kovac pusti na teren i zile to je sve

avatar
poljskikupanjac
Monday, 23.04.2018
15:50

voleo bih bolje da se ne proca o pojacanjima kad dodju da potpisu objavite i gotovo

avatar
NemanjaViidiic No1
Monday, 23.04.2018
15:40

Pesic 3,4 miliona minimum

avatar
Petar_83
Monday, 23.04.2018
16:20

Aha vazi, pod uslovom da se nadje neka budala koja ce da da tolike pare za njega. Prevare danas ne prolaze u modernoj Evropi, jedino ako ga uvale u Banglades, ili mozda u Ibar iz Rozaja, ali pod uslovom da ga prvo uviju u 100 evra. Mozda ga tada neko i kupi. U tim klubovima, za razliku od ovih nasih, sede ljudi koji znaju fudbal, a ne tipovi poput tebe. Vidi ti gde ce da zavrsi ovaj tvoj neprelazni...

avatar
Piksi G0L iz kornera
Tuesday, 24.04.2018
13:32

Ti pojmao fudbalu nemas, a na vestima o Zvezdi si samo da trolujes jer zbog Zvezdine dominacije bolujes.

avatar
Čerek Republika Srps
Monday, 23.04.2018
17:43

Covek je ubedljivo najbolji strelac lige plus ima preko deset asistencija. Ima iskustvo igranja u jakim ligama,u svakom slucaju vredi tri miliona sigurno

avatar
NemanjaViidiic No1
Monday, 23.04.2018
17:03

Smesan si rekoh ti vec,svi ti rekli,tako si pricao za vecinu igraca koji su otisli za velike pare,troluj negde drugde fudbalski strucnjace,i Boaci ti je verovatno los neznalice jedna

avatar
NemanjaViidiic No1
Monday, 23.04.2018
17:03

kao i boacija zar ne?neznalice jedna taj krsticic zaradio vise para nego sto ces ti za 3 zivota,ni u jednoj partiji ga niko nije presao itd,odlicno igra decko svi to vide jedino ti se pravis pametan,veze sa fudbalom nemas

avatar
Princip123
Monday, 23.04.2018
15:19

Ajmo narode spremite novčanike,ovo neko mora i da plati.

avatar
Piksi G0L iz kornera
Monday, 23.04.2018
16:13

Pravom srpskom klubu sve placa majka Srbija.