Terzić: "Šaćiri će u grotlu 'Marakane' biti manji od makovog zrna"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 02. septembar 2018.

  • 10:23

  • Izvor: Sportske.net, kurir.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić kazao je da ne očekuje nikakve provokacije od strane Džerdana Šaćirija kada Liverpul bude gostovao na "Marakani".

Terzić:
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
U opširnom intervjuu koji je dao za "Kurir", generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je o svim aspektima velikog uspeha koji je aktuelni šampion Srbije napravio u prethodnom periodu.

Terzić je podsetio da je klub preuzeo u momentu kada je imao 54 miliona evra duga zbog čega je usledila i suspenzija UEFA i izbacivanje iz Evrope.

"Tada sam rekao da moramo napraviti dva koraka unazad kako bismo uradili pet koraka unapred. Gurnuli smo pet klinaca u prvi tim i na njima prihodovali 16 miliona evra. To je bio ozbiljan finansijski impuls za dalji razvoj klub. Početni zamajac, gde smo mi žrtvovali prvu sezonu. Posle toga mi smo zarađivali na prodaji svakog igrača", priseća se Terzić.

Četiri godine kasnije Zvezdan Terzić i njegovi saradnici mogu da se pohvale velikim rezultatima. Prošle godine je obezbeđeno proleće u Evropi, a ovoga leta usledio je dugo čekani plasman u Ligu šampiona.

Crveno-beli će ove jeseni igrati u grupi sa velikanima kakvi su Liverpul, Pari Sen Žermen i Napoli, a Zvezdan Terzić veruje da će Zvezda biti težak zalogaj za svakog od favorita.

"Svesni smo da smatraju da će Crvena zvezda biti lak zalogaj za njih. PSŽ ima budžet koji kriju, preko milijardu evra, iako je prijavljeno 700 miliona evra. Liverpul ima preko 550 miliona evra. Mogu da kupe koga hoće. Nerealan je to odnos, jer je naš budžet 20 miliona evra godišnje", ističe Terzić.

Crvena zvezda će od plasmana u Ligu šampiona prihodovati blizu 20 miliona evra, ali mesta za opuštanje nema.

"To ne znači da smo mi sada na lovorikama. Crvena zvezda ne dozvoljava da budeš srećan i da se raduješ. Dok svi ostali pevaju i vesele se, ja razmišljam šta me sutra čeka", dodaje Zvezdan Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde tvrdi da niko iz FK Partizan i Fudbalskog saveza Srbije nije čestitao na ostvarenom rezultatu, ali dodaje da mu te "lažne i kurtoazne" čestitke i nisu potrebne.

U pomenutom intervjuu Zvezdan Terzić je progovorio i o mogućim provokacijama Džerdana Šaćirija kada reprezentativac Švajcarske bude doputovao sa Liverpulom.

"Mislim da će on biti pod neverovatnim psihološkim pritiskom jer će znati gde dolazi. Zna on da je Crvena zvezda simbol Srbije, a igraće u grotlu Marakane. Ne znam ni da li će uopšte doći. I ako dođe, biće manji od makovog zrna. Sumnjam da će doći", kaže Terzić.

Kompletan intervju Zvezdana Terzića možete pročitati klikom ovde.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari