Terzić pričao sa Francuzima, Zvezda kolateralna šteta urote protiv PSŽ?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 11.12.2018.
11:41
Izvor: Sportske.net

Zvezdan Terzić progovorio za "Mond" o mnogim stvarima, tvrdi da je srpski fudbal čist, a da u tvrdnje o nameštanju meča sa PSŽ ne bi poverovalo šestogodišnje dete...

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Novinar "Monda" primećuje da Zvezdan Terzić ima kancelariju kao predsednik države. Da je u uglu srpska zastava, da među knjigama ima Putinovu biografiju, kao i sliku Patrijarha Pavla.

"Zvezda nije samo fudbalski klub, to je ideologija, filozofija i nacionalni simbol. To je čuvar srpskog identiteta i pravoslavlja"
, kaže prvi čovek Zvezde.

Novinari Monda pominju grafite na stadionu, slogane o Kosovu i navijače karakterišu kao tvrde nacionaliste.

Pominju se sadašnji predsednik Vučić, ali i bivši Tadić, njihova navijačka pripadnost, uz zaključak da ne postoji vlada koja se ne određuje prema Zvezdi i Partizanu.

"Povratak u Ligu šampiona je prilika da promovišemo klub i zemlju, da promenimo imidž, ali se pretvorilo u nešto prljavo"
, aludira Terzić na optužbe o nameštanju meča u Parizu.

"Mi smo kolateralna šteta nameštaljke ka PSŽ i Naseru Al Kelaifiju. UEFA će morati da saopšti ko je ludak koji je potpalio vatru i narušio ugled oba kluba. Priči L'Ekipa ne bi poverovalo dete od šest godina", dodaje Terzić.

"Mi smo veoma dobro upoznati sa nameštanjem, ovo za PSŽ i Zvezdu nije logično, i niko ne veruje u to", kaže Vladimir Novaković kolega sa SK, jedan od retkih koji se usuđuje da kritikuje oba vodeća srpska kluba.

"Ali sa druge strane ovde imamo nameštene mečeve od četvrte lige do prve, mnogo toga smo videli", dodao je ovaj novinar.

Terzić tvrdi da se srpski fudbal ne razlikuje od francuskog.

"Nije ni bolji, ni lošiji, nema korupcije, to je pitanje percepcije. U Srbiji preteruju, loš imidž dolazi od činjenice da se ljudi provlače kroz blato bez razloga, da političari koriste moć za svoje interese i da oklevetaju druge ljude. Ne posmatra se zatvor ovde isto kao kod vas u Francuskoj",
dodaje Terzić...

Ovde možete pročitati kompletan intervju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak