Terzić otkrio, stigle ponude vredne 10 miliona: ''Ako prihvatimo...''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 09. jun 2018.

 • 16:26

 • Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Generalni direktor Crvene zvezde u obraćanju delegatima na sednici Skupštine kluba napravio osvrt na šampionsku sezonu, ali i otkrio najnovije aktuelnosti u prelaznom roku.

Terzić otkrio, stigle ponude vredne 10 miliona: ''Ako prihvatimo...''
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Zvezdan Terzić je danas izneo brojne zanimljive detalje koji se tiču ne samo prelaznog roka, nego i aktuelnih dugovanja kluba.

Tom prilikom otkrio je i da su na Marakanu stigne primamljive ponude za dvojicu prvotimaca koje bi klubu donele veliku zaradu ovog leta. Ipak, priznao je i da nije lako doneti odluku o eventualnim prodajama.

''Danas, na primer, imamo ponude za Pešića i Radonjića u iznosu od 10 miliona evra, i ako prihvatimo da ih prodamo drastično bismo smanjili ukupan dug, ali bi i oslabili tim pred kvalifikacije za Ligu šampiona.

Plasman u Ligu šampiona bi klubu doneo prihod od preko 20 miliona evra, a plasman u Ligu Evrope više od 10 miliona evra.

Treba napraviti balans između investicija, rizika i potencijalnog prihoda. Ovo rukovodstvo je pokazalo da zna da vodi izbalansiranu ekonomsku politiku kluba. To dokazuju rezultati i ostvareni prihodi. Suština je da se ukupan dug drži pod kontrolom, da dug ne ugrožava poslovanje kluba, da redovno dobijamo UEFA licencu i da redovno izmirujemo sve svoje obaveze'', poručio je Terzić, a prenosi zvanični klupski sajt.

Kada su dugovanja u pitanju, Terzić se pohvalio da je taj iznos prepolovljen u odnosu na vreme kada je aktuzelno rukovodstvo preuzelo vođenje kluba.

''Moramo voditi računa o balansu između finansija i sportskih rezultata. Danas je dug Crvene zvezde prepolovljen u odnosu na pre četiri godine i kreće se između 26 i 29 miliona evra. Zavisi kada se dug analizira. Uvek je dug najveći pred početak prelaznog roka kao sada, a najmanji na kraju prelaznog roka kada se ostvaruju veliki prihodi od transfera'', objašnjava Terzić.

S tim u vezi, Terzić je naglasio i da Zvezda već četvrtu godinu posluje pozitivno.

''Suština domaćinskog poslovanja je da ne smeš da trošiš više nego što zarađuješ. I mi se toga i držimo. Mada, fudbal kao biznis ima svoje specifičnosti i samo dobar sportski rezultat generiše velike prihode. Ne možemo dobiti na lutriji dok ne kupimo loz. Zato moramo ulagati i investirati u igrače i tim. Često moramo i rizikovati'', istakao je Terzić.

Ono čime se takođe svi u Zvezudi ponose, jeste prošla, šampionska sezona.

''Osvojena je šampionska titula na dominantan način, sa rekordnih 100 bodova i 23 boda razlike u odnosu na večitog rivala. Dominirali smo i „gazili“ od prvog do 37 kola, i nijednog trenutka niko nije sumnjao u osvajanje šampionske titule. Rezultati u Evropi su posebna priča.

Euforija je vladala tokom čitave sezone, tražila se karta više. Posle 10 godina smo izborili igranje u Ligi Evrope, a posle 26 godina smo dočekali proleće u evropskom takmičenju.

A krenuli smo iz pepela, od nule — izborom Mitra Mrkele za sportskog direktora, Vladana Milojevića za šefa stručnog štaba kao i njegovih pomoćnika Kosanovića, Jankovića, Leposavića i Gašića. Krenuli smo u totalnu rekonstrukciju tima, vremena je bilo malo, kvalifikacije su rano počinjale.

Dovođeni su jedan za drugim: Borjan, Stojković, Rodić, Savić, Babić, Jovičić, Krstičić, Radonjić, Pešić i na kraju Ben. Uz igrače iz prethodne sezone, stvorila se ozbiljna grupa igrača. Kroz utakmice se tim formirao i izgledao sve bolje i bolje'', podseća Terzić.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari