Terzić objasnio - Da li će Zvezda opet kupovati na veliko?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.11.2018.
12:37
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Kako će izgledati Zvezdin zimski prelazni rok?

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Tokom leta, na ''Marakani'' je bilo veoma prometno. Iako je i ovoga puta sezona za Crvenu zvezdu počela veoma rano, uporedo sa evropskim izazovima tim je iz kola u kolo tokom kvalifikacija za LŠ postajao sve kvalitetniji.

Veliki broj igrača je angažovan, Meleg, Jovančić, Degenek, Jevtović, Marin, Boaći, Čaušić, Sumaila, Ebisilio, Kafu, vraćen je Pavkov iz Radničkog... Naravno, nisu uspeli da se svi podjednako nametnu treneru Vladanu Milojeviću, ali je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić posle sinoćnjeg meča u Napulju naglasio da je veliki broj novajlija bio pravi potez uprave crveno-belih.

Jer, bez obzira na veliki broj povređenih igrača, trener Milojević je sinoć ipak imao kvalitetan izbor igrača na koje je mogao da računa.

''Jovančić i Ebisilio su tek u utorak odradili pun trening, posle pauze zbog povreda i utakmice sa Liverpulom.

Ovo je još jedna potvrda da smo napravili pravi potez što smo doveli veliki broj igrača, jer u suprotnom ne bismo mogli da izdržimo ovaj ritam.

Nama sezona počinje početkom juna, a prvu utakmicu smo odigrali u julu. Ove jeseni odigraćemo 37 utakmica. Da nismo imali ovako veliki fond igrača, ne bismo izdržali sve ove bitke na tri fronta'', istakao je Terzić, a prenosi ''Kurir''.

Zimski prelazni rok je već na pragu, pa se postavlja pitanje da li će ponovo Zvezda kupovati ''na veliko''?

S obzirom na stanje na tabeli u Grupi C Lige šampiona, Zvezdu još samo teorija održava u Evropi i na proleće. Crveno-beli ne zavise od sebe, čak i ako u poslednjem kolu pobede PSŽ. Morao bi i Liverpul da izgubi od Napolija...

Prema tome, ako ne dođe do fenomenalnog scenarija u poslednjem kolu, Zvezda će na proleće igrati znatno manji broj utakmica, pa je možda realnije očekivati rasterećenje igračkog kadra, pogotovo što na tabeli ima ubedljivu prednost od 9 bodova u odnosu na Radnički i 11 u odnosu na Partizan.

Ali, s druge strane, treba razmišljati i o narednoj sezoni. Često je cilj da se na zimu formira tim koji će na leto ponovo izaći u Evropu, a to znači i nova kvalitetna pojačanja. Za sada nema spekulacija o nekim konkretnim imenima, ali nećemo dugo čekati ni na to...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
acep
Friday, 30.11.2018
07:26

Moje je misljenje ali ne i zelja da ce otici Savic i Ben sigurno a Pavkov,Marin i ostali u slucaju dobre ponude.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 01.12.2018
11:28

Moja želja je, da ode Srnić jer je to zaslužio, može i Savić da ide, da bi Babić imao vremena da se konačno stasa u prvih 11. Trebali bi prodati i Pavkova jer Zvezda ima Boaćija, Stojiljkovića i Joveljića u napadu, a sigurno je da je Pavkov posle ona 2 gola najviše na ceni.

avatar
neme
Thursday, 29.11.2018
18:49

Prodace terza sve ove sto je bio prinuden da ih kupi a onda ce sa svim ovim silnim kesom da napravi jos mocniju masineriju.LS ce biti zabava na godisnjem nivou☺☺☺

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 29.11.2018
17:23

Videćemo koliko njih će da ostane ukoliko UEFA izbaci zvezdu iz Evrope.

avatar
ddr16
Thursday, 29.11.2018
15:52

kako nema konkretnih imena za zimu?
pa jirka dolazi sigurno,a verovatno i milunovic

avatar
dejanera2
Thursday, 29.11.2018
14:39

A kako, i koga, da jos kupe? Kako kada je FSS ogranicila broj stranaca u protokolu na 4 a da pri tom nije iznela ni jedan jedini razlog za to a da
je zasnovan na nekoj smislenoj studiji? Kako kada imas situaciju da Zvezda igra protiv Napolija a utakmica se zavrsi tako sto u Zvezdi bude 8 igraca sa pasosom Srbije a u Napoliju ni jedan jedini Italijan?! Zasto FSS ogranicava nase klubove moranjem da se kupe domaci igraci a to niko drugi ne radi? Koga jos kupiti kada su pod ugovorom Marin, Ben, Ebesilio, Boaci i Jirka kao i ZeMarkos i Tanko na pozajmici sto ce reci vec sedam stranaca a tu treba dodati Sumailu i Kafua koji imaju ugovor o pozajmici do kraja sezone! Znaci Zvezda je debelo prebacila broj stranaca i ostalo joj je samo da kupi nekog naseg igraca (bilo iz inostranstva bilo iz naseg prvenstva) a takvih je jako malo koji sa jedne strane mogu kvalitetom igrati u Zvezdi a sa druge strane sam klub moze da ih priusti.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 29.11.2018
16:19

Cekaj, je l' VEC ili samo sedam stranaca? :-D Nisi ni svestan kako si se lako odao, a uefa ne zabranjuje i ne ogranicava, ko vam brani da ih sve stavite.

avatar
paok
Thursday, 29.11.2018
16:58

Imas u Italiji ogranicenje za one koji nemaju EU pasos. E sad sto mi ne pripadamo tamo drugi je problem. Nekad je dobro ograničiti broj da se ne dovode ispod prosecni stranci.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 29.11.2018
13:44

Zvezda ce biti sve jaca i jaca za radost njenih navijaca.

avatar
Real Only
Thursday, 29.11.2018
15:48

Hoce malo sutra, vec u drugom delu sezone ce biti za 30% slabija. Prodace 10 igraca sigurno jer im ne treba 30 igraca za 15, 20 utakmica.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 29.11.2018
17:09

Ne brini Zvezda ce samo da jaca.

avatar
NemanjaVidic No1.
Thursday, 29.11.2018
16:58

Hahahah,samo se ti nadaj,sledece godine 50 posto jaci opet :)

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 29.11.2018
16:20

30 posto slabija,hahahaah,kako aj pojasni nam taj fenomen.Najbolji igraci nam ostaju ne vidim kako cemo biti slabiji,ali dobro to su vase puste zelje nerealne kao I uvek,a realnost je nesto drugo.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 29.11.2018
16:01

a de se vrati tole ni pisnuli ne bi jer ni poglavar tada nista ne bi mogao ovako lagana setnja kroz prvenstvo za koje svi znaju da nije regularno ah ha