Terzić o svemu - problemima, uspesima i šta će Zvezda uspeti tek treći put u istoriji?

Autor: Beta Beta
subota 22.02.2020.
16:05
Izvor: Beta

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub ispunjava svoje zacrtane ciljeve, sportske i poslovne, i istakao da šampionske titule i stalno igranje u grupnim fazama Uefa takmičenja moraju biti obaveza crveno-belih.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Terzić je, obraćajući se delegatima na današnjoj Skupštini kluba, prvo istakao sportske rezultate. On je podsetio da je Zvezda treću godinu zaredom bila učesnik grupne faze Uefa takmičnja, kao i da je u maju osvojila šampionsku titulu.

"Sada smo prvi sa 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan sa realnim šansama da osvojimo treću šampionsku titulu u nizu. To će biti tek treći put u 75 godina dugoj istoriji Crvene zvezde", rekao je Terzić.

Naveo je da je u decembru klub napustio Vladan Milojević, "jedan od najuspešnijih trenera koje je Zvezda ikada imala", i da je na njegovo mesto stigao Dejan Stanković.

"Posebno se radujem što je novi trener Dejan Stanković od starta čvrsto stao iza naših mladih igrača Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Njegoša Petrovića i od njih ovog proleća očekujemo punu afirmaciju", rekao je Terzić.

Po njegovim rečima, Zvezda pored sportskih uspeha uspešno realizuje i zacrtane poslovne ciljeve.

"Nastavili smo sa daljom finansijskom stabilizacijom kluba, UEFA licencu dobijamo u roku, redovno izmirujemo sve obaveze, uspešno rešavamo stare nasledjene dugove. Organizovali smo se tako da sami obezbedjujemo novac za funkcionisanje kluba"
, rekao je Terzić.

"Problem funkcionisanja Crvene zvezde je jasno definisan: ako hoćemo dobar sportski rezultat imamo sigurne rashode u iznosu od oko 30 miliona evra, a sigurne prihode od samo 5,2 miliona evra (od Gazproma četiri miliona i 1,2 milion evra od Telekoma). Razliku od 25 miliona evra moramo sami obezbediti iz veoma nesigurnih izvora prihoda, a to su transferi igrača i bonusi od Uefa takmičenja. Vec šest godina smo uspešni u tome i dokazali smo da ova uprava ima kapacitet da tako nastavi i u budućem periodu"
, dodao je on.

Zvezdan Terzic

Terzić je istakao i da klub skoro 90 odsto prihoda ostvaruje iz inostranstva.

"Nismo na teretu države i poreskih obveznika, funkcionišemo isključivo preko računa - bez sive zone, i sa zadovoljstvom na ime poreza uplaćujemo novac u budžet Republike Srbije"
, naveo je Terzić i dodao da je klub "konačno rešio dug prema Agrobanci".

"Ono što je najbitnije je da petu godinu zaredom poslujemo finansijski pozitivno, a to znači da smo svake godine do sada više zaradjivali nego što smo trošili. To mora biti naš cilj i u narednom periodu", istakao je Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde je kazao i da je do sada više od sedam miliona evra uloženo u stadion i oko stadiona.

"Sve iz tekućeg poslovanja, bez dinara zaduživanja", naveo je on.

Terzić je rekao i da Omladinska škola "veliki ponos" kluba i da će nastaviti da ulažu u nju.

"Nastavićemo vredno da radimo, svesni smo da u Crvenoj zvezdi nema minulog rada ni stare slave. Svaki dan je novo dokazivanje. Ciljevi su jasni: šampionske titule i stalno igranje u grupnim fazama UEFA takmičenja - evropske utakmice moraju biti naša obaveza", zaključio je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 23.02.2020
09:24

Коме продајеш маглу више? Какви расходи од 30М? Пушташ их да нам исисавају паре из клуба, а могли смо да се финансијски стабилизујемо за ово време. Шта ће бити ако не уђемо случајно у Европу? Што са Декијем 'стручњаком' уопште неће бити чудно. Хоће ли тада да нам врате те паре или ће клуб да се задужује опет?