Terzić o novom stanju duga, premijama, prihodima

  • Autor: Pavle Knežević

  • 29. avgust 2017.

  • 14:17

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Sportski direktor Crvene zvezde otkrio je najnovnije stanje duga crveno-belih, otkrio je koliko je prvi tim dobio bonusa.

Terzić o novom stanju duga, premijama, prihodima
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da dug kluba trenutno iznosi 33 miliona evra, a da bi uskoro mogao da se još smanji. Klub je ovog leta zaradio 16 miliona, a sve to je otišlo na dugove. Prvi operativac crveno-belih otkrio je i koliko će klub zaraditi UEFA i koliko je otišlo na bonuse igračima za plasman u Ligu Evrope.

"Danas je dug 33,5 miliona evra. Radimo na tome da uzmemo kredit i isplatimo Agrobanku, što bi nam donelo 26-26,5 miliona suštinskog, stvarnog duga. U našim papirima imamo 13,6 miliona duga Agrobanci, koji bismo mogli da podmirimo kreditom od 6,8 miliona", rekao je Terzić na sastanku s novinarima u Beogradu.

Zvezda se plasirala u Ligu Evropa posle punih 10 godina i na tom putu je zaradila ukupno 3,25 miliona evra, ali će klubu ostati oko pola miliona čiste zarade, jer je morao da se otplati dug menadžeru Milanu Ćalasanu.

"Mi smo prošle godine isplatili 1,2 miliona evra Ćalasanu i ostalo je još 1,5 miliona. Mi smo od plasmana u grupnu fazu zaradili 3,25 miliona. Ćalasanu je otišlo milion i po, a Upravni odbor je doneo odluku da nagradi igrače i stručni štab sa 1,2 miliona evra, tako da klubu ostaje pola miliona. Oni su zaslužili to, obradovali su naciju, ostvarili su san čekan 10 godina i treba da budu nagrađeni", rekao je Terzić.

On je naglasio da klub trenutno redovno isplaćuje plate, kao i da su igrači i radna zajednica dobili zarade i za jul i da se nikom sada ništa ne duguje.

Terzić je danas otkrio i da je Zvezda imala priliku da ove sezone zaradi više od 10 miliona evra prodajom igrača, ali da je odbila sve ponude jer ima sportski motiv da dobro igra u Ligi Evrope.

"Finansijski to jeste rizik, ali sportski nije. Smatram da je trebalo preduzeti taj rizik i iskoristiti euforiju koja se stvorila oko Crvene zvezde da bi se ostvario bolji rezultat", rekao je Terzić.

On je otkrio i da će Gasprom, generalni sponzor, nagraditi Zvezdu sa 240 hiljada evra zbog plasmana u grupnu fazu LE, ali i da klub neće zaraditi ni centa na televizijska prava.

"Televizijska prava pripadaju UEFA, mi sa time nemamo ništa. UEFA ima toliko veliku zaradu jer su televizijska prava centralizovana i klubovi nemaju ništa s tim. Od ulaznica očekujem prihod oko milion i po-dva. Očekujem da bude prodat veliki broj ulaznica u paketima, jer ne verujem da će ijedan pravi zvezdaš dozvoliti sebi luksuz da propusti ovakav spektakl", rekao je Terzić.

Generalni direktor Zvezde je u dobrom raspoloženju zbog sportskih rezultata i plasmana u grupu u kojoj su BATE Borisov, Arsenal i Keln.

"Prezadovoljan sam grupom i klubovima protiv kojih ćemo igrati. Ovo smo čekali 10 godina i dobili smo Arsenal i Keln. Počinjemo da ličimo na Zvezdu od pre 20 ili 25 godina. Dovodimo Arsenal i Keln na 'marakaknu', ljudi evociraju uspomene i moramo da budemo srećni i presrećni zbog toga. Ovaj tim sa ovakvim karakterom i uz podršku navijača može da pobedi i BATE i Keln, a sigurno ni Arsenalu neće biti lako, iako je to klub iz druge dimenzije i lige koja je galaksijama udaljena od nas. Samim plasmanom smo napravili uspeh, ali Zvezda ima visoke ambicije", rekao je Terzić.

On je posle novinarskog pitanja izneo i svoje utiske o nedavno "večitom" derbiju, koji je završen 0:0.

"Dominirali smo svih 90 minuta, imali smo četiri-pet šansi. Prvi put za 70 godina derbija golman jedne ekipe je ostao neocenjen, a golman druge je bio igrač utakmice. Mislim da smo sve te šanse propustili zbog umora. Šteta je što se Partizan izvukao, to bi nam svima popravilo raspoloženje pred ovu pauzu", rekao je Terzić.
  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • email

Komentari