Terzić konačno otkrio - Evo ko mu je preporučio Milojevića i kako ga je doveo u Zvezdu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.09.2018.
17:39
Izvor: Sportske.net, b92.net

Šef stručnog štaba FK Crvena zvezda Vladan Milojević zauzeo je posebno mesto u srcima navijača, a Zvezdan Terzić je konačno otkrio kako je angažovao kreatora velikih uspeha.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je za sajt "B92" o velikim uspesima koji su ostvareni u prethodnih godinu dana.

Navijači su još uvek pod utiskom plasmana u Ligu šampiona, a mnogi se još pitaju kako je klubu uspelo da poslednjeg dana prelaznog roka dovede tri vrhunska pojačanja.

"Petak je bila ludnica. Meni se tri puta tokom dana praznio telefon, trebalo je to sve skockati. Mnogim ljudima dugujemo zahvalnost, na kraju je čak i naš konzul u pola 11 uveče otvorio konzulat da bi overio ugovor o raskidu saradnje Marina sa Olimpijakosom. Onda sva ta dokumentacija mora da bude aploudovana u FIFA softver i da se poklopi sa njihovom, a u 23 sata i 59 minuta FIFA isključuje softver i nemoguće je posle toga imati korespodenciju. To je bilo odbrojavanje, sekunde su odlučivale da li će poslednji dokument stići za Marka Marina", objasnio je Terzić.

Trud se isplatio, Terzić tvrdi da nije zažalio jer je javnost odlično dočekala pojačanja.

"Mislim da Crvena zvezda nikada u svojoj novijoj istoriji, posebno od Barija, nije imala tako kvalitetan skup igrača. Svestan sam da Milojeviću neće biti lako da ishendluje sve to. Imamo dva i po tima iste snage i treba to sve izbalansirati i držati igrače zadovoljnim. Sve su to veliki i kvalitetni igrači koji očekuju da igraju u prvih 11", dodao je Terzić.

Neizostavna priča nakon istorijskog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona tiče se prihoda koje je Zvezda ostvarila. Zvezdan Terzić objašnjava kako stvari sada funkcionišu i kako sa velikim rezultatima rastu i rashodi.

"Crvena zvezda sada troši 20 miliona godišnje. Prosto, mora tako. Dovodimo sve skuplje i skuplje igrače, danas Zvezdi treba 12 miliona evra neto na godišnjem nivou samo za plate igrača. Mi smo ove godine potrošili 4,5 miliona evra na obeštećenja igrača. Javnost mora da bude svesna da veliki uspesi mnogo i koštaju", rekao je generalni direktor aktuelnog šampiona Srbije.

Zaradu od plasmana u Ligu šampiona crveno-beli će potrošiti na tekuće troškove, na plate igrača, vraćanje dela dugovanja, ali i na investiranje u internat i dalju nadogradnju Omladinske škole.

Kako kaže Zvezdan Terzić, velikog uspeha ne bi bilo da pored sebe nije imao sjajne saradnike, pa je tako na red došla i priča oko dovođenja miljenika navijača - trenera Milojevića.

"Meni je njega predložio Darko Kovačević, sadašnji sportski direktor FS Srbije. Dok je čitao po medijima da Zvezda traži trenera posle odlaska 'Grofa' Božovića... Bilo je teško posle njega naći trenera koji će moći da odgovori zahtevima Crvene zvezde. Sa Darkom Kovačevićem sam sedeo na Grafičaru kada mi je rekao: 'Terza, ima strašan trener naš, vodi Panionios. Ilija Ivić mu je menadžer, okreni Iliju Ivića i pitaj za Vladana Milojevića.' Ja sam Vladana Milojevića znao kao trenera Čukaričkog, znam da je mladost proveo u Zvezdi. Okrenuo sam Iliju Ivića i mene je ta priča zainteresovala kada mi ga je on 'nacrtao' kako ga vidi", objasnio je Terzić.

Usledio je odlazak u Atinu i prvi razgovori sa budućim šefom struke koji je na prvu oduševio Zvezdana Terzića.

"Rekao sam Iviću da mi se priča svidela i da želim da stavim Milojeviću do znanja da želim takvog trenera. Rekao sam da ću doći da razgovaramo, da ne dolazi on ovde i da ću mu otići na noge. Onda smo Dragan Milošević i ja seli na avion i otišli u Atinu gde smo imali jedan dug razgovor. Milojević mi se, pre svega, svideo kao čovek, kao profesionalac, posvećen porodici, ozbiljan, sistematičan... Milojevića je ovde pratio glas da je defanzivan terener, a ja sam video da zna šta hoće, da je posvećen i željan dokazivanja. Znao je da se ponaša. Sve ono kako sam ja zamislio trenera Crvene zvezde, a imao sam neki okvir, on mi se uklopio u to. Vratio sam se, pružio sam mu ruku i rekao: 'Ti si novi trener Crvene zvezde!'", kaže Terzić.

Deo navijača bio je skeptičan ali Zvezdan Terzić nije sumnjao u svoj izbor.

"Kada sam se vratio u Srbiju, mnogi su sumnjičavo vrteli glavom jer su mislili da Milojević nema CV kakav ima 'Grof' Božović, a Božović je otišao na jedan loš način posle onog poraza na Voždovcu. Tako da su svi očekivali da će Terza da se pokrije alibi rešenjem i da će reći 'Ja sam svoje uradio'. Meni je trebao radnik, krvavi radnik jer sam znao da nas čeka mnogo posla. Predložio sam saradnicima na Upravnom odboru Milojevića, objasnio zašto ga želim i zašto verujem u njega i tako je Milojević došao", zaključio je Terzić.

Sve ostalo je istorija, crveno-beli su već u prvoj sezoni pod vođstvom Vladana Milojevića obezbedili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a zatim dočekali i proleće u Evropi.

Ovoga leta Crvena zvezda je krenula od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i preko Spartaksa, Suduve, Spartaka i Salcburga obezbedila mesto u evropskoj eliti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Monday, 03.09.2018
20:42

Hvala Darku ako je tako

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Monday, 03.09.2018
19:06

U zvezdici se sipaju milioni € već godinama, a u poslednjih 5 godina je sve to dodatno pojačano. Rashodi 20M €, veći od svih klubova u Srbiji zajedno, eto koliki je državni projekat malena.

avatar
NAJVECI IKADA
Monday, 03.09.2018
23:30

Razmisljajte bolje kako cete se provesti u prvom derbiju

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Tuesday, 04.09.2018
19:17

Vi, za početak bolje malo razmišljajte.

avatar
Sale1389
Monday, 03.09.2018
18:54

Obe kvalifikacije od prvog kola do gruone faze, tako se radi Zvezdo.

avatar
Real Only
Monday, 03.09.2018
18:44

12 miliona godisenje na plate???? Auuu pa sta cete sledece sezone ako kojim slucajem ostanete bez Evrope sto uopste nije nerealno, jer je vrlo verovatno da necete imati srece kao ove i prosle godine? Veliki, veliki rizik za Zvezdu. Svako ko realno sagleda stvari vidi da je tako.

avatar
Tyrion
Monday, 03.09.2018
21:56

Ej idi realno citaj vesti tvog malog klubcica ostavi nas na miru! To sto vasi ne znaju da rade to je vas problem dajete 1.6m za neke ne proverene igrace i onda smo vam mi krivi idi vataj za gusu Ilijeva da vam baci jos koju bombu :)

avatar
Real Only
Tuesday, 04.09.2018
01:07

Citam sve vesti, zanima me sport. Vi ste 15 godina davali takve pare za neproverene igrace i zbog toga imate veliki dug, ali to sad nije tema. Daleko od toga da ja podrzavam Ilieva i upravu.

avatar
NAJVECI IKADA
Monday, 03.09.2018
23:32

Realni partizai ? 😂😂😂 Titula se ne dovodi u pitanje ni ove ni sledece godine , da ne kazem sl 5 godina.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 03.09.2018
18:19
avatar
Flari
Monday, 03.09.2018
17:56

Terzicu manje pricaj. Svaka cast ali sad budi dostojanstven. A ne ja pa ja. Miloju da pdignes spomenik . I Grofa si ti doveo. Dzajic Milojevic Mrkela. Ja ne verujem sta ti laprdas. Pravi covek stavlja sve ispred sebe pa onda kaze i moja malenkost. Miloje to zna a ti si bolestan od velicine. Zakljucak manje pricaj vise radi.