Terzić: "Kokezi neću oprostiti prošlosezonsku titulu"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.11.2017.
13:59
Izvor: Sportske.net, nedeljnik.rs

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda u opširnom intervjuu "Nedeljniku" govorio o odnosu sa prvim čovekom FSS Slavišom Kokezom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Sukob na relaciji Zvezdan Terzić - Slaviša Kokeza i dalje je na snazi, a sve su prilike da neće biti okončan sve dok se na čelu Fudbalskog saveza Srbije nalazi aktuelni predsednik.

Takav zaključak mogao bi da se izvuče na osnovu svega što je generalni dirketor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao u opširnom intervjuu "Nedeljniku".

Zanimljivo je da je u priču o odnosu sa Slavišom Kokezom najvažniji operativac crveno-belijh ovoga puta uvrstio i prvog čoveka Republike Srbije Aleksandra Vučića.

"Aleksandar Vučić jeste veliki navijač Zvezde i to ne krije, ali nisam primetio, a ne znam da li ste vi primetili, da Zvezda ima neki popust zato što prvi čovek države navija za nju. Imam utisak da je Vučić veliki navijač Zvezde, ali postoji OPSTRUKCIJA da Zvezda ide ka vrhu. I sve mu to rade iza leđa", istakao je Terzić.

Nakon ovakve konstatacije usledilo je logično pitanje, da li se pominjanjem "opstrukcije" misli na Fudbalski savez Srbije i predsednika te organizacije Slavišu Kokezu.

"Mogu da pričam otvoreno, jer smatram da sam ispravan. Sa Kokezom nemam nikakav lični problem, čak sam sa njim bio u prijateljskim odnosima. Sarađivali smo u početku mog mandata. Nisam ja Kokezu oterao iz Zvezde, oterali su ga navijači. Spletom okolnosti, ja sam ostao. Uspesi Crvene zvezde su se poklopili sa njegovim odlaskom i tada je u njemu proradila sujeta", kazao je Zvezdan Terzić.

Generalni direktor kluba sa stadiona "Rajko Mitić" ističe da nema problem sa Kokezom i da želi da mu pruži šansu da se stvari postave na pravo mesto, ali postoji i nešto preko čega mu neće preći.

"Nemam ni danas problem sa njim, iako mu nikada neću oprostiti titulu od prošle sezone. Ne kao Zvezdan Terzić, već kao navijač Crvene zvezde. Ja mu i sad nudim šansu, jer se FSS ne može voditi bez dobrih odnosa sa Crvenom zvezdom i Partizanom, a on je kreator loših odnosa", dodaje Terzić.

U opširnom intervjuu Zvezdan Terzić je govorio i o mogućnosti da predsednik Srbije posreduje u rešavanju sukoba sa Slavišom Kokezom, a podsetio se i situacije sa kraja prethodne sezone kada je želeo da napusti Zvezdu.

"Dešavalo se da se i ja umorim od svega, kao što sam se umorio posle Voždovca, kada mi on (Aleksandar Vučić) nije dao da odem. A bio sam spreman da odem. Davao mi je podršku sve vreme i kad je tribina ustala protiv cele uprave, govorio je: 'Terza, moraš da ostaneš, ti jedini možeš ovo da radiš'. On je svestan ovog ludog ambijenta u kojem živimo. Eto, zato sam mu zahvalan", istakao je Zvezdan Terzić.

Sukob na relaciji Zvezdan Terzić - Slaviša Kokeza eskalirao je nakon poraza Crvene zvezde od Voždovca u završnici plej-ofa prošle sezone posle kojeg je Partizan preskočio "večitog" rivala i osvojio šampionsku titulu.

Strasti su se dodatno uzburkale nakon finala Kupa koje je završeno pobedom crno-belih (1:0) kada je Terzić još jednom optužio Kokezu za opstruisanje Crvene zvezde.

Kompletan intervju Zvezdana Terzića za "Nedeljnik" možete pronaći u štampanom izdanju ili u digitalnom izdanju ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak