Terzić efektno objasnio šta je Zvezda i podsetio: ''U maju smo osvojili 29. titulu!''

Autor: Beta Beta
nedelja 23.12.2018.
18:08
Izvor: Beta

Na današnjoj sednici Skupštine kluba, godinu na izmaku sumirao je i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da je ovo bila najbolja godina kluba još od Barija i osvajanja titule evropskog šampiona i naveo da je naredni cilj crveno-belih osvajanje prve "duple krune" posle 12 godina.

"Istina je da je ovo najbolja godina koju smo imali od Barija do danas, na sportskom i infrastrukturnom planu. Ne treba da budemo skromni, imamo mnogo razloga da se pohvalimo. Svi znate kakve smo sportske uspehe ostvarili. Želim da zahvalim onima koji su najzaslužniji, igračima na čelu sa fantastičnim šefom stručnog štaba Vladanom Milojevićem", rekao je Terzić na Skupštini kluba.

On je podsetio da je Zvezda godinu počela tako što je posle 26 godina dočekala proleće u Evropi.

"Malo je nedostajalo da prođemo i tu prepreku, ali i pored toga imali smo sjajno proleće, dominantno smo u maju osvojili 29. titulu šampiona države. Ove sezone od početka smo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona i prvi put u istoriji neki klub je od prvog kruga ušao u grupnu fazu Lige šampiona", naveo je Terzić.

On je naveo da je utakmica sa Salcburgom u baražu za Ligu šampiona "zasluženo dobila epitet istorijske", kada je ostvaren san generacija da Zvezda igra u društvu najboljih.

Terzić je rekao da posle žreba za grupnu fazu njegovoj ekipi nisu davane velike šanse, a ocenio je da je tokom takmičenja Zvezda pokazala da izrasta u veliki klub i da će se utakmica protiv Liverpula (2:0) "prepričavati decenijama". On se zatim okrenuo domaćim takmičenjima.

"U jesenjem delu domaćeg prvenstva takođe smo dominirali i osvojili smo jesenju titulu sa 15 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, plasirali smo se u četvrtfinale Kupa Srbije i jasno stavili svima do znanja da nam je cilj da posle 12 godina Crvena zvezda osvoji 'duplu krunu'", naveo je Terzić.

Generalni direktor Zvezde rekao je da je sportski rezultat generator velikih prihoda i da je uz "izvanrednu transfer politiku", klub je došao do ostvarenih rezultata. Istakao je da je 90 odsto prihoda ostvareno iz inistranstva, "potpuno legalno, stopostotno, kompletno preko računa".

"Na sve transakcije plaćamo porez po raznim obavezama. Tako smo samo  u 2018. godini uplatili u budžet naše zemlje šest miliona i 700 hiljada evra" naveo je Terzić i dodao da je zaradjeni novac pokrenuo infrastrukturna ulaganja.

Namera je da se uradi internat za Omladinsku školu, a kada je reč o prvom timu, planira se medicinski blok sa teretanom i još jedan teren sa veštačkom travom. On je zatim nabrojao radove obavljene na stadionu i oko njega i najavio da će klub nastaviti da ulaže u infrastrukturu. Izrazio je nadu da će od marta početi rekonstrukcija zapadne tribine.

Takođe, Zvezda je raspisala konkurs za idejno rešenje za uredjenje celog stadiona, a rok za predaju rešenja je do 31. januara.

Terzić je istakao značaj njegovih najbližih saradnika u uspesima i rekao da je "Crvena zvezda ozbiljna mašina koja melje, koja ne dozvoljava opuštanje".

Osim saradnicima, on je na pomoći zahvalio i sponzorima i navijačima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 23.12.2018
23:31

Na Marakani srpski sampion pravi u maju 30. titulu ce da slavi.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 23.12.2018
22:33

Trrebalo je tu biti i vise od 29 samo da mracne sile nisu upetljale svoje ruke ali neka im na cast.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 23.12.2018
22:30

U slavoniji je ostavio rodni prag svoj, a sad je u dalekoj Italiji pobegulja zivot posvetio njoj Zvezdi Crvenoj.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 23.12.2018
22:21

Bilo bi lepo kad bi i ostali klubovi poslovali ovako transparentno kao sto posluje Zvezda.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 23.12.2018
20:20

1951- prva titula (onu iz '46 ne komentarisem) do koje ste dosli politickim kanalima, cak i moj Partizan je ucestvovao u tome, nazalost, 1984. i 1988- titule koje bi vam trebalo oduzeti jer ste do njih dosli putem namestaljki, 2014- toliko puta vec o tome (na)pisano i jako detaljno opisano otimanje, 2018- titula koju vam niko normalan nikad nece priznati. 2016. ne diram. Prema tome, imate 23 titule, najvise 26 mada one dve iz 80-ih definitivno ne bi trebalo uracunati jer je i sudskim putem dokazano kako je doslo do njih, narocito do te prve.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 23.12.2018
19:34

Samo da zadrzimo kostur ekipe, a ako se proda bitan prvotimac poput Krsticica ili na primer Savica da to budu ozbiljnije cifre, a ne smesne. Igrali smo LS treba da unovcimo sve to sad.

avatar
Mića86
Monday, 24.12.2018
00:39
avatar
Doki Daki
Sunday, 23.12.2018
19:17

Sve dok država stoji iza Zvezde, dobro je za Zvezdu, ali će srpski fudbal i dalje da propada, jer je liga slaba.

avatar
dejanera2
Sunday, 23.12.2018
19:38

Promasio si temu nacisto! Iza Zvezde stoji drzava isto koliko i iza Partizana samo sto je to sa strane gledista nekog ko navija/podrzava Partizan katastrofa jer je do pre 5-6 godina ta drzava stajala samo iza Partizana! A da nas fudbal probada i to si omasio. Prosle godine su i Zvezda i Partizan prezimili u Evropi, (kad je to bilo poslednji put u istoriji?) ove godine Zvezda je usla u LS, Partizan je prosao do plej ofa a i Spartak i Radnicki su doprineli mnogo vise nego sto su to ikad uradili ostali koji su igrali Evropu a da nisu Zvezda, Partizan i Vojvodina u po nekoj sezoni

avatar
Doki Daki
Monday, 24.12.2018
14:18

Ja napisao sa argumentom, a ti i ostali bez. Dobili ste preko Gasproma do sada najmanje 10 Teleoptika. Nama država dala Teleoptik, ali nismo dobili novac da peavimo timove kao vi. Svake godine dovodite po 10 pojačanja i to kakva, iz Olimpijakosa, nemački reprezentazivac...Nama Tadić nije ulazio u klub da gasi požar, nije ni Putin. Nama sudije ne sviraju penale zbog promaje. Vi ne igrate po snegu od 20 cm. Smanjili ste dug od 50 miliona a 10 godina niste igrali Evropu, kako? Mi ne možemo banci da damo 1 milion, a da se otpiše dug od 5 miliona. Pišem činjenice i mogu do sutra. O košarci tek da ne pišem, uvek samo činjenice...

avatar
Gogi-11
Sunday, 23.12.2018
19:40

A dok je stajala iza Partizana onda nam je liga bila ne uporedivo jaca a fudbal bolji ili?