Tavambino prolazno vreme - Da li je korisniji od Božinova?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.04.2017.
13:11
Izvor: Sportske.net

Efikasniji, bar za sada, nije...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Prvo zimsko pojačanje Partizana po okončanju prvog dela sezone bio je snažni Kamerunac Leandre Tavamba.

Njegov dolazak obradovao je mnoge navijače Partizana, koji su smatrali da će takva ''zver'' od napadača doprineti mnogo efikasnijoj igri crno-belih, nego što je to bio slučaj tokom jesenjeg dela sezone, kada je uz Uroša Đurđevića i Leonarda, uglavnom igrao Valeri Božinov.

Pristalice crno-belih često su kritikovale Božinova, pre svega što nije bio efikasan u derbijima i na evropskoj sceni, ali zato je na ostalim superligaškim mečevima Bugarin pokazao zavidnu efikasnost.

Prošle sezone je bio i najbolji strelac Partizana, a jesenas je postigao ukupno pet prvenstvenih golova, od toga onaj pobedonosni protiv Čukaričkog, plus dva u Kupu protiv Žarkova.

Da li je Tavamba do sada uspeo da pokaže da je bolji od njega?

On je, za početak, uspeo da se ustali u startnoj postavi Partizana, trener Marko Nikolić ga je upario u tandem sa Đurđevićem i do sada je odigrao sedam prvenstvenih i jučerašnji Kup meč protiv Voždovca, a strelac je bio jedino protiv Metalca, u pobedi od 3:0, bez ijedne asistencije do sada.

Naravno, on samom svojom pojavom unosi nemir u protivničke odbrane, skreće dosta pažnje na sebe, i tako ostavlja više prostora Đurđeviću i Leonardu da rešetaju mreže, što njih dvojica i nemilosrdno i čine.

Ipak, utisak je da je Kamerunac uspešno prošao period adaptacije, ali bi do kraja sezone trebalo da pokaže i ono zbog čega je doveden, da počne da rešeta protivničke mreže.

Za početak u Superligi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gospodin_black_94
Friday, 07.04.2017
16:07

Pre svega glupo vam je poredjenje, to su dva razlicita tipa igraca, ovaj za sada skromno obavlja svoj deo posla, a iskreno se nadam da ce i da proradi po pitanju golova. Bozinova cenim kao grobara, ali mislim da Tawamba dosta vise daje od sebe na terenu.

avatar
Anderton
Thursday, 06.04.2017
18:46

Neuporedivo. Božinov je samo stajao, ovaj dečko nije sad neka klasa ali se dosta trudi i radi za ekipu.

avatar
Saša Ilić
Thursday, 06.04.2017
15:18

Jako koristan igrac odlicno se gradi i ima dobru kontrolu lopte.Ne mora da daje golove ali kad se zagradi dvojicu nosi na ledjima i tako moze da proigra Leonarda ili Djurdjevica.Mislim da je dobro pojacanje i da ce igrati jos bolje.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Thursday, 06.04.2017
14:44

Pustite vi efikasnost, Tavamba radi gotovo sve sto bozinov nije radio, a vec sad se pokazao boljim od Djurdjica, a verujem da moze i jos bolje u narednom periodu.

avatar
Maximovic
Thursday, 06.04.2017
15:40

Razliciti su tipovi igraca on I bozinov. Svidja mi se tavamba I jako je koristan za sad ali I bozinov je bio. Jeste da nije imao dobru realizaciju ali je zato sjajno proigravao saigrace I mislim da najlepsih par asistencija bas njemu pripadaju. U tome me podsecao kao na lazovicevu zadnju epizodu u partizanu. Ne znam sto ga svi pljujete ali proslu sezonu su nam bozinov, everton I ilic plus malo mihajlovic u letnjem ciklusu.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Thursday, 06.04.2017
15:52

Zbog slabog radijusa kretanja, zbog nedovoljnog zalaganja, zbog lose realizacije, ali rekao sam da necu da pricam o efikasnosti, to nije tema.

avatar
The 8th King of Rome
Thursday, 06.04.2017
14:36

Pa pokazao je u derbiji na kraju sutnuo Petkovica u butinu

avatar
Branislav
Thursday, 06.04.2017
14:09

Bozinov za njega izmislio fudbal. Covek koji je spasavao Partizan u 1000 slucajeva kad su bili na korak da izgube bodove i opet je bio isprozivan i ispljuvan od nekih navijaca. Videcemo sta ce vam ovaj doneti...

avatar
Anderton
Thursday, 06.04.2017
18:47

Dečko ti da pratiš fudbal znao bi da ga je jedan deo navijača i držao u klubu. Svi znaju koji, nema potrebe naglašavati.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Friday, 07.04.2017
07:50

Prati on, ali veze nema.

avatar
Black&White
Thursday, 06.04.2017
13:12