Tavamba: "Dinamo priprema za ono što nas čeka"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.12.2017.
11:13
Izvor: Sportske.net

Kamerunac gostovanje u Kijevu vidi kao priliku da se crno-beli pripreme za ono što ih čeka na startu eliminacione faze takmičenja u Ligi Evrope.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Napadač fudbalskog kluba Partizan Leandre Tavamba govorio je pred polazak u Kijev o tome šta predstojeća utakmica znači za crno-bele i kako joj treba pristupiti.

"Sada kada smo se kvalifikovali smatram da ćemo odigrati drugačiji meč. Ova utakmica je takođe značajna jer se duelom sa Dinamom pripremamo za narednu fazu i zaista se nadam da ćemo iskoristiti ovu šansu da dođemo na evropski nivo", rekao je Tavamba.

Partizan je kolo pre kraja grupne faze obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, ali će na gostovanju Dinamu imati šansu da eventualnom pobedom kao prvoplasirani iz Grupe B dočeka žreb koji je zakazan za petak.

"Kao što sam već rekao, kvalifikovali smo se u narednu rundu takmičenja i ova utakmica za nas predstavlja šansu da se borimo za prvo mesto u grupi. Specifičnost ove utakmice leži u tome što će nam poslužiti kao priprema za igranje sa ekipama koje su dosta kvalitetnije od onih koje smo imali u grupi. Zbog toga poslednja utakmica grupne faze sa Dinamom predstavlja dobru pripremu", dodaje Tavamba.

Sa četiri postignuta gola u plej-of i grupnoj fazi Lige Evrope Leandre Tavamba je dao veliki doprinos u uspehu koji je Partizan ostvario na evropskoj sceni, a evo šta su mu dalji planovi.

"Svakako da je ovo najveće dostignuće i za mene. Prethodnih godina nisam imao priliku da igram na ovom nivou. Tačno je da sam želeo da igram Ligu šampiona ove sezone ali Liga Evrope je drugo po kvalitetu evropsko takmičenje i ako nastavim ovako nadam se da ću sledeće sezone imati priliku da igram na najvišem nivou", zaključio je Kamerunac.

Napadač aktuelnog šampiona Srbije postigao je 14 golova za crno-bele u jesenjem delu sezone, a videćemo da li će i na proleće nositi crno-beli dres jer za Tavambu postoji ogromno interesovanje iz inostranstva.

Utakmica Dinamo Kijev - Partizan igra se u četvrtak, 7. decembra od 19 časova, a direktan prenos obezbeđen je na prvom kanalu RTS-a i trećem kanalu TV Arena Sport.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke