Tandem Ilić-Jovanović sprečio novi poraz, Partizan obezbedio plasman u Evropu

Autor: Darko Mitrović
subota 05.05.2018.
19:55
Izvor: Sportske.net

Posle šokantnog početka, Partizan ''došao sebi'' i osvojio bod kojim je osigurao izlazak na evropsku scenu.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Svašta se večeras moglo videti (i čuti) na stadionu u Humskoj, a ono što je najvažnije na kraju, duel Partizana i Napretka završen je bez pobednika, rezultatom 2:2.

Ovim bodom Partizan je i definitivno obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope
.

Uvodne minute utakmice obeležila je grupa navijača Partizana koja je na svoju tribinu dovela trubače, a za početak njihovog repertoara izabrali su - ''Posmrtni marš''?!

Mučna atmosfera praćena ovim zvucima trajala je nekih petnaestak minuta, a za to vreme gosti iz Kruševca su postigli dva pogotka.

Prvo je u 12. minutu, posle greške Pantića na sredini terena, Sekidika pobegao Antonovu i sa ivice kaznenog prostora savladao Marka Jovičića, a već u sledećem minutu na semaforu je stajalo 0:2.

Ovoga puta Boranijašević je po desnoj strani pobegao Saši Iliću, potom odlično centrirao za Vulića koji snažnim i preciznim udarcem pogađa donji levi ugao gola crno-belih.

Očekivao se nekakav odgovor Partizana, ali ga do poluvremena uopšte nije bilo, Đukićev tim delovao je potpuno bespomoćno.

Golove iz prvog poluvremena pogledajte OVDE.

Zato je u pauzi šef struke crno-belih napravio dvostruku izmenu, Tošića i Ožegovića zamenili su Strahinja Jovanović i Đorđe Ivanović i njihov ulazak se vrlo brzo osetio.

U 58. minutu Ivanović je sa desne strane pronašao Sašu Ilića ispred kaznenog prostora, a kapiten crno-belih je prelepom asistencijom pored četvorice gostujućih igrača pronašao Jovanovića koji rutinski šalje loptu u mrežu - 1:2.

Samo pet minuta kasnije, ponovo sjajna saradnja Ilića i Jovanovića, ovoga puta mladi napadač crno-belih je protutnjao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane još jednom savladao Petrovića - 2:2.

Golove Jovanovića pogledajte OVDE.

I kada je izgledalo da bi Partizan mogao i do potpunog preokreta, Marko Jevtović je napravio prekršaj za isključenje, zaradio je drugi žuti karton, pa su crno-beli od 79. minuta bili brojčano oslabljeni na terenu.

Do kraja, još par opasnih pokušaja Kruševljana, ali su se domaći odbranili i uspeli da zadrže jedan bod.

Partizan je sada na drugom mestu sa 40 bodova, a Napredak je sedmi sa 27.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
poljskikupanjac
Saturday, 05.05.2018
20:36

smejurija od ekipa po ko zna koji put cirkus Medrano

avatar
AlexPFC
Saturday, 05.05.2018
23:18

Grešiš. Pravi cirkus u režiji domaćeg fudbala se desio na meču CZ-Vojvodina 0:3. Tom prilikom je ''Princ sa Neretve'' bukvalno pobegao sa stadiona usred utakmice. Neki svedoci nakon toga su tvrdili da su ga sreli u GSP autobusu sa tranzistorom na uvetu. Ko zna, možda je čovek pokušavao da pronađe Radio Beograd 1 i emisiju Vreme sporta i razonode?

avatar
petar000
Sunday, 06.05.2018
22:47

Jasno... Sad smo u rangu guslara iz Arene. Stvarno nisam verovao da se to moze nadmasiti, ali evo demantovan sam od svojih.

avatar
miki ni
Saturday, 05.05.2018
20:20

Cestitke Partizanu na plasman u Evropsko takmicenje :D .Pamet u glavu i da vise ne ponove slucaj Djukic.Ugledajte se na Milojevica.

avatar
magister
Saturday, 05.05.2018
20:11

Brukanje se nastavlja.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 05.05.2018
20:09

269 min, 4 gola....Djole Jovanovicn2371 min, 10 golova....pogodite ko....

avatar
AlexPFC
Saturday, 05.05.2018
22:40

''Ja garantujem za ovog dečka, ja sam sportski direktor i ja stojim iza njega.'' reče jednom prilikom mister 'Evropa je važnija od domaćeg šampionata'... Inače u pitanju je fudbaler sa izuzetno bogatom karijerom. Za svega 23 godine života uspeo je da igra za sledeće ekipe: CZ, Banat, Voždovac, Rad, Jagodina, Borac Č., Vojvodina, neki Kinez, Čukarički i na kraju je došao kod nas da nam demonstrira svoj raskošni golgeterski talenat. Zanimljivo je da niko tako dobrog fudbalera nije hteo da zadrži u klubu duže od jedne sezone. Uz onu melodiju sa tribina trebao je da zapleše sa osmehom na licu jer je uz Đukića i ilieva i on veoma bitna nota.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 06.05.2018
18:24

P.S. I to fals nota...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 06.05.2018
18:24

Sve si napisao...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 06.05.2018
10:18

Ipak 2468 minuta u Partizanu u svim takmicenjima, 9 golova u prvenstvu (jedan je najpre dao za Cuku, to je taj deseti u SL) i po 2 gola u Kupu i LE. Djole 311 minuta ukupno, 268-269 u prvenstvu.

avatar
Debeljko sa Čukarice
Saturday, 05.05.2018
20:07

Da nije bilo sudijskih pljacki i nasilnih pobeda partizan bi igrao Play out a ne play off.

avatar
PLAYBOY
Saturday, 05.05.2018
20:01

koja tuga od igre...onaj posmrtni mars je odlicno oslikao nase trenutno stanje..tuga,cemer i jad! Sto je najgore niko nece da preuzme krivicu za lose rezultate i igru ove sezone...jer medju upravom i trenerom nema pravog coveka koji ima obraz i koji ce priznati da je kriv i otici...ne, ovi ce ostati dok ne dotaknemo dno i dok ne pokupe sve pare od prodaje igraca

avatar
petar000
Sunday, 06.05.2018
22:55

Taj posmrtni mars je oslikao besmisao koji vlada na tribinama godinama. Po meni to sa trubama je jedna od najglupljih stvari koja se ikada desila na nasim stadionima, a bilo ih je ihihi... Ne razumem koja je poenta, osim popisa...vanja po samom sebi. Krivicu za rezultate, tako, tako, ali krivicu za igru kakvu pokazujemo u toku cele sezone mora neko da preuzme. Znaci covek za godinu dana, sa dva pripremna perioda, sa nekoliko mini priprema zbog pauza, i posle 100 odigranih utakmica ni obrise igre nije uspeo da napravi. I naravno krivicu za bukvalno sva izgubljena pojacanja. Jer nije moguce da sve sto smo doveli bas toliko ne zna fudbal. Svi igraci kod njega igraju za 50% slabije nego u prethodnoj sezoni, i starosedeoci, i novi. Znaci, da je jedan napredovao ja ne bih pisao ovo sad. Covek jednostavno ne zna, a najgore je sto ga ne dtice to sto ne zna, nego fura neku svoju pricu velikog maga. Ajde bre. Od svih navijaca Partizana jedino se Panticu sa TV Partizan svidja posao koji radi Djuka, kao da mu je brat rodjeni, tako ga brani. A brani ga bukvalno bez argumenta.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 05.05.2018
19:58

Je l' bio faul/penal nad Ivanovicem? Stojkovic- Vulicevic, Markovic, Mitrovic, Antonov- Zdjelar, Pantic- Tosic, Ilic/Suma, Ivanovic- Jovanovic- tim za sredu!

avatar
petar000
Saturday, 05.05.2018
20:29

Ja Tosica ne bih stavio ni kad bi morali sa desetoricom da igramo ako nemam nikog drugog. Na stranu to sto je najgori igrac tima uz Jankovica, ali sto je davez i sto kad je on na terenu mi igramo u mestu ja ne mogu da mu oprostim. I to malo prodora koje dobijemo od desnih bekova, kada je on na terenu nemamo. Plus sto gubi lopte na centru zbog kojih nam prave sto posto sanse svi protivnici. Ne igra odbranu, nema ni jedan centarsut u toku utakmice, ne proigrava, jedino sto radi je da trazi sebi prostor da opali levom. Dok je bio mladji i hitriji, to je bilo ok, ali sada to ne lici ni na sta. U sustini on je veca greska pri kupovini i od Sume.

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Sunday, 06.05.2018
11:38

Najveća greška je Đukić jer čovek nije u skladu sa realnošću. Pazi, čestita zvezdici titulu, a pre toga hvali srpske sudije i zvezdicinog sponzora koji je finansira od naših para. Time samo demotiviše igrače koji na terenu, a i van njega doživljavaju nepravdu od prethodno nabrojanih + od FSS, a više ga ni igrači ozbiljno ne shvataju takvog pa očigledno vlada nedisciplina u ekipi i u timu koji izvede. U tom slučaju su svi igrači daleko od svog maksimuma pa više ni idividualnim kvalitetima ne mogu da reše protivnike iz SL, a jesenas su mogli i mnogo bolje timove iz LE. Čovek s takvim stavovima ne sme da bude u Partizanu ako ne želimo propast. Pitanje za UO kako trube mogu da prođu kroz kapije i ko će da odgovara za to?!

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 05.05.2018
22:44

Plus za tebe, brate, ali, nekim ljudima je jako bitno pa i presudno to sa kim igraju i onda tako izvoljevaju...