Tandem ''Đu-Le'' imao je u Partizanu sezonu iz snova, šta se danas dešava sa njima?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.10.2018.
11:26
Izvor: Sportske.net

Dok su igrali zajedno u Partizanu, nemilosrdno su rešetali protivničke mreže. Posle odlaska sve se promenilo...

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prošao je još jedan fudbalski vikend, a bivši napadač Partizana i prvi strelac Superlige sa 24 postignuta gola Uroš Đurđević nastavio je svoj ovogodišnji golgeterski post.

Ovaj 24-godišnji momak je letos iz Olimpijakosa otišao u španski Sporting Hihon, gde su mnogo očekivali od njega, u pokušaju da se ove sezone domognu elite.

Ali, za sada ne ide kako se očekivalo, ni Đurđeviću, ni njegovom timu.

Sporting je posle 11. kola tek na 10. mestu na tabeli, sa 14 osvojenih bodova, a o golgeterskoj formi Đurđevića i njegovih saigrača svedoči i podatak da je Sporting poslednje dve utakmice odigrao bez golova, 0:0. I ne samo to, već je tim iz Hihona sa samo devet postignutih golova jedan od najneefikasnijih u ligi.

Srpski napadač se još uvek nije upisao u strelce u ovom klubu, a još frapantnije zvuči podatak da je poslednji gol na zvaničnim utakmicama postigao još 10. januara ove godine, kada je bio dvostruki strelac u pobedi Olimpijakosa protiv Platanijasa (2:0).

Ove jeseni je u ekipi Sportinga bio starter, sve do najnovije utakmice u petak, kada je odigrao samo 22 mnuta protiv Kordobe.

Dakle, godina za zaborav za Uroša Đurđevića, mada ima još dva meseca da eventualno popravi utisak i konačno prekine golgeterski post.

Za to vreme, njegov saigrač iz Partizana, sa kojim je u šampionskoj sezoni 2016/17 zajedno postigao čak 48 golova samo u Superligi (24+24), Brazilac Leonardo, od ove jeseni igra u ekipi Al Vahda u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i za sada je postigao samo dva pogotka u takmičaskim utakmicama, 14. septembra protiv Al Fuđaraiha (4:1) i 5. oktobra protiv Emirata (3:1).

Prethodno je nastupao za Al Ahli, gde je prošle godine u ovo vreme imao jedan period kada je redovno postizao golove (sedam pogodaka na sedam mečeva), ali potom je usledio pad u formi, pa njegovo prepoznatljivo nezadovoljstvo, zatim i promena sredine, posle čega temperamentni Brazilac i dalje traži svoju nekadašnju formu.

U svakom slučaju i za Đurđevića i za Leonarda još uvek važi - nigde nije kao u Partizanu. A oni neka se potrude, pa neka nas demantuju golovima u nastavku sezone...
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DekiStankovic5
Monday, 29.10.2018
16:21

Slicno kao sa Pesicem I Boacijem,samo sto druga strana to ne vidi,uvek slepi kod ociju.

avatar
ddr16
Monday, 29.10.2018
13:28

slicna situacija kao sa pesicem i boacijem (dok je bio u kini),oni su za nasu ligu klasa,ali za iole jacu ligu su prosek i posle neko ocekuje da boaci daje golove liverpulu ili psz-u,a evo djurdjevic igra drugu ligu i ne moze gol da postigne cele sezone. tu se vidi koliko je u sustini losa jsl

avatar
Gogi-11
Monday, 29.10.2018
17:12

Tacno je to sve greska je njihova sto su igralibu zvezdi odnosno partizanu i gde im je sve oprastano i stimano da daju golove sve im je bilo olaksano da se ne lazemo zato je sve teze i teze da i jedni i drugi prodaju napadaca za neke ozbiljne pare ali tek se vidi kada odu van i to u ne nesto kvalitetnim liga da su slabi i losi igraci isti je slucaj sa stoiljkovicem a ovde se prepucavali pre dolasko ko da ga uzme zvezda ili partizan a on ni u cuki nije bio neki golgeter ali dobar menadjer danas moze da proda i macku u dzaku...

avatar
Апис
Monday, 29.10.2018
12:56

О Ђурђевићу сам већ писао; у иоле јачој лиги нападач који не користи обе ноге нема шта да тражи. Да је био паметан и да је отишао у Кину и узео које ,,милионче" за 2-3 године, Бог би га видео... Овако, не гине му повратак у Србију и ,,ломљење" по српским ,,њивама" следеће године.

avatar
Südkurve München
Monday, 29.10.2018
13:37

Zavrsice kao Milunovic i Kasalica

avatar
Апис
Monday, 29.10.2018
15:29

Ми (Звездаши) нисмо дизали Касалицу и Милуновића у небеса. То су испод просечни играчи чак и за српску лигу; то није било спорно ни једног секунда, али је зато тандем ,,Ђу-Ле" био у рангу Божанства. Што се тиче Леа, искрено ми је криво што се ,,изгубио" након одласка из Партизана. Тврдим да је други најбољи играч који је играо нашу лигу у 21. веку (после Марина).

avatar
2009-2019: DOVOLJNO?
Monday, 29.10.2018
12:30

Ili neka se vrate.