Taman pomislite da je Partizanu krenulo, on opet razočara! Vojvodina mu očitala lekciju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.04.2018.
20:24
Izvor: Sportske.net

Partizan poražen u Novom Sadu i ostao na ''minus 12'' u odnosu na Crvenu zvezdu. Sada je crno-belima i drugo mesto ugroženo.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Posle dve vezane pobede na svom terenu, protiv Čukaričkog (2:1) i Radničkog iz Niša (3:1), fudbaleri Partizana ponovo su neprijatno iznenadili svoje navijače.

Crno-beli su večeras poraženi u Novom Sadu od Vojvodine sa 2:1 i posle 34 kola ostali na 39 bodova, 12 manje od novog šampiona, ekipe Crvene zvezde.


Počelo je odlično za ekipu Vojvodine. Domaći su poveli već posle nepunih 11 minuta igre, kada su Arsić i Jovančić izigrali odbranu Partizana, Jovančić je na kraju umakao pažnji Miletića i Jevtovića i u situaciji jedan na jedan savladao golmana crno-belih Marka Jovičića - 1:0.

Partizan je potom postao konkretniji, Marko Janković je imao dobar pokušaj sa nekih dvadesetak metara, Rockov je odbio loptu, ali Suma nije bio dovoljno brz da je sprovede u mrežu.

Ipak, to je bila najava onoga što je usledilo u 26. minutu. Marko Janković je prihvatio loptu na ulasku u kazneni prostor, lepo se oslobodio svog čuvara, a onda poslao majstorski udarac u gornji levi ugao - neodbranjivo za Rockova koji je paradom još više ulepšao ovaj pogodak - 1:1.

Nova pretnja pred golom Partizana viđena je u finišu prvog poluvremena, posle kornera, kada je Putinčanin bio najviši u skoku, snažno je šutirao, ali je lopta prohujala iznad prečke.

U nastavku, Partizan je početkom drugog poluvremena imao sjajnu priliku za potpuni preokret, bila je to akcija Pantića i Jankovića, ali Tošić u kaznenom prostoru ne uspeva da tu loptu pošalje u mrežu. Spetljao se iskusni veztista Partizana u tzoj situaciji, promašio je loptu, nije ni uspeo da šutira.

Delovalo je da je Partizan bliži vođstvu, ali u 76. minutu sledi novi ''hladan tuš'' za crno-bele.  Svemu je prethodio slobodan udarac na nekih 40 metara od gola, usledio je centaršut u kazneni prostor, gde je Radovanović bio viši u skoku od mladog Markovića i udarcem glavom savladao Jovičića - 2:1!

Trener Partizana Miroslav Đukić nešto ranije uveo Ožegovića umesto Sume, upravo je Ožegović posle još jedne lepe akcije Jankovića imao odlčičnu priliku za izjednačenje, ali je loptu poslao preko gola.

Kako se meč bližio kraju, bila je sve primetnija i nervoza u Partizanu, što je kulminiralo u finišu, kada je Zdjelar isključen zbog udaranja laktom protivničkog igrača.

Brojčano slabiji Partizan više nije imao nikakav odgovor, a poslednji Đukićev pokušaj bilo je uvođenje Saše Ilića umesto danas neubedljivog Tošića.

Vojvodina je ovim trijumfom prekinula lošu seriju, a Partizanu predstoje nove brige na ulasku u samu završnicu ove sezone.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Monday, 30.04.2018
19:41

Prosle godine u ovo vrijeme imali smo dobru ekipu, igru, trenera, rezultate i navijace na stadionu, a sada nemamo nista od toga. Ne mogu vjerovati da je neki monstrum to slucajno unistio, ocito je dio neke sire podlosti, tu su prstici zlih komsija ...

avatar
brekbaCh1
Monday, 30.04.2018
01:04

Navijam za Cukaricki u kupu, samo da ode ovaj Djukic. Kad se samo setim koliko je vecina podrzavala Ilieva neznalicu, majko mila.

avatar
neme
Sunday, 29.04.2018
21:52

Namestaljka u nasem stilu providno jeftino nema titule daj da uzmemo neku kintu.

avatar
Zeljko Trisic
Monday, 30.04.2018
08:50

A sto ce da namestaju kad Vojvodini ni pobeda nista ne znaci osim prestiza a nasi rizikuju i drugo mesto, jednostavno su bili bolji od nas a cim nema Stojkovica svi igraju protiv nas na prazan gol. Gde nalaze ove rupe od golmana?

avatar
neme
Monday, 30.04.2018
21:57

Vosa nije dobila platu sest meseci prvo pustili spartak a sad partizan pustio njih zato niko i ne talasa u partizanu jer je bilo ocekivano.Kad stave kvote na 3+ 2,45celo kolo ulazi u tri plus onda i javor da tri gola

avatar
bagra
Sunday, 29.04.2018
21:02

Igrao Jankovic, poraz je bio neminovan.

avatar
Zoran Vukic
Sunday, 29.04.2018
20:53

Dukic cepaj imas podrsku bobasa i uprave

avatar
magister
Sunday, 29.04.2018
20:51

Partizanova igra: kad dodaje u širinu, lopte uglavnom spore, kao da je cilj da se protivniku da vremena da namesti odbranu. Kad se daje dubinska, lopte po pravilu - prejake beže ili prema protivniku ili prema golmanu. Uz to još i veliki broj napucavanja u sopstvenog igrača, tako da je očigledan problem i da se normalno primi lopta. Tako se upropasti više od pola akcija, a da se akcija i ne razvije. Tošić? Na jednoj utakmici - maestro, na ovoj, čak i kad mu je lopta dodata na penal i golman leži, lopta mu prođe kroz noge, a većina gore opisanih prejakih ili presporih pasova su sa njegovim potpisom. Miletić, utrči sjajno, na desetak metara od gola i umesto da je primi krećući se u pravcu gola, što bi i pionir uradio, on je prvo nespretno zaseče prema svom golu, šansa nestane (a bila je 100%), još mu lopta odskoči, pa je glavom doda protivniku. On u odbrani - kao slučajni prolaznik, uopšte ne kapira gde treba da ide niti zašto. Golman, kod drugog gola, šta je to? Marković danas - očajan. Mažić, jedva čekao, kad god je bilo i promil razloga da svira slobodan udarac u zoni šuta ili centaršuta za Vojvodinu, ali očigledno. Na drugoj strani, potpuno drugi kriterijum. Pa pogledajte šta je samo svirao Jevtoviću, koji je očigledno remplovao, a šta sve nije, kakva saplitanja, svirao igračima Vojvodine. Sve u svemu, Đukić, jednostavno - nije uspeo da unapredi igrače, sem možda tog malog Markovića i Miletića, kad igra stopera. Igrači ne deluju motivisano, uvek su nervozni, a nisu neki majstori da bi im se to tolerisalo. Plašim se da dekonstrukcija Partizana daje plodove. Biće teško i u kupu i do kraja sezone i problematičan prelazni rok sa kvinslinškom upravom.

avatar
Broj1a
Monday, 30.04.2018
11:28

Učitelju, Playboy je prilično tačan: kad nijedan segment u klubu ne valja - ne može da valja ni igra.

avatar
PLAYBOY
Sunday, 29.04.2018
20:50

sta ocekivati od loseg trenera, loseg sportskog direktora i loseg rukovodstva...uniste ti klub koji je uzeo duplu krunu za samo godinu dana...proda ti nosioce igre (Leonardo, Djurdjevic, Everton, Milenkovic), dovede kvazi trenera koji nista znacajno nije uradio u karijeri, dovede polovne nazovi igrace i kao treba da se nadamo necemu...ja ne znam kako smo i na drugom mestu...Ubice nas Cuka u kupu...a i bolje, mozda tako oteramo Djukica.

avatar
magister
Monday, 30.04.2018
11:34

Osim pomenutih prodato je još igrača, sve što se moglo prodati. Bilo bi interesantno napraviti analizu, onu jednostavnu analizu izvodljivosti, rekao bih smisla postojanja. Za 10 - 12 godina smo osvojili onoliko trofeja, kupovali jeftine i prodavali skupo igrače, tako da smo od prodaje i UEFA prihodovali preko 150 miliona evra. Finansijski rezultat? Dug. Ako je sve bilo regularno (u šta zaista sumnjam), postavlja se pitanje, šta jedan klub treba da uradi da bi poslovao pozitivno?

avatar
Bomby
Sunday, 29.04.2018
20:32

Lepo sam ja rekao, pre ce Venger otici iz Arsenala nego Djuka iz Partizana !!!

avatar
Zeljko Trisic
Monday, 30.04.2018
08:51

Sad da oteraju Djuku i dovedu Vengera ionako je bez angazmana:D:D

avatar
Tas123
Sunday, 29.04.2018
20:28

Svi timovi imaju po 3 izmene,a mi samo dve? Vidi da mu ovaj tim lose igra,ali Djukic uporno veruje svom timu koji gubi svaku drugu utakmicu!!!