Tako se to radi u Partizanu - Nekad Dule Vujošević, danas Savo Milošević!

Autor: Darko Mitrović
subota 19.10.2019.
10:40
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Crno-beli pred važne mečeve koji ih očekuju ovih dana našli vremena za još jednu važnu aktivnost.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Svojevremeno, dok je Duško Vujošević vodio košarkašku ekipu Partizana, svojim igračima je tradicionalno, svake godine poklanjao knjige i usmeravao ih ka umetnosti.

Danas nešto slično radi i Savo Milošević, trener fudbalera Partizana.

Osim što je povremeno i sam angažovan u jednoj pozorišnoj predstavi u Akademiji 28, Milošević koristi svaku priliku da fudbalerima crno-belih približi i neke druge vrste umetnosti.

Tako su uoči današnjeg gostovanja u Lučanima, Milošević i nekolicina Partizanovih fudbalera (golmani Nemanja Stevanović i Aleksandar Popović, zatim Zlatan Šehović, Dominik Dinga i Strahinja Jovanović), na čelu sa predsednikom kluba Miloradom Vučelićem, posetili retrospektivnu izložbu slika Ljube Popovića.

Mladi bek crno-belih Zlatan Šehović je imao poseban zadatak tokom ove posete, ponovo se oprobao u ulozi novinara i to mu sve bolje ide. U prilogu možete da vidite njegov intervju sa trenerom Miloševićem, koji je najavio i posetu Sajmu knjiga, a za klupski sajt Šehović je izneo i svoje utiske o ovoj izložbi.

''U Partizanu nas uče da je pored škole koju završavamo i naravno fudbala veoma važno da radimo na ličnom obrazovanju i ujedno pratimo sve što se dešava na polju umetnosti i kulture.

Pored pozorišta i sajma knjiga koji posećujemo svake godine drago nam je i da smo posetili izložbu jednog ovakvog velikana.

Mi jesmo po godinama mladi i možda još ne razumemo slikarstvo na pravi način, ali ako se ne edukujemo i ne pratimo onda nikada nećemo biti ni informisani'', rekao je Zlatan Šehović.

Slično razmišlja i golman Partizana Nemanja Stevanović.

''Danas se veoma brzo živi, primat su uzeli telefoni, društvene mreže i instagram, ali mi lično moramo da pamtimo one koji su ostavili veliki trag i zadužili i nas i našu zemlju svojim radom i talentom.

Izuzetno volim slikarstvo, supruga Senka i ja imamo nekoliko umetničkih dela u stanu i uglavnom su to mrtva priroda i pejzaži. Dodao bih i dela Olje Ivanjicki čiji se radovi razlikuju od pomenutih, ali koje spadaju pod moje omiljene'', istakao je Stevanović.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pjer
Saturday, 19.10.2019
14:44

uvek razlika biti jasno vidljiva kao i u bojama ...

avatar
REVØLT
Saturday, 19.10.2019
14:14
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 19.10.2019
11:34

Za 2 najviše 3 nedelje eto i zvezdinih igrača na izložbi slika jer zvezda u svemu dobrom kopira Partizan koliko može. I da se razumemo, nema ničeg lošeg u tom preuzimanju dobrih stvari, ali šteta što ne može baš u svemu da iskopira Partizan, kao na primer u zahtevu za VAR i strane sudije, suđenju, regularnosti, poštenju, moralu...

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 19.10.2019
13:25

То каже навијач клуба који од свог постојања копира Звезду и сања да он буде Звезда.

avatar
Brajkoo
Saturday, 19.10.2019
13:39

Nema sanse, oni mogu na Kebin koncert, kasarnu,pihtijadu,Gucu...ali u pozoriste,galeriju...😂😁

avatar
Sanchez Bakero
Saturday, 19.10.2019
11:09

Neko obilazimo izložbe, a neki kasarne...

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 19.10.2019
13:26

Рођени сте контраши.