Tako se to radi u Partizanu - Nekad Dule Vujošević, danas Savo Milošević!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 19. oktobar 2019.

  • 10:40

  • Izvor: Sportske.net, partizan.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Crno-beli pred važne mečeve koji ih očekuju ovih dana našli vremena za još jednu važnu aktivnost.

Tako se to radi u Partizanu - Nekad Dule Vujošević, danas Savo Milošević!
Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović
Svojevremeno, dok je Duško Vujošević vodio košarkašku ekipu Partizana, svojim igračima je tradicionalno, svake godine poklanjao knjige i usmeravao ih ka umetnosti.

Danas nešto slično radi i Savo Milošević, trener fudbalera Partizana.

Osim što je povremeno i sam angažovan u jednoj pozorišnoj predstavi u Akademiji 28, Milošević koristi svaku priliku da fudbalerima crno-belih približi i neke druge vrste umetnosti.

Tako su uoči današnjeg gostovanja u Lučanima, Milošević i nekolicina Partizanovih fudbalera (golmani Nemanja Stevanović i Aleksandar Popović, zatim Zlatan Šehović, Dominik Dinga i Strahinja Jovanović), na čelu sa predsednikom kluba Miloradom Vučelićem, posetili retrospektivnu izložbu slika Ljube Popovića.

Mladi bek crno-belih Zlatan Šehović je imao poseban zadatak tokom ove posete, ponovo se oprobao u ulozi novinara i to mu sve bolje ide. U prilogu možete da vidite njegov intervju sa trenerom Miloševićem, koji je najavio i posetu Sajmu knjiga, a za klupski sajt Šehović je izneo i svoje utiske o ovoj izložbi.

''U Partizanu nas uče da je pored škole koju završavamo i naravno fudbala veoma važno da radimo na ličnom obrazovanju i ujedno pratimo sve što se dešava na polju umetnosti i kulture.

Pored pozorišta i sajma knjiga koji posećujemo svake godine drago nam je i da smo posetili izložbu jednog ovakvog velikana.

Mi jesmo po godinama mladi i možda još ne razumemo slikarstvo na pravi način, ali ako se ne edukujemo i ne pratimo onda nikada nećemo biti ni informisani'', rekao je Zlatan Šehović.

Slično razmišlja i golman Partizana Nemanja Stevanović.

''Danas se veoma brzo živi, primat su uzeli telefoni, društvene mreže i instagram, ali mi lično moramo da pamtimo one koji su ostavili veliki trag i zadužili i nas i našu zemlju svojim radom i talentom.

Izuzetno volim slikarstvo, supruga Senka i ja imamo nekoliko umetničkih dela u stanu i uglavnom su to mrtva priroda i pejzaži. Dodao bih i dela Olje Ivanjicki čiji se radovi razlikuju od pomenutih, ali koje spadaju pod moje omiljene'', istakao je Stevanović.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari