Tadić potvrdio reči Krstajića, Srbija igra u novom sistemu!

  • Autor: Beta

  • 09. novembar 2017.

  • 17:11

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Tadić rekao je danas da njegov tim želi pobedu u prijateljskoj utakmici sa Kinom i istakao da iz te zemlje nosi lepe uspomene.

Tadić potvrdio reči Krstajića, Srbija igra u novom sistemu!
Foto: Epa/Andrej Cukic
Srpski fudbalski reprezentativac Dušan Tadić rekao je danas da njegov tim želi pobedu u prijateljskoj utakmici sa Kinom i istakao da iz te zemlje nosi lepe uspomene.

"Idemo na pobedu kao u svakoj utakmici, istovremeno i da se prilagodimo zahtevima selektora pošto ćemo igrati u drugačijem sistemu. Jednostavno da pokušamo da prihvatimo što je brže moguće neke stvari. Kina kao protivnik? Mislim da su brzi i hitri, medjutim, nisu dovoljno taktički obučeni. Vodi ih veliki trener, Marčelo Lipi, ali pokušaćemo da ostvarimo pobedimo iako se radi o prijateljskoj utakmici", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Kini.

Da vas podsetimo, Krstajić je na svojoj prvoj konferenciji za novinare naveo da će naš tim igrati u formaciji 4-3-3.

Srbija će u petak igrati prijateljsku utakmicu protiv Kine u gradu Guangdžou.

Tadić je bio u Kini 2008. godine, kada je predstavljao svoju državu na Olimpijskim igrama u Pekingu, a kineski novinari su mu skrenuli pažnju da je njegov bivši saigrač iz Sautemptona Gracijano Pele igra u toj državi.

"Bilo je to divno iskustvo i mnogo sam uživao. A, Graciano Pele je moj dobar prijatelj, stalno smo u kontaktu. Znam da kineski fudbal raste svake godine i da dovodite mnogo dobrih igrača, liga vam je sve jača, fudbal kvalitetniji, bolji. Mislim da je sve to veoma dobro za vašu zemlju", kazao je Tadić.

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je Kina u velikoj fudbalskoj ekspanziji.

"Kina se nalazi u velikoj ekspanziji što se tiče kvaliteta lige, klubova i same reprezentacije. A, kada se radi o taktici, pripremamo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Poštujemo Kinu kao protivnika, gledali smo neke njihove susrete i spremno dočekujemo ovu utakmicu", naveo je Krstajić.

Posebnu pažnju kineskih medija od srpskih fudbalera privlači Nemanja Gudelj, koji igra za klub Tjandjin Teda u toj zemlji.

"Što se tiče Gudelja, mislim da je pravi igrač, karakter koji je pokazao kroz utakmice za reprezentaciju govori da prezentuje Srbiju na pravi način u Evropi i svetu. Uvek je bio na raspolaganju reprezentaciji i uvek se dobro ponašao. On je jedan od igrača koji je pokazao kako treba da se pojedinac odnosi prema obavezama u klubu i reprezentaciji", rekao je Krstajić.

Novinare je zanimao i Krstajićev komentar o proslavljenom srpskom fudbaleru Draganu Stojkoviću, koji vodi kineski Guangdžou RF.

"Imao sao sam prilike i da igram sa Draganom Stojkovićem u reprezentaciji kada sam počinjao. On je legenda srpskog fudbala, veliko ime kao igrač i kao trener. Pričali smo o utakmici koja nas očekuje, rekao mi je mnogo lepih reči o kineskoj reprezentaciji, istakao da je veoma zadovoljan boravkom u Kini", kazao je Krstajić.

Srbija će prvi put pod tim imenom igrati protiv Kine.

Reprezentacija Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, sastala se sa Kinom četiri puta, uz tri pobede i remi.

Poslednji duel igran je pre 12 godina kada je Srbija i Crna Gora predvođena selektorom Ilijom Petkovićem pobedila sa 2:0, golovima Nenada Đorđevića i Nikole Žigića.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari