Tadić i Mitrović o misiji u Ukrajini, da li je bod za zadovoljstvo?

Autor: Beta Beta
utorak 04.06.2019.
15:25
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativci Srbije Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović rekli su danas da bi bili zadovoljni i remijem sa Ukrajinom, ali da ipak žele pobedu u Lavovu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

"Najbitnije je da ne izgubiš, ali svaku utakmicu pokušavamo da idemo na pobedu. Ući ćemo u utakmicu sigurno da pobedimo, ali je veoma bitno da ne gubiš bodove protiv direktnih konkurenata u borbi za prva dva mesta. Videćemo kako će se odvijati", rekao je Tadić novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će prvo gostovati Ukrajini, a potom dočekati Litvaniju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srpski tim nema pobedu protiv Ukrajine u pet utakmica. Sve su igrane u gostima.

"Ne znam šta je u pitanju, ali nadam se da ćemo uspeti to da promenimo. To treba još više da nas motiviše, da budemo još obazriviji da bismo došli do dobrog rezultata", kazao je Tadić.

Pohvalno je govorio o narednom rivalu kog sa klupe predvodi selektor Andrej Ševčenko.

"Dobra su reprezentacija, organizovani su, dobri individualno i mogu da budu veoma nezgodni. Isto tako i mi imamo dobre igrače u dobrim formama. Nadam se da ćemo doći do željenog rezultata, iako neće biti nimalo lako. Bodovi bi nam bili veoma bitni", naveo je fudbaler holandskog Ajaksa.

Tadić nije želeo da govori o duelu sa Litvanijom jer se ekipa "sprema za prvu narednu utakmicu i Ukrajina je trenutno najvažnija".

Neizbežno je bilo pitanje i o Ajaksu, a o nedavno završenoj sezoni je kratko rekao: "Ono je bilo baš nezgodno, ali to je fudbal. Na kraju smo osvojili 'duplu krunu' i zalečili smo te rane. Ali, ostaje velika žal jer mislim da smo u svakom smislu zaslužili da budemo u finalu Lige šampiona".

Aleksandar Mitrović je rekao da će Srbija probati da pobedi Ukrajinu.

"Probaćemo da osvojimo tri boda, ali remi u gostima sa jednim od konkurenata za prva dva mesta nije loša opcija, to nije loš rezultat. Ali, probaćemo da dobijemo. Oni su u prednosti, igraju na domaćem terenu. Neće biti lako, ali imamo dobru ekipu i igrače i idemo tamo ostvarimo dobar, pozitivan rezultat za nas. Biće teško, ali verujemo u sebe", rekao je Mitrović.

Mitrović je naveo da prija to što Srbija nije poražena osam vezanih utakmica.

"Imamo iza sebe dobre rezultate i trudićemo se da nastavimo taj niz. U formi smo, sve uigraniji i sve je bolje i bolje. Najbitnije je da posle dobrog početka kvalifikacija nastavimo tim putem", kazao je Mitrović.

On je sa Fulamom ispao iz Premijer lige Engleske.

"Nikad nije lepo kada se ispadne iz lige a cele sezone si se borio za opstanak. Veliki je bio pritisak na igračima i klubu. Mnogo je teže nego kada se boriš za trofeje jer sledeće godine uvek imaš novu šansu", rekao je Mitrović.

Utakmica protiv Ukrajine igraće se 7. juna u Lavovu, dok je duel sa Litvanijom tri dana kasnije u Beogradu.

Srbija će igrati sa Litvanijom pred praznim tribinama, a Mitrović je rekao da će ekipa biti 100 odsto koncentrisana iako je uvek lakše igrati pred svojim navijačima.

Tadić je dodao da ne voli da igra pred praznim tribinama, uz sećanje na duel sa Danskom i reči: "bilo je ružno".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 04.06.2019
17:08

Verzija 1: Dmitrovic (Rajkovic)- Milenkovic (Rukavina), Veljkovic (Miletic), Spajic, Kolarov (Mladenovic)- Maksimovic, Lukic (Fejsa)- Tadic (Zivkovic, Lazovic), Ljajic (Katai), Kostic (Gacinovic)- Jovic (Mitrovic, Prijovic).
Verzija 2: Dmitrovic (Rajkovic)- Milenkovic (Miletic), Veljkovic, Spajic- Lazovic/Rukavina, Maksimovic (Gacinovic), Lukic (Fejsa), Kolarov (Mladenovic)- Tadic/Ljajic (Katai)- Jovic, Mitrovic (Prijovic) + Zivkovic i Kostic. Zaboravio sam i da Lazovic moze da (od)igra beka-krilo, mozda cak i bolje od Rukavine i Gacinovica.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 04.06.2019
15:30

Verzija 1: Dmitrovic (Rajkovic)- Milenkovic (Rukavina), Veljkovic (Miletic), Spajic, Kolarov (Mladenovic)- Maksimovic, Lukic (Fejsa)- Tadic (Zivkovic, Lazovic), Ljajic (Katai), Kostic (Gacinovic)- Jovic (Mitrovic, Prijovic).
Verzija 2: Dmitrovic (Rajkovic)- Milenkovic (Miletic), Veljkovic, Spajic- Gacinovic/Rukavina, Maksimovic, Lukic (Fejsa), Kolarov (Mladenovic)- Tadic/Ljajic (Katai)- Jovic, Mitrovic (Prijovic) + Zivkovic, Lazovic i Kostic.

avatar
Marko HM
Tuesday, 04.06.2019
15:30

Kako očekivati pobedu bez pobedničkog mentaliteta?
Ugledajte se malo na košarkaše, vaterpoliste...
Dakle, pobeda je jedino što nas zanima!