Tadić dobio ''dozvolu'' za nadimak: ''Kad kažeš Piksi, pomisliš na lep fudbal''

Autor: Beta Beta
utorak 20.12.2016.
14:11
Izvor: Beta

Fudbaler Sautemptona Dušan Tadić rekao je danas da je mnogo iskušenja pred reprezentacijom Srbije, ali da postoje svi preduslovi da se ekipa plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Tadić je naveo da mu prija priznanje za najboljeg srpskog fudbalera u 2016. godini, koje mu je danas uručeno.

"Najveća nagrada za celu zemlju i sve nas bi bila da se plasiramo u Rusiju. Biće veoma velikih iskušenja, težak je put pred nama, ali imamo sve preduslove da se plasiramo na Svetsko prvenstvo",
rekao je Tadić novinarima u Beogradu.

"Bez ekipe i selektora i svih u reprezentaciji to ne bi bilo moguće. Ovo je veliko priznanje i podstrek za dalji rad", kazao je Tadić.

Kako je rekao, posebnu zahvalnost duguje selektoru Srbije Slavoljubu Muslinu, za koga je kazao da je vratio kult reprezentacije.

"Sve se promenilo, Muslin je vratio kult reprezentacije. Osećamo podršku svih oko nas i veliko mi je zadovoljstvo zbog toga. Ako budemo kao jedan, na dobrom smo putu da ostvarimo cilj", rekao je Tadić.

On je naveo da je 2016. godinu obeležila utakmica protiv Austrije, kada su mu navijači reprezentacije Srbije skandirali ime.

"To sam doživeo u klubovima, a u reprezentaciji prvi put i to nikad neću zaboraviti", naveo je on.

Tadiću je na utakmici protiv Velsa u novembru slomljen nos, zbog čega je pet dana proveo u bolnici. Prema njegovim rečima, oporavak se odužio, ali da očekuje da već od sledeće utakmice bude standardan u klubu.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Dragan Stojković, koji predvodi kineski Guangdžou RF.

Novinari su pitali Stojkovića da prokomentariše to što su neki mediji dodelili Tadiću njegov nadimak - Piksi.

"Ja mu to sigruno ne bih dao, on je moj i ničiji. Šalim se. Tadić je pokazao da je univerzalan igrač, fantastičan individualac, tehničar kakav se retko viđa. Ima fantastičnu kontrolu lopte, sve što volim da vidim u fudbalu on poseduje. Sigurno je da je njegova inspiracija u prethodnom periodu doprinela da Srbija igra kako igra i ostvaruje rezultate koje je ostvarila", rekao je Stojković.

"On je tek na početku, mora da se dokazuje, da bude još bolji, a nemam ništa protiv da ga zovu Piksi. To je lep nadimak, a drugo, kada kažeš Piksi, pomisliš na lep fudbal. Odlično mu stoji desetka na dresu, to je za mene najlepši broj na svetu. Nosio sam ga dugi niz godina. Tadić je pravi vođa, igrač koji pravi razliku i u stanju je da reši sam utakmicu. Mora da nastavi tako", rekao je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ManUtd1993
Tuesday, 20.12.2016
20:26

Kolko je nas fudbal propao to je strasno...

avatar
Čeki
Tuesday, 20.12.2016
20:01

Tadić nije ni do kolena Piksiju. Šta je sve Piksi radio protivnicima ovaj neće moći ni za ceo životni vek. Postujem ja Tadić al' ovakvo poređenje je nedopustivo jer mogu da potpišem da Tadić ne moze da se pokaže na velikim tekmama.

avatar
Tuesday, 20.12.2016
16:59

По Пиксијевом одласку дуго нисмо имали правог креатора, тј. његовог наследника! Напокон смо добили Тадића и благо нама ако и убудуће буде пружао партије као против Аустрије!

avatar
Tuesday, 20.12.2016
15:17

Nikad nisi umeo da budes skroman, zar te nisu tome naucili ti istocnjaci? :-D

avatar
GAZZA
Tuesday, 20.12.2016
15:38

Bitno je da cete vi imigranti zauvek pamtiti golove iz kornera, sa pola terena i bezbroj iscasenih prsljenova nakon njegovih drblinga.