Tačka na 'slučaj majice' - Ovo je kazna za Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.12.2016.
09:08
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije izrekla je kaznu na račun fudbalskog kluba Partizan u postupku koji je vođen zbog nošenja spornih majica uoči prvenstvene utakmice sa Voždovcem.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Nadležni organi srpske kuće fudbala stavili su tačku na "slučaj majice" izricanjem kazne na račun fudbalskog kluba Partizan.

Kazna je izrečena mesec i po dana nakon odigravanja utakmice, premda uobičajena procedura u ovakvim situacijama ne traje duže od dve nedelje.

Fudbalski klub Partizan kažnjen je sa 300.000 dinara, dok će fudbaleri koji su izašli na teren u majicama sa likom ubijenog vođe navijača proći nekažnjeno, prenosi "Sportski žurnal".

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da novčano bude kažnjen samo klub, premda je bugarski internacionalac Valeri Božinov nedugo nakon utakmice javno rekao kako je on bio inicijator nošenja majici.

Podsećamo da se pomenuta situacija dogodila 15. oktobra uoči početka utakmice 12. kola domaćeg šampionata, a samo dva dana nakon što je u Beogradu ubijen jedan od vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 07.12.2016
10:33

Na fotografiji jos samo Bozinov fali, a mozda ga i ima, ali mu se ne vide lice i telo jer je resio da izglanca kopacke:-D, znamo da je igrao protiv Vozdovca...

avatar
Povratak kralja #47
Tuesday, 06.12.2016
22:38

Zašto onda ne kažnjavaju zvezdu zbog skandiranja njenih navijača Veliboru Dunjiću? Aha, zato što vas Dunjić nije izdao, a Mutavi jeste, svi ste isti, a što je najgore plaća klub koji je u kandžama takvih i nema moć da se zaštiti jer tobože premijer nema snage da se obračuna sa huliganima. Zašto onda Partizan da plati kaznu kad nema pravnu zaštitu da spreči da se nose majice ili hoće neko da mi možda objasni ono šutiranje navijača na istoku od strane huligana koji su zaposeli i oterali navijače sa južne tribine.

avatar
magister
Tuesday, 06.12.2016
15:08

Pravni osnov za kažnjavanje je sumnjiv, ali činjenica je da takva vrsta odavanja pošte nekome za koga se zna da je bio izvan zakona nije nešto što treba da se ignoriše. Privatno odavanje pošte, na groblju, u crkvi ili negde drugde naravno da nije sporno, ali javno mislim da nije prihvatljivo. Problem je što je Partizanova administracija dozvolila za kratko vreme dva teška gafa i nije adekvatno reagovala: slučaj majice, u kome je možda neko imao i učešća od njih i slučaj minuta ćutanja. I jedno i drugo je sramota za Partizan.

avatar
Tuesday, 06.12.2016
19:05

Sigurno su i oni uzeli ucesce u tome, a nije bilo minuta cutanja na fudbalu (gostovali smo Vozdu), ubedjen sam u to da bi nas kaznili i za tako nesto...

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 06.12.2016
12:01

Ok, bio huligan i sve to, ali pre svega bio covek, zasto kazna zbog toga?

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 06.12.2016
13:44

Bio covek? Miran, knjizevnik i botanicar. Ajde bre...

avatar
Tuesday, 06.12.2016
19:05

Zato sto nisu trazili dozvolu.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 06.12.2016
11:58

Ova kazna nema zakonsku vrednost,pa zato u tekstu nije ni naveden razlog-prekrsaj zbog cega je klub kaznjen.nZamislite situaciju da je Fa Engleske kaznila Celzi i siti proslog vikenda jer su nosili crne trake na levim podlakticama?!nPartizan bi trebalo da tuzi Fs Srbije i lagano bi ih dobio na sudu,jer ne postoji zakon koji zabranjuje odavanje posti poginulom navijacu.nPreminuli je bio navijac Partizana,a sta je radio medju svoja cetiri zida....Pa to je njegova privatna stvar..

avatar
Volem Vosu
Tuesday, 06.12.2016
10:52

Drzava kaznjava drzavni klub, genijalno. Opet niko nema hrabrosti da kaze ko je ta osoba koja je ovo naredila. Licna odgovornost, sta to bese?

avatar
Vukk
Tuesday, 06.12.2016
10:29

Naravno nosenje majice igraca Partizana sankcionise se novcanom kaznom. Hoce li nam oduzeti deset bodova zbog toga sto je Leo protiv Vose nosio majicu Sapekoensea ispod dresa? Ili mozda da nas izbace iz lige zbog pobede nad zvezdom. To je bio skandal koji ne sme da se dogadja u Premijerovoj ligi Srbije

avatar
dejanera2
Tuesday, 06.12.2016
22:24

Za nosenje te maice koju pominjes Leonardo je trebao da dobije (mozda i jeste) zuti karton! Pravila zabranjuju skidanje dresa i pokazivanje bilo kakvih slika ili natpisa za vreme utakmice a za krsenje tog pravila igrac se kaznjava zutim kartonom. Cak u velikom broju liga insistiraju da kamere ne snimaju ili bar ne zumiraju pomenutu sliku ili natpis!

avatar
Wednesday, 07.12.2016
13:24
avatar
Vukk
Wednesday, 07.12.2016
08:05

To pravilo koje ti navodis vazi samo ako igrac skine dres. Leo nije skidao dres tokom tekme, tek je u svlacionici pokazao sta nosi ispod dresa. I ja ne znam kako tebe nije sramota da tako kazes, a on je samo hteo da oda pocast klubu iz svoje rodne zemlje. Leo je pre svega COVEK, nesto sto vama ocigledno hvali

avatar
Wednesday, 07.12.2016
00:26

Ma, pola godine suspenzije bez razmisljanja! To je bilo protiv Vose, a covek tada nije skinuo majicu jer nije (im) dao gol, mozes li malo da proveris neke stvari pre nego sto se bacis na komentarisanje? I sram te bilo sto si ovo napisao, ceo svet je pogodila ta tragedija, a ti bi da teras neku pravdu...

avatar
Tuesday, 06.12.2016
10:17

A kako da budu kaznjeni igraci?