Svi spremni - Da li je ovo Milojev izbor za večeras?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.02.2018.
09:50
Izvor: Sportske.net

Nakon višenedeljnih priprema i uigravanja tima za prolećni deo sezone kucnuo je čas da crveno-beli vide gde se trenutno nalaze u odnosu na jednog od učesnika grupne faze Lige šampiona.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Utakmicom Crvena zvezda - CSKA večeras će u Evropi početi eliminaciona faza Lige Evrope, dok će za vicešampiona Srbije večerašnji meč biti prvi u eliminacijama posle četvrt veka.

Pun stadion i sjajna atmosfera očekuju se večeras u Ljutice Bogdana, a najvažnije od svega, barem kada je takmičarski aspekt u pitanju, jeste da trener Crvene zvezde Vladan Milojević nema kadrovskih problema.

Napadači Aleksandar Pešić i Ričmond Boaći biće u stroju za večerašnju utakmicu iako su završnicu priprema u Antaliji propustili zbog lakših povreda, a na treneru Milojeviću je da odluči da li će obojicu koristiti u duelu sa CSKA.

Kada uzmemo u obzir činjenicu da je Gelor Kanga napustio Crvenu zvezdu u smiraj zimskog prelaznog roka, te da je Ričmond Boaći tek za vikend odradio prve treninge posle kraće pauze, stiženo do toga da u sastavu za večerašnji meč postoji još samo jedna dilema.

Nikakve dileme nema oko toga ko će sačinjavati odbrambeni bedem Crvene zvezde u duelu sa CSKA, ali zato u veznom redu može da dođe do određenih pomeranja u odnosu na ono što smo gledali u završnici priprema u Antaliji.

Ukoliko pogledamo sastav u kojem se Crvena zvezda suprotstavila Zenitu, videćemo da u timu nije bilo Branka Jovičića, a Nemanja Milić je bio starter zbog činjenice da Vladan Milojević nije želeo da rizikuje sa rovitim Pešićm.

Na mečevima sa Zenitom i Ujpeštom videli smo kakve su zamisli trenera Crvene zvezde, pogotovo u situaciji kada nema na raspolaganju Ričmonda Boaćija, a verujemo da će reprezentativac Gane večerašnji susret početi na klupi za rezerve.

Koje su Milojevićeve opcije?

Branko Jovičić, takođe zbog lakše povrede, nije počeo meč sa Ujpeštom, ali ga nije bilo u startnoj postavi ni za duel sa Zenitom, što ne znači da neće početi večerašnji duel sa CSKA.

Najrealnije je da popularni Bakula bude u timu i da sa Mičelom Donaldom čini par defanzivnih veznih ispred kojih će se naći Slavoljub Srnić, Nenad Krstičić i Nemanja Radonjić. U toj postavci stvari najistureniji napadač trebalo bi da bude Aleksandar Pešić.

Druga opcija je da meč umesto Slavoljuba Srnića počne novajlija El Fardu Ben kojeg je Vladan Milojević forsirao na krilnim pozicijama tokom pripremnog perioda, ili da čak na klupi ostane Branko Jovičić pa da mesta u vezi bude i za Srnića i za Bena. Poslednja solucija deluje najmanje realno.

Kada sve rečeno uzmemo u obzir možemo da pređeno na prognozu očekivane postave za večerašnju utakmicu.

Crvena zvezda sastav

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Jovičić - Srnić, Krstičić, Radonjić - Pešić;

Meč počinje u 18 časova, a već oko 16.45 trebalo bi da dobjemo konačan odgovor na pitanje koji tim će Vladan Milojević suprotstaviti "Armejcima".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Patrick Bateman
Tuesday, 13.02.2018
15:30

Dobro je da se ovako pocne a kasnije uvesti Bena i Boacija da se konstantno vrsi pritisak na zadnju liniju.

avatar
CZYNWA
Tuesday, 13.02.2018
15:22

Moraju igrati i Bakula i Donald, jer se Dzjubi i narocito Golovinu ne smije dopustiti da dugo drze loptu, mora se vrsiti presing. Srnic bi trebao prije Bena, prije svega zbog defanzive, a sto se spica tice, to mi je potpuno svejedno, obojica su odlicni, mada mozda protivnik bolje odgovara Boaciju, ali Pesiceve povratne bi mogle otvoriti ogroman prostor Radonju i Srnica. Sta god Miloje odluci, slazem se sa njim, odavno nekog trenera nisam toliko volio.

avatar
Tuesday, 13.02.2018
12:00

Moze....moze....a u drugom i Ben na teren....

avatar
Nenad Šmigić
Tuesday, 13.02.2018
11:46

alo,ljudi kakav crni Pesic da pocne ?! Ben mora napred mesto njega !!!

avatar
chaki
Tuesday, 13.02.2018
16:13

Ala ti lupas, Pesic nam ubedljivo najbolji igrac bio u prvom delu sezone

avatar
Mangus
Tuesday, 13.02.2018
11:10

Realno najbolja opcija je Bena i Boacija ostaviti na klupi, a Jovicica i Donalda upariti. Pa po potrebi oko 60. minuta uvesti gospodu.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Tuesday, 13.02.2018
15:46

A izbaciti Pesica i Srnica

avatar
Mangus
Tuesday, 13.02.2018
16:38