Svetske prvake odmah u ''A'' tim? ''Glupost''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.06.2015.
23:18
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

S obzirom da polako prolazi euforija posle istorijske titule naših ''Orlića'' na Svetskom prvenstvu, istovremeno se razvija polemika u javnosti kako te momke na najbolji način dovesti do ''A'' reprezentacije.

Beta/
Beta/

Povezane vesti

Svoj stav na tu temu izneo je i Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde i srpskog fudbala, koji je kategorički protiv predloga da se zlatni Paunovićevi ''Orlići'' ekspresno prekomanduju u seniorsku reprezentaciju, koja je po trenutnom učinku u kvalifikacijama za EP među najlošijima u Evropi.

Naravno, svi bismo želeli da vidimo nove snage u našoj seniorskoj reprezentaciji, ali Džajić smatra da treba biti veoma oprezan sa tim.

''Omladinci da se prebace u 'A' tim? Ma, to je obična glupost! Taj bi potez uništio dečake kojima za igre sa najboljim reprezentacijama Evrope nedostaje i iskustvo i snaga, i mentalna i fizička.

Sve mora da ide svojim redom, a selektor može da prekomanduje nekoga, uostalom, Rajković i Živković, koliko znam, već su bili među
Orlovima'',
objašnjava Džajić u izjavi za ''Novosti''.

Naravno, pitanje je i u kojim klubovima će igrati svetski prvaci. Džajić je svestan da sada brojni menadžeri stupaju na scenu.

''Svi sada govore o tome kako ih zadržati, mada je i tim ljudima jasno da su jedni već otišli a drugi samo što nisu. Menadžeri su, nažalost, ti koji odlučuju a velika većina gleda samo trenutni interes'', dodao je Džajić.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Teleoptik 162km
Wednesday, 24.06.2015
09:42

A ni Paun nije kvalifikovan ?

avatar
Teleoptik 162km
Wednesday, 24.06.2015
09:35

Odakle mu podatke da Paunovi lavovi trce manje od A reprezentacije ?
To bi ipak trebao Paun najbolje da odluci kao selektor A reprezentacije.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 24.06.2015
08:31

OK, zasto mi niste objavili komentar? Inace, Dzajic je u pravu, ali ni na prekomandovanje ne treba cekati bas previse jer su kvalifikacije za SP vec za 15 meseci, a Rajkovic i Zivkovic vec sada mogu da budu barem medju 18.

avatar
Ivan Trajkovic
Wednesday, 24.06.2015
04:08

RAJKOVIC,ZIVKOVIC,ANTONOV I SERGEJ MOGU U PRVI TIM...BOLJE DA MOMCI IGRAJU NEGO DA ONE BALERINE PIJU KAFU NA TERENU!!!

avatar
Samo CZV
Wednesday, 24.06.2015
01:04

Jedino Rajko treba da bude odmah prekomandovan u A tim jer on vec sad zasluzuje da bude prvi golman A tima.On je nas najbolji golman i on je jednini koji bi igrao u A timu,svi ostali bi sedeli na klupi.Bolje je za njih da prodju prvo mladu reprezentaciju gde ce igrati i gde ce se razviti.U A timu ce samo stagnirati jer nece dobiti sansu.

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 24.06.2015
00:23

Glupost, lupnuo si glupost da nema gde, pa veca opasnost je sto ce ovi klinci zavrsiti po raznim evropskim klubovima za neke smesne pare, gde nece odigrati ni 10 utakmica u sezoni, gde ce nasi funkcioneri staviti sebi provizije u dzep, a klubovi kada prebiju dugovanje prema tim igracima biti na nekoj pozitivnoj nuli... a bolje bi bilo da svi oni ostanu jos dve tri godine u tim timovima u kojima su i igrali, da sticu iskustva, i svi zajedno igraju u A selekciju makar izgubili bilo kakve sanse za SP 2018, pa i 2020 na Evropsko a sigurno 2022 na SP idemo i ne samo da cemo otici vec ce ti klinci tada pokidati, ovako, tesko, vec iduceg leta cemo svi zaboraviti na njih... a sve da pitam, jer se seca neko Dejana Melega, Golubovica, Radonjica, Urosevic, koji su osvojili zlato u Litvaniji????

avatar
$$$ BRACELA $$$
Wednesday, 24.06.2015
21:47

upravu si dali se neko seca tih momaka..... verovatno niko..

avatar
Dutch Schultz
Tuesday, 23.06.2015
23:55
avatar
baldekeita
Tuesday, 23.06.2015
23:46

Ukoliko se izbore za minutazu u novim ekipama Zile,Rajko i mozda SMS mogu da konkurisu,ostali ipak moraju malo duze da cekaju.

avatar
Povratak kraljaBAN23
Wednesday, 24.06.2015
12:25

Rajković i Živković su najbliži A reprezentaciji. Za S.Milinković-Savića se ne slažem, dosta je spor, sporo razmišlja i igra, slabo se kreće, nema urođenu kondiciju za veznog igrača tj. maksimum mu je nekih 65 minuta na tom nivou fudbala i ima lošu završnicu (pas, šut na gol). Verujem da će Veljković kada prođe reprezentaciju U21 biti taj 3. siguran A reprezentativac iz ove zlatne generacije, a za ostale ne mogu da garantujem.

avatar
Povratak kraljaBAN23
Thursday, 25.06.2015
13:52

Nije isti nivo belgijska liga i seniorski reprezentativni fudbal, takođe nije isto igrati ligu i turnirsko takmičenje. Sergej je mnogo manje igrao od npr. Maksimovića i Zdjelara na SP U20, a ipak u 1p protiv Malija nije bio na zadovoljavajućem fizičkom nivou dok su Maksimović i Zdjelar do 120. minuta na visokom fizičkom nivou. Segej je viši i teži i zato se više troši od npr. Zdjelara i Maksimovića koji su igrali na njegovog prirodnoj poziciji i videlo se da na ovakvom takmičenju on ne može da igra više od 70 minuta. Bojim se da će na nivou seniorskog reprezentativnog fudbala Sergej biti sa nedovoljno dobrom defanzivom za zadnjeg veznog (spor, neokretan, sa slabijim radijusom kretanja) i sa nedovoljno dobrim napadačkim karakteristikama za ofanzivnog veznog. Što se tiče šuta, ima on veoma dobar šut van šesnaesterca ali upravo zbog spostvene velike potrošnje na terenu nema snage za završnicu (precizan završni pas i precizan i dovoljno jak šut iz šesnaesterca), sećam se da je propustio dve odlične šanse nakon povratne lopte u šesnaestercu i jednu glavom kao i nekoliko veoma loših pasova u protstoru saigračima.

avatar
baldekeita
Wednesday, 24.06.2015
13:54

Sergej je igrao mnogo ofanzivnije nego sto mu je prirodna pozicija i ja sam siguran da ce imati preko 50 meceva za A tim.Za sut se apsolutno ne slazem,on cak ima najbolji sut u ekipi i to je pokazivao i u Vosi i u Genku.Sto se tice kondicije on je od januara propustio samo jedno poluvreme za Genk!Naravno da ne moze da bude kondiciono na istom nivou sa igracima iz nase lige koji igraju meceve u tri puta sporijem ritmu i protiv slabijih rivala.Zivkovic je npr. za to vreme odigrao zajedno sa kupom 9 celih meceva i jos je imao mesec dana odmora vise tokom zime.Sergej je igrao mnogo dinamicniji i ozbiljniji fudbal i logicno je da bude umorniji od ostalih.On je do pre koju godinu imao problem sa kilazom i moguce da jos uvek motoricki nije tip-top,ali zar ne mislis da bi u Genku propustio vise od 45 minuta za polusezonu da oni vide da nije igrac za vise od sat vremena?

avatar
Zvezda 91
Tuesday, 23.06.2015
23:34

Trebali ste mene pitati isti bi vam odgovorio kao i Dzajic,