Sveta u utorak "ide pod nož", evo koliko će odsustvovati!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.02.2019.
11:17
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Mladi Partizanov štoper biće operisan u Beogradu. Poznati su svi detalji vezani za povredu, operaciju i rehabilitaciju.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Šokirala je navijače Partizana vest da Svetozara Markovića zbog povrede kolena čeka operacija i duža pauza.

Tokom prethodne nedelje iz kluba nisu stigle nikakve detaljne informacije, ali je danas Sveta Marković u razgovoru za klupski sajt rekao sve što bi navijači trebalo da znaju.

"Bol sam prvi put osetio na utakmici protiv Bačke, gde sam izašao iz igre pet minuta  pre kraja. Dva dana posle utakmice uradio sam  magnetnu rezonancu, kada sam saznao da  imam problem sa meniskusom, koji mora da se reši  operacijom", rekao je Marković.

U prethodnih sedam dana mladi defanzivac pripremao se za operaciju koja će u utorak biti urađena u Beogradu.

"Što se tiče bola, trenutno ga osećam malo pri savijanju kolena i pri ispravljanju noge do kraja. Operaciju ću  uraditi u utorak u Opštoj  bolnici Atlas u Beogradu, gde će zaahvat izvršiti  doktor Gordan Gavrilović uz prisustvo  klupskog doktora  Rosića", objašnjava Marković.

Nakon operacije sledi pauza. Pitanje svih pitanja, koliko će dugo odsustvovati mladi štoper crno-belih?

"Posle operacije sledi oporavak od nekih 6-8 nedelja, koji ću raditi sa Androm Milutinovićem. Žao mi je što propuštam  derbi, ali verujem u snagu mojih saigrača!", poručuje Marković.

Ukoliko oporavak bude tekao po planu Svetozar Marković bi mogao nazad na teren u drugoj polovini aprila.

To je deo sezone kada počinje plej-of i plej-aut, tako da je pitanje koliko će Marković moći da pomogne svojim saigračima u poslednjih sedam prvenstvenih utakmica.

Sada je najvažnije da operacija bude uspešno odrađena, pa da se zatim i proces rehabilitacije odradi na ispravan način jer će Sveta Marković biti potreban i mladoj reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke