'Sveta' položio ispit, evo kako ga je Đukić "našpanovao" za debi

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.03.2018.
09:11
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Ako se po debitantskom nastupu može naslutiti šta od mladog fudbalera može da se očekuje na duže staze, nema sumnje da je Partizan na Banovom brdu dobio igrača za budućnost.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije konačno je počeo da igra na način koji se od takvog kolektiva očekuje pa posle dve vezane pobede u Super ligi i kiksa "večitog" rivala navijači ponovo pokazuju optimizam.

Juče je na Banovom brdu savladan Čukarički (2:0) u derbi susretu 27. kola Super lige na kojem je debitantski nastup u crno-belom dresu upisao i mladi štoper Svetozar Marković.

"Svi su mi dali veliku podršku, a ujedno mi i pomogli da budem mirniji u utakmici koja je za sve nas bila od velikog značaja. Mnogo su mi pomogle pripremne utakmice koji sam imao sa prvim timom na Kipru. Upravo su mi one donele tu čvrstinu i zrelost koju sam juče pokazao na terenu, bez obzira što imam osamnest godina i što sam debitovao u Super ligi", kazao je Marković.

Osamnaestogodišnji Marković prošao je zimske pripreme sa Partizanom a juče je dobio priliku da zaigra od prvog minuta usled povreda Bojana Ostojića i Milana Mitrovića.

"Kada ste u Partizanu kao što smo mi od malena, navikli ste na pritisak i šampionski mentalitet koji se u vas ugrađuje od prvog dana. Po pet, šest godina nas pripremaju da bismo na ovakvim utakmicama bili što bolji i da bismo što više pomogli ekipi", dodaje Marković.

Nakon debija Sveta je otkrio kakav mu je savet dao trener Miroslav Đukić koji u svojim nogama ima sijaset odigranih utakmica na najvišem nivou.

"Da budem miran i što čvršći u duelima i da dam sve od sebe. Takođe, da sam zreo za ovakve utakmice i da je siguran da ću biti odličan", istakao je Marković.

Posle važne pobede na Banovom brdu Marković je izrazi želju da sa Partizanom osvoji "duplu krunu" i da jednog dana sa crno-belima nastupi u Ligi šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partizan/Lazio
Monday, 12.03.2018
12:16

Apsolutno je zasluzio da dobije sansu u kontinuitetu.

avatar
Osijek 51
Monday, 12.03.2018
11:46

Da su Djerlek, Markovic i Jovanovic igrali do sada bila bi druga prica i u prvenstvu i u Evropi. Dok to ovi kreteni iz takozv. sportskog sektora shvate..

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Monday, 12.03.2018
10:48

Steta sto se i bar jedan Miletic ne zove Svetozar:-D