Svečano u Partizanu, Marko Valok je to zaslužio

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.03.2020.
13:47
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Legenda Partizana danas slavi 93. rođendan.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Tim povodom, klub iz Humske organizovao je prigodnu svečasnost.

''Legenda jugoslovenskog fudbala i FK Partizan Marko Valok danas je proslavio svoj 93. rođendan.

U prostorijama kluba u Humskoj okupili su se članovi porodice i fudbalski velikani među kojima su bili Branko Rašović, Ivan Ćurković, Lazar Radović, Ilija Petrović i drugi.

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić obratio se prisutnim gostima i uručio prigodne poklone Marku Valoku, njegov dres kao i aktuelan dres crno-belih. Među prisutnima su bili i generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura, prof. dr Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan, zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić'',
saopšteno je iz Partizana.

Marko Valok je kao igrač branio boje Partizana od 1947. kada je došao iz Napretka, do 1959. godine, kada je i završio igračku karijeru.

Sa Partizanom je u tom periodu osvojio je titulu 1949. godine, kao i tri Kupa Jugoslavije (Kup Maršala Tita), 1952, 1954. i 1957. godine.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je šest puta i postigao tri gola, a u Partizanu je radio i kao trener od 1963. do 1967. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Thursday, 05.03.2020
21:27

Valok je bio VELIKI IGRAČ, ne i legenda. U legende bih stavio, zadržaću se na starijim generacijama, Stjepan Bobek, Zlatko Čajkovski, Milan Galić, Milutin Šoškić, Vladica Kovačević, Velibor Vasović, Miloš Milutinović, Momčilo Vukotić.