Sve se poklapa, Raća nije daleko od Partizana?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.01.2018.
09:13
Izvor: Sportske.net

Partizan planira nekoliko pojačanja ove zime, a prvo bi mogao da bude Radosav Petrović.

Beta/Ana Slović/Ds
Beta/Ana Slović/Ds

Povezane vesti

Ekipa Partizana će biti donekle izmenjena na proleće, očekuje se odlazak nekoliko prvotimaca, ali i dolazak proverenih asova.

Prvi među onima koji će doći će najverovatnije biti Radosav Petrović.

Nekadašnji fudbaler Partizana je trenutno član lisabonskog Sportinga, tamo ne dobija šansu da igra često, pa želi da što pre napusti klub.

Sporting je tražio kupca, želi da ga proda, ali imajući u vidu da ih skoro nema, portugalski tim će pristati i na pozajmicu sa pravom otkupa na kraju ove sezone.

Upravo je u tome prednost crno-belih, popularni Raća je sve bliže dresu nekadašnjeg kluba.

Problem za Partizan jeste što vezni fudbaler neće imati pravo nastupa na utakmicama Lige Evrope ukoliko se desi da pređe u tabor crno-belih, razlog je što je već igrao za Sporting u Ligi šampiona (jednu utakmicu u nadoknadi vremena), a pravila nalažu da igrač koji je igrao u trećeplasiranoj ekipi u grupnoj fazi LŠ ne može da igra za drugu ekipu u Ligi Evrope u istoj sezoni.

Upravo je to slučaj sa Partizanom i Sportingom.

Dokaz da će Petrović napustiti Sporting jeste i više nego verovatan dolazak Josipa Mišića iz Rijeke, veziste koji je igrao sjajno za šampiona Hrvatske.

Najveći problem Partizanu u Raćinom slučaju predstavlja novac, Petrović ima veoma jak ugovor sa Sportingom, a želja da dođe u redove crno-belih nije sporna.

Saša Zdjelar je takođe opcija, nije tajna da ga u upravi Partizana žele, videćemo da li će i zlatni "orlić" biti drugi deo sezone u dresu šampiona Srbije.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saša Ilić
Saturday, 06.01.2018
14:47

Raća bi bio veliko pojačanje ali ako dolazi samo na 6 meseci onda je to promašaj jer ne može da igra evropu a titulu smo već izgubili.Koristan bi bio ako bi ostao za sledeću sezonu ili još bolje neka dođe na leto možda ubijemo cenu još više.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 05.01.2018
14:50

Obozavam Racu, ali, nisam siguran da je to bas toliko pametno resenje jer ce biti prvo resenje na toj poziciji, a mi upravo tu i u samom spicu ove zime MORAMO da se pojacamo i da zablindiramo to osetljivo mesto u smislu da nam treba igrac koji ce igrati na svakoj utakmici, a ne da malo igra, malo ne igra. Dalje, Zdjelar mu nije konkurencija jer njih dvojica nemaju toliko direktne veze jedan sa drugim - pre bih uvek pokusao sa Slobom ako postoji ikakva sansa za tako nesto isto kao sto bih uradio sve da nam jedan drugi igrac dodje pre Race i svih ostalih. Sto se tice Zdjelara, siguran sam da se u klubu ceka da se vidi sta ce biti sa Evertonom i da od toga SVE zavisi, a ako nam dodje, verujem da ce tu doci do -prebijanja- i umanjenog obestecenja za Tavambu. Bolje cak i to nego da opet nesto dugujemo onom menadzeru koji se za sve pita, a deluje da cemo mu svakako dugovati kako god da okrenes...

avatar
Friday, 05.01.2018
11:31

Nekako mi iskreno glupo pravilo sto ako je Sporting bio treci u grpnoj fazi LS a sada ce igrati LE sto ne moze da igra? Iskreno nema logike!

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 05.01.2018
14:51

Zato sto teoretski mozemo medjusobno da se sastanemo.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 05.01.2018
17:11

Jbg, ako i to treba da objasnjavam...

avatar
Friday, 05.01.2018
16:49

Pa kakve to ima veze? Mislim realno cista glupost ali dobro sta se moze

avatar
ruzic033
Friday, 05.01.2018
11:00

Za Zdjelara sam za ali ne i za Racu..

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 05.01.2018
10:54

Stojkovic, Mitrovic, Antonov, Everton (ukoliko ostane) i Tosic su jedini koji bi tu trebali da imaju sigurno mesto. Uopste ne mislim da su Mitar i Anto Bogom dani i da su mnogo bolji igraci ili u mnogo boljoj formi od Miletica (i jednog i drugog) i Vulicevica, ali, mislim da Antonov ipak treba da igra, a Vule i Piletic (Miletic sa kosom i pileta nosom) da budu prodati. Za drugog stopera treba da se bore Miletic i Ostojic, Suma i Pantic su kandidati gore za ofanzivnog veznog, treba nam desni bek, treba nam osovina uz Evea, a treba nam i napadac koji je u stanju da igra samo ili pretezno kao -sidras- jer takve trenutno nemamo. Naravno, ako je taj neko i pokretljiv, tim pre i tim bolje. Za levu stranu (u formaciji 4-2-3-1) bi mogao da dodje i neko ko mozda i nece igrati u LE koliko god to mozda bilo bolno i stvaralo treneru neprilike, a u LE mogu da igraju Pantic, Jankovic (ako ostane) ili cak i Tosic dok bi Jankovic presao desno. Treba profilisati i iskristalisati ko je siguran i kakav je ciji status unutar 1-og tima, treba razgraniciti na skali od 1 do 5.

avatar
RIP KOBE
Friday, 05.01.2018
15:38

evi ide pomiri se sa tim tebra

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Friday, 05.01.2018
16:31

Dok ne ode, pisacu kao da je tu.

avatar
Antonio Candreva87
Friday, 05.01.2018
16:01

Antonov,si siguran druže da zelis da on ostane? Pa taj nista pokazao nije... Miletic jeste stariji ali je kvalitetniji bek!